Hoe u de taal op uw iPhone kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u de taal op uw iPhone kunt wijzigen
Hoe u de taal op uw iPhone kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Systeem: Ga naar Instellingen > Algemeen > Taal en regio >iPhone-taal > kies een taal > Klaar.
  • Siri: Ga naar Instellingen > Siri & Zoeken > Taal > kies een taal > terug-knop > Siri Voice > selecteer een geslacht en accent indien beschikbaar.
  • Toetsenbord: Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden > Nieuw toetsenbord toevoegen… > selecteer een taal.

Dit artikel beschrijft hoe je de taal op een iPhone kunt wijzigen, ook voor Siri en het toetsenbord.

De taalinstellingen van de iPhone wijzigen

Hoewel u de taal aanvankelijk instelt tijdens het installatieproces van de iPhone, is het niet nodig om de iPhone opnieuw in te stellen om de taal te wijzigen. Zodra je een nieuwe taal kiest, laadt je iOS-apparaat de nieuwe taalinstellingen en gebruik je de nieuwe taal binnen enkele seconden.

  1. Start eerst de app Instellingen van de iPhone.
  2. Scroll naar beneden en kies Algemeen in het menu.
  3. In het midden van de algemene instellingen vind je Taal & Regio. (U kunt hier ook uw geografische regio wijzigen.)
  4. Tik op de iPhone-taal selectie bovenaan het scherm.
  5. Kies je nieuwe taal uit de lijst. Om tijd te besparen, kunt u de eerste paar letters van de taal van de zoekbalk typen om de lijst te verkleinen.

    Image
    Image
  6. Als je een nieuwe taal hebt gekozen, tik je op Gereed bovenaan het scherm.

  7. Bevestig uw taalkeuze.

Hoe de taal voor Siri te veranderen

Misschien merk je dat Siri niet verandert wanneer je de taal voor je iPhone verandert. Siri ondersteunt ook verschillende talen en voor sommige talen kan het ook enkele populaire accenten produceren. De taal van Siri wijzigen is nog makkelijker dan van taal wisselen voor je iPhone.

  1. Start de app Instellingen of keer terug naar het hoofdmenu van Instellingen als je nog steeds in de app bent.

    Je kunt terugkeren naar het hoofdmenu door linksboven op de terugknop te tikken totdat je weer bij het menu bent. De terug-knop wordt weergegeven als een kleiner-dan-teken (<) gevolgd door de naam van het vorige menu.

  2. Tik op Siri & Zoeken.
  3. Scroll naar beneden en selecteer Taal.

    Image
    Image
  4. Kies uw nieuwe taal en bevestig uw keuze.
  5. Tik op de terugknop om terug te keren naar de Siri-instellingen.

  6. Kies Siri Voice.
  7. Selecteer het geslacht en accent indien beschikbaar.

Hoe van taal te wisselen voor het iPhone-toetsenbord

Het toetsenbord van de iPhone zou automatisch moeten overschakelen, maar als dat niet het geval is, kun je de nieuwe taal toevoegen aan de keuze aan toetsenborden. Je kunt ook heen en weer schakelen tussen twee talen voor het toetsenbord.

  1. Start de app Instellingen of keer terug naar het hoofdmenu met instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Selecteer Keyboard in de algemene instellingen.
  4. Kies Toetsenborden bovenaan het scherm.
  5. Tik op Nieuw toetsenbord toevoegen…

    Image
    Image
  6. Selecteer de nieuwe toetsenbordtaal.

Als u een van de beschikbare toetsenborden wilt verwijderen, tikt u op Bewerken bovenaan dit scherm en vervolgens op de knop Delete naast het toetsenbord. De knop Delete verschijnt als een rood minteken. Tik na het verwijderen van het toetsenbord op Gereed.

U kunt schakelen tussen toetsenborden door op de Keyboard-knop te tikken wanneer het toetsenbord op het scherm wordt weergegeven. De Keyboard-knop is een wereldbol en verschijnt tussen de 123-knop en de Microphone-knop.

Wat gebeurt er als je de taal van een iPhone verandert

Het hele proces duurt maar een paar minuten en als het eenmaal is voltooid, wordt alle tekst in menu's weergegeven in de nieuwe taal en in apps die de taal ondersteunen. Als u de taalinstelling wijzigt, wordt ook de taal voor het iPhone-toetsenbord gewijzigd, maar hebt u nog steeds snel toegang tot tekens met accenten die nodig zijn voor verschillende talen.

Het is echter mogelijk dat u ook de taalinstelling voor Siri moet wijzigen, omdat het mogelijk niet automatisch overschakelt naar een nieuwe taal.

De iPhone ondersteunt meer dan dertig talen en verschillende dialecten binnen verschillende van die talen, dus je zit niet vast aan alleen Amerikaans Engels. U kunt ook Brits Engels, Canadees Engels of zelfs Singapores Engels gebruiken. Of u kunt kiezen tussen Frans of Canadees Frans, Spaans of Latijns-Amerikaans Spaans, Portugees of Braziliaans Portugees, en vanaf daar gaat de lijst verder.

Aanbevolen: