Insta360 One X2 Review: een geweldige waterdichte 360-camera

Inhoudsopgave:

Insta360 One X2 Review: een geweldige waterdichte 360-camera
Insta360 One X2 Review: een geweldige waterdichte 360-camera
Anonim

Bottom Line

Met uitstekende beeldstabilisatie, waterdichte constructie en zakformaat is de Insta360 One X2 perfect voor het vastleggen van leuke momenten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over waar de camera naar wijst.

Insta360 One X2

Image
Image

We hebben de Insta360 One X2 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Traditioneel leggen actiecamera's slechts een klein venster op de wereld vast. De Insta360 One X2 is echter een van een nieuw soort camera's die deze eeuwenoude waarheid willen hooghouden door absoluut alles om hen heen vast te leggen in één bolvormig beeld. Dit biedt een schat aan mogelijkheden, van handige bewerkingstrucs tot het eenvoudig vastleggen van VR-ervaringen.

Ontwerp: een stevige, waterdichte constructie

De Insta360 One X2 is een stevige, stevige kleine rechthoek. Hij is compact genoeg om in een grote zak te passen en voelt behoorlijk robuust en duurzaam aan, hoewel die bolvormige glazen lenselementen betekenen dat je er toch een beetje voorzichtig mee wilt zijn. Gelukkig wordt hij geleverd met een slanke neopreen hoes die een geruststellende extra bescherming biedt als je de camera gewoon in je zak wilt dragen.

De One X2 is volledig waterdicht tot 33 voet, wat een grote verbetering is ten opzichte van zijn gevoeligere voorganger.

Insta360 bevat ook een microvezeldoek, wat zeker handig is, gezien de neiging van die lenzen om vlekken en stof aan te trekken. Je krijgt ook een USB-C-kabel om op te laden, hoewel er geen oplaadsteen wordt meegeleverd.

De One X2 is volledig waterdicht tot 33 voet, wat een grote verbetering is ten opzichte van zijn gevoeligere voorganger. Om deze waterdichtheid te bereiken, zijn het batterijcompartiment en de USB-poort voorzien van verzegelde deuren. De vergrendelingsmechanismen waren een beetje lastig te openen en te sluiten, maar dat is een waardige afweging voor waterdichting. De batterij doet ook dienst als deur naar het batterijcompartiment en de microSD-kaartsleuf bevindt zich in dat compartiment.

Image
Image

De bedieningselementen bestaan uit een ontspanknop, aan/uit-knop en rond touchscreen. Een LED-lampje geeft de status van de camera aan en er is een standaard statiefbevestiging aan de onderkant van de camera.

Bottom Line

De One X2 was gedeeltelijk opgeladen en klaar voor gebruik zodra ik een microSD-kaart had geplaatst, hoewel ik eerst de Insta360-app op mijn telefoon moest installeren en de camera moest activeren. Dit bleek een beetje lastig te zijn, met de Bluetooth-verbinding die werd gebruikt om de One X2 te activeren en de wifi-verbinding in te stellen die herhaaldelijk uitviel en faalde. Uiteindelijk kreeg ik het aan de gang, en afgezien van die ene hapering, verliep het proces redelijk soepel, hoewel complexer dan ik normaal van een camera zou verwachten.

Beeldkwaliteit: goed licht een noodzaak

Mijn eerste indrukken van de Insta360 One X2 werden gekleurd door de weersomstandigheden waarin ik hem aanvankelijk testte. Hier in West-Washington kan de winter somber en donker zijn, dus uiteindelijk fotografeerde ik meestal in vrij schemerige omstandigheden. Als gevolg hiervan was ik geschokt door hoe slecht de video eruitzag toen ik hem ging bewerken. Als er echter voldoende licht was om mee te werken, produceerde de One X2 redelijk fatsoenlijke foto's en video's.

Je hoeft je echt geen zorgen te maken over een stabiel schot, zelfs niet als je op ruw terrein loopt of rent.

Wat echt indrukwekkend is, is de mate van beeldstabilisatie die mogelijk is in deze camera. Het is goed genoeg dat je je echt geen zorgen hoeft te maken over een stabiele opname, zelfs niet als je op ruw terrein loopt of rent. Met dit in gedachten moet je de Insta360 bekijken vanuit het perspectief van het beoogde doel. Actiecamera's zijn altijd gericht geweest op actie, en dit geldt nog meer voor 360 actiecamera's. Kortom, je moet iets interessants doen dat de afwegingen rechtvaardigt.

Image
Image

Een ding om te onthouden over de One X2 is dat de 5.7K-opnameresolutie niet zo scherp en gedetailleerd is als je zou verwachten, en als je bijsnijdt tot een standaard 16:9-frame, krijg je 1080p. Dat is goed genoeg voor weergave op een telefoon of kleine tablet, maar de lage resolutie, evenals ruis en beeldartefacten, worden behoorlijk significant wanneer ze worden bekeken op een groot computerscherm.

Bottom Line

De audio-opname op de One X2 kan liefdadig worden omschreven als middelmatig. Het is er, en het is bruikbaar, maar in een camera die anders zeer geschikt zou zijn voor vloggen, gezien het draagbare formaat en het gebruiksgemak, v alt het een beetje tegen.

Opslagvereisten: flinke bestandsgrootte

Hoewel dit misschien het absolute minimum is voor fatsoenlijk 360-beeldmateriaal, zijn de 5,7L-videobeelden die de One X2 vastlegt nog steeds zeer veeleisend in de hoeveelheid opslagruimte die nodig is. Een enkele korte videoclip neemt gemakkelijk honderden megabytes aan ruimte in beslag, dus u wilt een grote microSD-kaart en voldoende ruimte op de harde schijf op uw pc en/of smartphone.

Software: Briljant maar buggy

De meeste van mijn problemen met de One X2 hebben te maken met de Insta360-app, en de grootste is de moeilijkheid om verbinding te maken met de camera. Elke keer dat ik verbinding maakte met de One X2, moest ik steeds opnieuw op de verbindingsknop in de app tikken totdat deze eindelijk verbinding maakte.

Image
Image

Als de app eenmaal is aangesloten, is hij behoorlijk slim ontworpen met een eenvoudige maar goed doordachte interface voor weergave en bediening op afstand en een briljante bewerkingssuite voor het verwerken van 360-video's. Van het kadreren van je opname en het wijzigen van de afspeelsnelheid tot het maken van camerabewegingen met behulp van keyframes, het is een effectieve en zeer intuïtieve tool waarmee je snel en gemakkelijk je video's onderweg kunt verwerken.

De software op de One X2 zelf is vrij eenvoudig, maar gezien het kleine formaat van het ronde touchscreen is dit begrijpelijk.

De app bevat ook een volledig functioneel platform voor sociale media waar je je werk kunt delen en kunt communiceren met andere makers. Echt, er is veel gebundeld in de Insta360-app en gelukkig bevat elk aspect van de app uitgebreide tutorials, hoewel de tekst in sommige van deze tutorials niet in het Engels is vertaald.

De software op de One X2 zelf is vrij eenvoudig, maar gezien het kleine formaat van het ronde touchscreen is dit begrijpelijk. Echter, als gevolg van het gebrek aan toegankelijke instellingen in de camera, ging ik vaak terug naar de app op mijn telefoon om dingen in de camera aan te passen. Dit maakte de verbindingsproblemen die ik ervoer des te vervelender.

Het is ook mogelijk om meer controle te krijgen over je videobewerking op de computer via de gratis bewerkingsstudiosoftware van Insta360 of via een plug-in in Adobe Premiere. Het was echter gemakkelijker om de gewenste foto's te maken door ze via de app op mijn telefoon te bewerken.

Accessoires: een groot aantal opties

Er zijn een aantal accessoires beschikbaar voor de Insta360 One X2. Deze omvatten onder andere een duikbehuizing en een "bullet time" -bevestiging die wordt gebruikt om de One X2 rond je hoofd te draaien. Het is ook een goed idee om een selfiestick te hebben voor gebruik met de One X2, en ik vond een statief handig voor het opnemen van timelapse-video's.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 430 is de One X2 slechts iets duurder dan een high-end actiecamera, maar het is niet slecht voor een 360-camera. Het is een goede prijs als het voor u een noodzaak is om 360-graden video te kunnen opnemen.

Insta360 One X2 vs. GoPro Hero 9 Black

Misschien probeer je te kiezen tussen een 360-camera en een traditionele actiecamera, in welk geval de GoPro HERO9 Black de voor de hand liggende keuze is om te matchen met de Insta360 One X2. Op het eerste gezicht lijkt de GoPro de voor de hand liggende keuze voor een veel betere beeld- en audiokwaliteit met een betere duurzaamheid tegen een lagere prijs. Als je echter speciale momenten in je leven wilt vastleggen zonder zelfs maar aan de camera te hoeven denken, dan moet je voor de One X2 gaan.

Ondanks zijn gebreken, biedt de Insta360 One X2 eenvoudige 360-graden opname in een waterdichte verpakking

Ik had een moeilijke start met de Insta360 One X2, maar na installatieproblemen en een steile leercurve, compenseerde zijn kleine formaat, lichtgewicht en gebruiksgemak zijn gebreken. Het is ideaal voor het vastleggen van video's in omstandigheden waar je niet de moeite hebt om met een traditionele camera te filmen.

Specs

  • Productnaam One X2
  • Productmerk Insta360
  • MPN CINOSXX/A
  • Prijs $430.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 5,3 oz.
  • Productafmetingen 1,8 x 1,2 x 4,4 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Sensor 2x 1/2.3-inch CMOS
  • Lens 2x 7,2 mm f2 (equivalent van 35 mm)
  • Opslag MicroSD (u3/v30 of sneller aanbevolen)
  • Microfoon Ja
  • ISO 100-3200
  • Beeldscherm 1,33-inch touchscreen
  • Opnameresolutie 5.7K 360-graden automatisch gestikte opname
  • Waterdicht 33 voet
  • Bedrijfstemperatuur -4 tot 104 graden Fahrenheit
  • Connectiviteit Wi-Fi
  • Batterij 1630 mAh
  • USB opladen

Aanbevolen: