Snel overschakelen naar uw Windows-bureaublad

Inhoudsopgave:

Snel overschakelen naar uw Windows-bureaublad
Snel overschakelen naar uw Windows-bureaublad
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudig: gebruik de Win+ D snelkoppeling om het bureaublad weer te geven en te verbergen.
  • U kunt ook de Task View-knop inschakelen om miniaturen van vensters en virtuele desktops weer te geven.
  • Ook eenvoudig: klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Show Desktop.

Dit artikel legt verschillende manieren uit om snel toegang te krijgen tot het bureaublad in Windows 10 en hoe u virtuele desktops kunt maken.

Image
Image

Het Windows 10-bureaublad weergeven en verbergen

Gebruik de Win+D snelkoppeling om het bureaublad weer te geven en te verbergen. Deze opdracht dwingt Windows om onmiddellijk naar het bureaublad over te schakelen en alle geopende vensters naar de taakbalk te minimaliseren. Gebruik dezelfde snelkoppeling om die geopende vensters terug te halen.

Deze snelkoppeling werkt op alle versies van Windows tot minimaal XP.

Virtuele desktops maken

Windows 10 bevat virtuele desktops, die meer dan één versie van uw werkruimte bieden. Een goed gebruik van virtuele desktops is het scheiden van professioneel en persoonlijk werk.

Druk op Win+Ctrl+ D om een nieuw virtueel bureaublad toe te voegen. Herhaal de knopopdracht om meer te maken. Druk op de Win+Ctrl toetsen plus de left en right pijltjestoetsen om tussen schermen te wisselen.

Hoe de taakweergave te tonen om alle virtuele desktops te zien

Druk op de Taakweergave-knop op de werkbalk om een overlay op volledig scherm te openen die miniaturen weergeeft van elke virtuele desktop en apps die de tijdlijngeschiedenis ondersteunen. Deze functie was nieuw in de release van Windows 10 18.09.

Als u de knop Taakweergave niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Toon de knop Taakweergave.

Image
Image

De knop Taakweergave ziet er standaard uit als een filmstrip naast het Cortana-pictogram op de taakbalk. In de Taakweergave kunt u apps en webpagina's vinden die u eerder hebt bekeken. U kunt ook items verwijderen, verplaatsen naar en nieuwe virtuele desktops toevoegen.

Aanbevolen: