Hoe Apple's 'Find My' binnenkort handiger kan zijn

Inhoudsopgave:

Hoe Apple's 'Find My' binnenkort handiger kan zijn
Hoe Apple's 'Find My' binnenkort handiger kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft eindelijk tests door derden geopend voor "Find My", de ingebouwde applicatie voor het zoeken naar telefoons en vrienden.
  • Zodra fabrikanten certificeringen aannemen om "Vind mijn" te gebruiken, kunnen gebruikers meer van hun apparaten en items volgen via de app.
  • Als u "Vind mijn" gebruikt, kunt u uw items volgen en tegelijkertijd uw privacygegevens beschermen tegen externe bedrijven.
Image
Image

Apple opent eindelijk testen voor items van derden in zijn "Find My" -app, waardoor u een stap dichter bij het kunt komen van uw niet-Apple-apparaten via de service. Experts zeggen dat het uiteindelijke product handiger zal zijn dan het gebruik van andere apps, terwijl het ook meer veiligheid biedt voor uw persoonlijke gegevens.

Apple kondigde oorspronkelijk aan dat het tijdens WDCC 2020 in juni 2020 ondersteuning zou gaan bieden aan apparaten van derden met zijn "Find My"-locator-app. Het bedrijf heeft nu het certificeringssysteem uitgerold, waardoor fabrikanten van artikelen kunnen beginnen met testen, en uiteindelijk hun apparaten en trackers aan de app toe te voegen.

Hoewel veel van deze items al hun eigen applicaties hebben, zeggen experts dat het gebruik van "Vind mijn" niet alleen handiger zal zijn voor gebruikers met meerdere items, maar ook zal helpen voorkomen dat derden toegang hebben tot uw locatie en andere privégegevens - iets wat Apple al jaren probeert te beperken.

"Door het 'Find My'-netwerk open te stellen voor gebruik door fabrikanten van apparaten en accessoires van derden, wordt het nut van de 'Find My'-app uitgebreid", vertelde Chris Hauk, een privacyexpert bij Pixel Privacy, aan Lifewire in een e-mail.

"Terwijl 'Find My' vereist dat gebruikers een beetje van hun privacy in gevaar brengen (de service kan worden gebruikt om andere gebruikers van Apple-apparaten in uw gezin te vinden, zoals iPhones, Macs en bepaalde accessoires), bestaat het risico dat alle privégegevens die aan andere partijen worden blootgesteld, zijn laag."

Het vet afsnijden

Of je je telefoon nu uren achter elkaar gebruikt of maar een paar keer per dag checkt, de kans dat je extra apps moest downloaden om het meeste uit je apparaten te halen, is erg groot.

Door de ondersteuning voor de 'Find My'-app uit te breiden, kan Apple helpen het aantal apps dat u op uw apparaat moet installeren te verminderen.

Apple verkoopt uw persoonlijke gegevens niet zoals andere technische giganten die miljarden verdienen door uw online en echte activiteiten bloot te leggen.

Deze drang naar een meer handige en uniforme aanpak zorgde er aanvankelijk voor dat Apple de apps "Find My iPhone" en "Find My Friends" combineerde in de huidige versie van "Find My"." Ondersteuning toevoegen voor apparaten van derden is gewoon de evolutie van die unificatie.

Op dit moment staat Apple alleen Made for iPhone (MFi)-licentiehouders toe om hun hardware te testen op het "Find My"-netwerk, maar die pool van producten zou in de toekomst altijd kunnen uitbreiden.

Deze stap bespaart u niet alleen ruimte op uw apparaat, maar kan ook helpen uw privacygegevens beter te beschermen.

Geen offers meer

Hoewel de meeste gebruikers zullen merken hoeveel handiger het is om items te volgen die in de app zijn gecertificeerd, is er nog een ander voordeel dat het ontdekken waard is: Privacy.

Apple loopt momenteel voorop in de strijd om de privacy van gebruikers, maar het bedrijf heeft wat kritiek gekregen van andere bedrijven.

Tile heeft een klacht ingediend bij de Europese commissaris voor mededinging, met het argument dat Apple overschrijdt en concurrentiebeperkend is met de manier waarop het nu omgaat met de toestemmingen voor locatiegegevens. Maar privacy-experts vinden nog steeds dat Apple goede vorderingen maakt.

Telkens wanneer u een applicatie toegang geeft tot uw gegevens op uw telefoon, stelt u zich in wezen open om gevolgd te worden en die informatie te verkopen aan adverteerders en andere bedrijven.

Image
Image

Als je iets als een itemzoeker gebruikt, kunnen locatiegegevens die door de app worden bijgehouden, tegen je worden gebruikt.

De plaatsen die je bezoekt, de items die je koopt… het is allemaal informatie die veel applicaties verzamelen en naar de app-ontwikkelaars sturen. Die informatie kan vervolgens worden verkocht aan adverteerders, wat is hoeveel applicaties hun bedrijfskosten terugverdienen.

Gelukkig heeft Apple's harde streven naar privacy in iOS 14 ertoe bijgedragen dat veel van de zorgen die gebruikers mogelijk hebben over hoe hun gegevens worden verzameld en opgeslagen, zijn weggenomen.

iOS 14.5 zal bijvoorbeeld strengere regels voor het volgen van gebruikers met zich meebrengen, en het openen van de "Vind mijn"-app voor ondersteuning van derden lijkt op dit moment een haalbare volgende stap voor Apple.

"Apple verkoopt uw persoonlijke gegevens niet zoals andere technische giganten die miljarden verdienen door uw online en echte activiteiten bloot te leggen", zei Hauk.

"Net zoals in het verleden zal Apple de manier beperken waarop persoonlijke locatiegegevens worden gebruikt door apps en services die zijn verbonden met nieuwe 'Find My'-compatibele apparaten en accessoires."

Aanbevolen: