Hoe schermvergrendeling op Android uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe schermvergrendeling op Android uit te schakelen
Hoe schermvergrendeling op Android uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Stock Android: Instellingen > Beveiliging en privacy of Beveiliging en locatie >Lock screen wachtwoord > Disable lock screen password.
  • Samsung: Ga naar Instellingen > Vergrendelscherm > Schermvergrendelingstype > voer uw toegangscode > Geen > Verwijder gegevens.
  • Het is een slechte gewoonte om het vergrendelscherm uit te schakelen, omdat uw privégegevens hierdoor kwetsbaar zijn voor diefstal en manipulatie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de schermvergrendeling op uw Android-telefoon kunt uitschakelen. De exacte stappen kunnen enigszins variëren, afhankelijk van welke versie van Android en welk toestel je bezit, dus we zullen de meest voorkomende methoden behandelen.

Hoe schermvergrendeling op de meeste Android-telefoons te verwijderen

De instellingen voor schermvergrendeling zijn altijd te vinden in de app Instellingen, meestal in een categorie die Beveiliging in de titel bevat. Als deze stappen je niet rechtstreeks naar de bedieningselementen op het vergrendelingsscherm van je telefoon leiden, zou een beetje bladeren in Instellingen je moeten helpen het snel te vinden.

  1. Start de Settings app.
  2. Zoek de optie voor beveiliging of vergrendelscherm. Kies in de meeste Android-versies Beveiliging en privacy, Beveiliging of Beveiliging en locatie.
  3. Zoek de optie om uw toegangscode voor het vergrendelscherm in te stellen. Meestal is dit Lock screen password of Screen lock.
  4. Je zou nu de optie moeten kunnen kiezen om je vergrendelingsscherm uit te schakelen. Afhankelijk van uw versie van het Android-besturingssysteem, tikt u op Wachtwoord vergrendelscherm uitschakelen of Geen (om geen wachtwoordbeveiliging op te geven). U moet uw huidige pincode of toegangscode invoeren om deze wijziging aan te brengen en deze keuze vervolgens bevestigen in een pop-upvenster.

    Image
    Image

Hoe schermvergrendeling op Samsung Galaxy-telefoons te verwijderen

  1. Start de Settings app.
  2. Tik op Vergrendelscherm.

    Voor oudere Galaxy-apparaten is het hier: Mijn apparaat > Personalisatie > Lock Screen

  3. Tik op Schermvergrendelingstype en voer uw huidige toegangscode in.
  4. Tik op Geen. Je moet bevestigen dat je dit wilt doen door op Remove data te tikken, waardoor alle biometrische beveiligingsgegevens van je telefoon worden gewist.

    Image
    Image

De risico's van het verwijderen van Android Lock Screen

Het lijdt geen twijfel dat vergrendelingsschermen soms vervelend of onhandig kunnen zijn, en als u ze uitschakelt, hoeft u nooit een toegangscode in te voeren of te wachten op biometrische beveiliging. Maar denk hier goed over na voordat u dit doet: als u geen vergrendelscherm heeft, loopt u veel risico.

Als u uw telefoon kwijtraakt, kwijtraakt of zelfs even buiten uw controle hebt, kan iedereen met fysieke toegang tot uw telefoon deze onmiddellijk openen. Dit maakt uw privé-informatie uiterst kwetsbaar, wat een bijzonder probleem is, aangezien identiteitsdiefstal tegenwoordig zo'n probleem is.

Als je echt niet elke keer dat je je telefoon opent een toegangscode wilt invoeren, in plaats van je vergrendelingsscherm uit te schakelen, overweeg dan om biometrische beveiliging in te schakelen (zoals een vingerafdruklezer of gezichtsherkenning) als je telefoon die functies ondersteunt.

Aanbevolen: