Elixers maken in Zelda: BOTW

Inhoudsopgave:

Elixers maken in Zelda: BOTW
Elixers maken in Zelda: BOTW
Anonim

Heb je een kortetermijnboost en bescherming nodig tegen specifieke aanvallen of weersomstandigheden in The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Dan moet je leren hoe je elixers maakt in BOTW. Als je in slechte omgevingsomstandigheden verkeert of een zwaar gevecht hebt, kunnen elixers je misschien redden.

Gebruik deze elixers in Breath of the Wild voor zowel de Switch als de Wii U.

Elixers maken in Legend of Zelda: Breath of the Wild

Alle elixers in Breath of the Wild zijn een combinatie van delen van dieren en delen van monsters. Krijg dierenonderdelen door dieren zoals vlinders, krekels en kikkers te vangen of te kopen. Krijg monsteronderdelen door ze op te rapen na het doden van monsters. Elk elixer in Breath of the Wild heeft twee essentiële kenmerken: effect en duur.

  • Effect is wat het elixer doet. Het effect van een Chilly elixer is bijvoorbeeld hittebestendigheid. Het dier dat in het recept wordt gebruikt, bepa alt het effect. Als je je drankje baseert op een dier met hittebestendigheid, zal het je hittebestendigheid geven. Bekijk de beschrijvingen van dieren in je inventaris voor meer details.
  • Duur is hoe lang het elixer meegaat. De monsterdelen die je gebruikt, bepalen de lengte. Gemeenschappelijke monsteronderdelen bieden voordelen op korte termijn, terwijl zeldzame onderdelen langer meegaan.

De effecten van sommige elixers in BOTW zijn alles of niets: ze werken. In andere gevallen geldt: hoe meer dierendelen je gebruikt, hoe sterker het effect, en hoe meer monsterdelen je gebruikt, hoe langer het meegaat.

Maak elixers door de ingrediënten in kookpotten te gooien, op dezelfde manier waarop je voedsel kookt.

Image
Image

Zelda: BOTW Elixir Guide

Vergeet niet dat je voor al deze elixers ook monsteronderdelen nodig hebt. Als je een elixer hebt gemaakt, neem je het op dezelfde manier als je ma altijden eet.

Chilly Elixir

In de Gerudo-woestijn of een andere snikhete plek en behoefte aan verkoeling? Maak een Chilly Elixir met dieren die hittebestendig zijn, zoals Winterwing Butterflies of Cold Darners.

Elektro-elixer

Is er een onweer, of vecht je tegen een Electric Lizalfos of Electric Wizzrobe? De kortdurende bescherming van een Electro Elixir helpt daarbij. Maak het met behulp van Electric Darners of Thunderwing Butterflies.

Blijvend elixer

Moet je een bijzonder hoge muur of toren beklimmen, of een heel eind zwemmen, en ben je bang dat je het niet volhoudt? Voeg extra uithoudingsvermogen toe met een Enduring Elixir gemaakt van Restless Crickets of Tireless Frogs.

Energizing Elixir

Ben je een muur aan het beklimmen of aan het paragliden en heb je bijna geen energie meer? Voorkom dat je ten onder gaat door je uithoudingsvermogen te herstellen met een Energizing Elixir gemaakt van Restless Crickets.

Vuurvast Elixir

Geconfronteerd met een vurige vijand zoals sommige soorten Chuchus, Wizzrobes of Lizalfos? Bescherm jezelf met een vuurvast elixer gemaakt van vuurvaste hagedis.

Haasty Elixir

Wilt u sneller rennen of klimmen dan normaal? Een haastig elixer gemaakt van heetvoetige kikkers of hoogstaarthagedissen zal het een tijdje volhouden.

Hearty Elixir

Op weg naar een groot gevecht met een onvermurwbare vijand (ik kijk naar jou, Silver Lynel)? Voeg extra harten toe om je levensduur te verlengen door een elixer te maken met Hearty Lizards of Fairies.

Machtig Elixir

Die zware strijd die we net noemden? Geef niet alleen je hart een boost; vergroot ook de kracht van je aanvallen. Doe het met een Mighty Elixir van Chuchu Jelly en Bladed Rhino Beetles.

Sneaky Elixir

Moet je onopvallend blijven als je rond grote monsters kruipt of op lastige missies? Een Sneaky Elixir maakt het moeilijker voor je om opgemerkt te worden. Maak er een met Sunset Fireflies.

Spicy Elixir

Ga je naar een besneeuwd gebied en heb je geen pantser voor koud weer? Drink een Spicy Elixir om je weerstand tegen koude te vergroten. Je hebt Warm Darners of Summerwing Butterflies nodig.

Tough Elixir

Voor sommige zware gevechten wil je misschien je verdediging tegen vijandelijke aanvallen versterken. Gebruik in dat geval Rugged Rhino Beetles om een Tough Elixir te maken.

Image
Image

Alle elixerrecepten en effecten in Zelda: Breath of the Wild

Hier is een kort overzicht van het recept dat nodig is voor elk elixer en wat het doet in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Elixernaam Ingrediënten Effect Effectniveaus?
Chilly Elixir

Winterwing Butterfly of

Cold Darner+ monsterdeel

Hittebestendigheid Ja
Elektro-elixer

Electric Darner of

Thunderwing Butterfly+ monster onderdeel

Elektrische weerstand Ja
Blijvend elixer

Restless Cricket of

Tireless Frog+ monsterdeel

Voegt extra uithoudingsvermogen toe Ja
Energizing Elixir Restless Cricket+ monsterdeel Herstelt uithoudingsvermogen Ja
Vuurvast elixer Vuurvaste hagedis+ monsterdeel Vlamweerstand
Haasty Elixir

Hot-footed Frog of

Hightail Lizard+ monsterdeel

Verhoogt de bewegingssnelheid
Hearty Elixir Hearty Lizard of Fairy+ monsterdeel Voegt extra harten toe Ja
Mighty Elixir Chuchu Jelly +Bladed Rhino Beetle Verhoogt de aanval
Sneaky Elixir Zonsondergang Firefly+ monsterdeel Verhoogt ste alth
Spicy Elixir

Warm Darner

or

Summerwing Butterfly+ monsterdeel

Koude weerstand Ja
Tough Elixir Rugged Rhino Beetle+ monster onderdeel Verhoogt de verdediging

Aanbevolen: