Waarom een telefoon uit het middensegment binnenkort uw favoriete apparaat kan zijn

Inhoudsopgave:

Waarom een telefoon uit het middensegment binnenkort uw favoriete apparaat kan zijn
Waarom een telefoon uit het middensegment binnenkort uw favoriete apparaat kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Middenklasse mobiele processors beginnen vlaggenschipfuncties naar meer betaalbare apparaten te brengen.
  • Betaalbare telefoons met beter presterende chipsets kunnen veel voordelen opleveren voor het mobiele ecosysteem.
  • Experts zeggen dat we zouden kunnen eindigen met telefoons met aanpasbare interne specificaties, vergelijkbaar met personal computers.
Image
Image

Experts zeggen dat het verschil tussen vlaggenschip- en mid-tier-apparaten snel kleiner wordt, en in de toekomst zouden we zelfs kunnen zien dat telefoonspecificaties meer aanpasbaar worden, zoals pc's.

Qualcomm heeft onlangs de Snapdragon 778G 5G-chipset aangekondigd. Net als de high-end Snapdragon 888 van het bedrijf, biedt het nieuwe apparaat extra video-opnamefuncties, AI-mogelijkheden en betere prestaties voor premium mid-range apparaten.

Dit is de zoveelste stap van het bedrijf om de algehele mogelijkheden van de systeemchips die beschikbaar zijn in meer betaalbare apparaten te verbeteren, en zou de noodzaak om een duurder vlaggenschipapparaat aan te schaffen volledig teniet kunnen doen.

"Qualcomm-chipsets verkleinen langzaam de kloof tussen mid-range en vlaggenschiptelefoons", vertelde Steven Athwal, een smartphone-expert bij The Big Phone Store, in een e-mail aan Lifewire. "Deze baanbrekende chipsets elimineren in wezen de noodzaak om extra geld uit te geven voor telefoons van hogere kwaliteit."

Mengprestaties

Dit is niet de eerste chipset van fabrikanten zoals Qualcomm die hebben geholpen de kloof tussen mid-range en vlaggenschipapparaten te overbruggen, maar het is een van de meest opvallende. Veel van de krachtigste Android-telefoons van het afgelopen jaar hebben Qualcomm's Snapdragon 888 gebruikt.

De duurdere chipset is een nietje geworden in vlaggenschipapparaten van bedrijven zoals Samsung en biedt veel prestatie-upgrades ten opzichte van andere mid-range processors.

Langzaam maar zeker denk ik dat we kunnen verwachten dat smartphones veel beter kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruikers.

De 778G 5G is echter zo opmerkelijk, omdat het enkele van de geavanceerde AI-functies van de high-end chips naar telefoons met middenklasse prijzen brengt. Dit betekent dat deze functies beschikbaar komen voor meer gebruikers dan ooit.

Deze geavanceerde functies omvatten ondersteuning voor camera's met enorme sensoren, zoals de 50-megapixel-chipset in Xiaomi's Mi 11 Ultra. De 778G 5G brengt ook drie beeldsignaalprocessors naar de apparaten waarin hij zal worden geïnstalleerd, een veelgeprezen functie in telefoons die de 888 gebruiken. Samsung gebruikte deze mogelijkheid om zijn Director's View op S21-modellen te creëren, en het biedt gebruikers een eenvoudigere manier om inhoud op te nemen.

Velen zijn op hun smartphones gaan vertrouwen om foto's en video's van belangrijke levensmomenten vast te leggen, en het is opmerkelijk om te zien dat Qualcomm dezelfde soorten functies naar de meer betaalbare chipset brengt.

De chipset bevat een efficiëntere GPU voor mobiel gamen, betere ruisonderdrukking bij videogesprekken en ondersteuning voor zowel mmWave als sub-6GHz 5G. Ondersteuning voor mmWave 5G in apparaten wordt nog steeds uitgerold, en veel van uw meer betaalbare apparaten bieden meestal alleen sub-6GHz 5G-toegang.

Terwijl 5G blijft uitrollen, is het van cruciaal belang voor fabrikanten om de beschikbare 5G-verbindingen voor consumenten niet te beperken. De overstap naar mmWave 5G zal het voor telefoonbedrijven gemakkelijker maken om die dienst aan te bieden.

Bouwen voor de toekomst

Natuurlijk komen er nog andere voordelen met het dichten van de kloof tussen mid-range en vlaggenschip mobiele processors.

Door vergelijkbare prestaties te bieden als vlaggenschip- en premium mid-range-apparaten, kunnen fabrikanten ervoor zorgen dat gebruikers toegang krijgen tot de beste technologie en functies, ongeacht hoeveel ze willen of kunnen uitgeven aan hun telefoon.

Image
Image

Dit geeft meer macht in de handen van de consument door ervoor te zorgen dat ze zich niet onder druk gezet voelen om de duurste telefoon te kopen omdat ze zich zorgen maken dat de telefoonprestaties de toegang die ze mogelijk nodig hebben, belemmeren.

Het helpt ook mogelijke problemen met software en andere applicaties te verminderen. Omdat er zoveel verschillende soorten processors zijn, wordt het moeilijker om de prestaties van apps en software te maximaliseren.

Stel dat Qualcomm en andere system-on-chip (SOC's)-fabrikanten mid-range processors op dezelfde manier kunnen laten presteren als vlaggenschipapparaten. In dat geval kunnen ze de moeilijkheid van het maken van applicaties verminderen. Dit zal op zijn beurt het aantal beschikbare applicaties vergroten en meer gebruikers toegang geven tot applicaties die hun leven gemakkelijker kunnen maken.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid dat deze ontwikkelingen meer diverse opties in de mobiele sfeer brengen, en Athwal zegt dat meer aanpasbare onderdelen - vergelijkbaar met de onderdelen die al beschikbaar zijn voor pc's - in de toekomst een trend zou kunnen zijn.

"Ik denk dat we in de toekomst kunnen verwachten dat smartphones een vergelijkbare route zullen volgen als pc's. De meeste mensen die om de technische specificaties van hun computer geven, zouden nooit reageren op 'Welke computer heb je?' met HP, Dell of Acer. Het antwoord zal altijd de technische specificaties van hun computer zijn. Langzaam maar zeker denk ik dat we kunnen verwachten dat smartphones veel meer kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruikers, "vertelde hij ons.

Aanbevolen: