Barnes & Noble Nook GlowLight 3 Review: een geweldige nachtelijke e-reader

Inhoudsopgave:

Barnes & Noble Nook GlowLight 3 Review: een geweldige nachtelijke e-reader
Barnes & Noble Nook GlowLight 3 Review: een geweldige nachtelijke e-reader
Anonim

Bottom Line

Hoewel hij niet zo solide is als zijn concurrenten op het gebied van batterijduur, is de GlowLight 3 nog steeds een serieuze concurrent op de e-readermarkt.

Barnes & Noble Nook GlowLight3

Image
Image

We hebben de Barnes & Noble Nook GlowLight 3 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Met al die tijd die ik binnenshuis heb doorgebracht, ben ik teruggekeerd naar mijn favoriete tijdverdrijf: lezen. Een product van Barnes & Noble, de Nook GlowLight 3 is een e-reader met zowel blauw als warm licht, zodat je ogen niet aanvoelen als schuurpapier na urenlang proberen om tekst te ontcijferen. Het is licht van gewicht en heeft aan beide zijden knoppen voor het omslaan van pagina's, waardoor het gemakkelijk is om door boeken te scheuren. Na 25 uur testen ben ik erg blij dat ik heb besloten om over te stappen op deze e-reader, ondanks enkele gebreken. Lees verder voor mijn mening over design, het display, de winkel, software en het vonnis.

Ontwerp: met rubber bekleed en comfortabel in de hand

Met 5,0 x 0,38 x 6,93 inch (LWH) is de GlowLight 3 iets groter dan andere e-readers, maar toch gemakkelijk op te bergen in een tas voor op reis of dat lange woon-werkverkeer in de metro. Die grotere maat wordt geleverd met een dikkere rand, dus het is gemakkelijker vast te pakken met zijn gladde rubberen buitenkant.

Image
Image

Twee specificaties onderscheiden de GlowLight 3 echt van andere e-readers op de markt. De meeste e-readers hebben knoppen op de rand gedumpt voor een touchscreen-ervaring. De GlowLight grijpt terug naar de oude tijd van e-readers en biedt vier knoppen om de leeservaring te verbeteren. Deze knoppen maken het een stuk eenvoudiger om door een boek of tijdschrift te bladeren of er nonchalant doorheen te lezen, omdat je niet elke keer met je vinger hoeft te bewegen om op het scherm te drukken als je een pagina of 20 wilt omslaan.

Configuratieproces: geen koppeling met Google-account beschikbaar

Normaal gesproken zou ik het installatieproces niet noemen omdat het vrij vanzelfsprekend lijkt, maar bij het instellen van de GlowLight 3 gaf het me de mogelijkheid om me te registreren via sociale media, d.w.z. Facebook of Gmail. Ik klikte hierop en het apparaat vertelde me dat deze opties waren ingetrokken en dat ik in plaats daarvan een Barnes and Noble-account moest maken. Ik heb er een gemaakt, maar het leek contraproductief om nog een account aan te moeten maken toen ze deze optie voor sociale media aanboden.

Image
Image

Display: blije ogen voor slechts 300ppi

Knappe, duidelijke letters kunnen het verschil betekenen tussen blije ogen en dat onaangename schuurpapierachtige gevoel dat kan optreden na urenlang lezen. De GlowLight 3 is hierop voorbereid en heeft een display van 300 ppi. Als gevolg hiervan zijn de letters scherp, helder en eerlijk gezegd mooi. Als u lange uren leest en de zon achter de horizon glijdt, houdt u gewoon de logoknop op de voorkant van de e-reader ingedrukt en de kenmerkende GlowLight wordt ingeschakeld. Dat gezegd hebbende, het licht kan niet worden bediend en aangepast met deze knop. Om het aan te passen, moet je door de instellingen gaan en het aanpassen.

Ambient-technologie zorgt ervoor dat je niet alleen een lamp hebt, maar dat je de warmte naar wens kunt aanpassen.

Ambient-technologie zorgt ervoor dat je niet alleen een lamp hebt, maar dat je de warmte naar wens kunt aanpassen. Dit is vooral geweldig als je de hele dag op computers werkt en gewoon iets rustgevends nodig hebt om bij te lezen. Voor de gewone lezer is de GlowLight perfect om op alle uren van de dag en nacht te lezen.

Als je lange uren leest en de zon glipt voorbij de horizon, houd dan gewoon de logoknop op de voorkant van de e-reader ingedrukt en de kenmerkende GlowLight gaat aan.

Dat gezegd hebbende, het 6-inch scherm is niet het beste voor iets anders dan boeken met veel tekst. Ik zou niet aanraden om hierover een kookboek te lezen, niet alleen omdat het niet waterdicht is, maar ook omdat het moeilijk is om tijdens het koken een pagina om te slaan, omdat recepten soms meerdere pagina's zijn. En toen ik besloot om eindelijk "The Umbrella Academy" te lezen, merkte ik dat ik naar kleine zwart-witte letters van de strip keek.

Ik zou niet aanraden hierover een kookboek te lezen, niet alleen omdat het niet waterdicht is, maar ook omdat het moeilijk is om tijdens het koken een pagina om te slaan, omdat recepten soms meerdere pagina's zijn.

Nog één ding om op te merken over het scherm: het is ongelooflijk traag. Ik zou op de knop drukken om het scherm te activeren, en er zouden momenten zijn waarop het een minuut zou duren om op te duiken, of helemaal niet. Bij meer dan één gelegenheid weigerde het volledig in te schakelen. Pas later realiseerde ik me dat de Nook zichzelf probeerde opnieuw op te starten. Het stoorde me niet, maar voor ongeduldige gebruikers kan het problematisch zijn voor degenen die op de aan / uit-knop willen tikken en meteen willen lezen.

Boeken en winkel: Categorieën in overvloed

De GlowLight 3 biedt twee gratis boeken na installatie, maar hoeveel ik ook van Charles Dickens hou, ik voelde niet zo'n zware literatuur als "A Tale of Two Cities.” Door op een boodschappentaspictogram op de startpagina te klikken, kwam ik in de Nook Store. Net als de beroemde Amazon Kindle, biedt de Nook Store deals voor boeken voor $ 2,99 en minder, variërend van kookboeken tot de serie "Miss Peregrine's Peculiar Children" van Ransom Rigg.

Beter nog, de Nook Store bood meer dan alleen dagelijkse deals. Ik kon naar binnen gaan en niet alleen deze boeken categoriseren, maar ik kon ook zien wat trending was, evenals andere onderwerpen, zoals Black Voices en Nook Recommendations. Beter nog, elke categorie die ik surfte was echt anders, met nauwelijks herhalingen. Zelfs in die verschillende categorieën kun je de lijsten sorteren om de nieuwste uitgaven en bestverkochte boeken weer te geven.

Een van mijn grootste klachten is dat de GlowLight 3 niet vriendelijk is voor de Libby- of Overdrive-leenapps.

Verscholen aan de zijkant van de hoofdinterface van de e-reader was een Readouts-functie, die fragmenten uit tijdschriften, boeken en essays bood. Het is uitsluitend ontworpen om je wereld te openen en je een snelle, verrijkende leeservaring te bieden die je kan helpen meer te leren over verschillende genres die je misschien wel of niet leuk vindt. Als u een dag mist, hoeft u zich geen zorgen te maken. Ik zou een dag terug kunnen gaan en het fragment van de vorige dag kunnen lezen en het boek kunnen kopen als ik het intrigerend vond.

Een van mijn grootste klachten is dat de GlowLight 3 niet vriendelijk is voor de Libby- of Overdrive-leenapps. Om een bibliotheekboek op deze apparaten te krijgen, moet je het op je computer aansluiten en de stappen op de Nook-website volgen, waarbij Adobe Digital Editions wordt gebruikt. Het is een grote teleurstelling dat er zoveel stappen nodig zijn om je lokale bibliotheek te ondersteunen.

Opslag: Okayish

The Nook biedt 8 GB opslagruimte voor boeken en belooft duizenden opbergbare boeken op je apparaat, maar zo eenvoudig is het niet. 1,5 GB is gereserveerd voor apparaatsoftware, dus in werkelijkheid had ik nog maar 6,5 GB aan ruimte over. Er is nog steeds veel ruimte voor boeken, maar het voelde bedrieglijk om me te vertellen dat er 8 GB was terwijl een vrij groot stuk werd weggetrokken om de e-reader soepel te laten werken. Als ik geen opslagruimte meer heb, kan ik boeken die ik heb gelezen altijd op de Nook Cloud opslaan.

Image
Image

Batterijlevensduur: de korte, korte levensduur van GlowLight 3

Er was mij tot 50 uur leestijd beloofd met de GlowLight 3. Nogmaals, Barnes and Noble bood dit aantal onder bedrieglijke omstandigheden aan. Als ik naar hun website ga, vermeldt een kleine flaptekst dat het slechts 50 uur is als ik slechts 30 minuten per dag lees, elke minuut een pagina omdraai en slechts 10 procent van de GlowLight gebruik.

Ik haat het om het aan Barnes and Noble te vertellen, maar dat is niet de manier waarop ik lees, omdat ik alleen al in vijf dagen twee boeken heb uitgepoetst. Hierdoor hapert de batterijduur onder zwaardere leesomstandigheden. Zelfs terwijl ik hier zit te typen, is de levensduur van mijn batterij 39 procent na de afgelopen dagen drie uur per dag te hebben gelezen. Deze levensduur van de batterij is niet erg genoeg dat ik me gedwongen voel om dit apparaat te laten vallen ten gunste van andere e-readers, maar het is iets om te overwegen als je de voorkeur geeft aan een e-reader die in staat is om de lange termijn aan te kunnen.

Prijs: een eerlijk koopje

De Nook GlowLight 3 kan van jou zijn voor de prijs van $ 120. Het lijkt erop dat dat een hoge prijs is om te betalen, maar een heel belangrijk ding om op te merken: buiten de Kindle-lijn is dit een van de slechts twee e-readers op de markt die Ambien GlowLight-technologie bieden, die blauw licht filtert voor een meer comfortabele leeservaring. Deze technologie alleen al maakt het prijskaartje van $ 120 een koopje.

Image
Image

Nook GlowLight 3 vs. Kindle Paperwhite

In termen van e-readers is er tegenwoordig echt één gouden standaard op de markt: de Kindle Paperwhite, die bijna alles biedt wat de GlowLight 3 doet - en een waterdichte functie - voor slechts $ 10 meer. Het is moeilijk te zeggen dat de Kindle niet de koning is op de e-readermarkt.

Bij nader inzien blijkt echter dat de GlowLight 3 een vergelijkbare stoot, zo niet beter, heeft dan de Kindle. De Paperwhite biedt alleen een blauw, verstelbaar licht voor de leeservaring. De Glowlight heeft twee echt grote kenmerken: de warme GlowLight en de dikkere rand met fysieke knoppen voor een betere grip en het omslaan van pagina's.

Als je moeite hebt om pagina's om te slaan, kan het in je eigen belang zijn om over te schakelen naar de dikkere rand en knoppen met de Nook. Als het hebben van die toegevoegde functie om blauw licht te blokkeren echter geen groot probleem is, dan is de Kindle je nieuwe beste vriend voor op het strand.

Ondanks gebreken, een redelijke e-reader voor de meeste mensen

Er zijn veel gebreken aan de Nook GlowLight 3. De extra functies, zoals de warme GlowLight en de dikkere rand, maken het echter een redelijke e-reader voor de markt. Knoppen voor het omslaan van pagina's vormen ook een mooie aanvulling op het ontwerp.

Specs

  • Productnaam Nook GlowLight3
  • Productmerk Barnes & Noble
  • MPN BNRV520
  • Prijs $120.00
  • Releasedatum november 2017
  • Gewicht 12.2 oz.
  • Productafmetingen 5,0 x 6,93 x 0,38 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar, beperkt
  • Connectiviteitsopties USB-poort (snoer meegeleverd); draadloos internet

Aanbevolen: