Michael Kors Access Gen 5E MKGO Review: luxe styling gecombineerd met slimme karbonades

Inhoudsopgave:

Michael Kors Access Gen 5E MKGO Review: luxe styling gecombineerd met slimme karbonades
Michael Kors Access Gen 5E MKGO Review: luxe styling gecombineerd met slimme karbonades
Anonim

Bottom Line

De Michael Kors Access Gen 5E MKGO biedt een luxe/sportieve look en slimme functies die gebruikers zullen aanspreken die op zoek zijn naar dagelijkse connectiviteit boven het volgen van fitness.

Michael Kors Access Gen 5E MKGO

Image
Image

We hebben de Access Gen 5E MKGO gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

De Michael Kors Access Gen 5E MKGO combineert luxe gevoeligheid met voldoende functionaliteit voor dagelijks gebruik. De Access Gen 5E is, net als andere smartwatches van Michael Kors, gebouwd in samenwerking met het merk Fossil en Wear OS by Google, wat betekent dat het aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar veel stijl en even sterke inhoud van hun wearable.

Deze nieuwste versie van Access bundelt eersteklas voordelen, zoals het accepteren of weigeren van oproepen via Bluetooth-oproepen, Google Pay, slaap- en trainingsregistratie, evenals verschillende batterijmodi. Hoewel het geen serieuze fitnesstracking-karbonades heeft, bloeit de Access Gen 5E met luxe styling en alledaagse gemakken.

Ontwerp: Luxe gevoeligheid vooraan en in het midden

Als je geïnteresseerd bent in een feature-rijke smartwatch die ook dienst doet als modeaccessoire voor een statement, zul je niet teleurgesteld zijn door de Access Gen 5E. De behuizing van 43 millimeter heeft een opvallend effen patroon rond de omtrek en een stevige aluminium constructie. Een substantiële en responsieve multifunctionele knop met het MK-logo erin geëtst, dient als een doordacht accent. Al deze details geven dit horloge vanaf het eerste gezicht een verheven look.

Het 1,19-inch AMOLED-touchscreen zelf is helder, responsief en aanpasbaar met een van de vele optionele Wear OS-wijzerplaten, die je kunt openen via de Wear OS-app of het horloge zelf. Veel van de opties zijn net zo weelderig als het pave-display, terwijl andere meer ingetogen zijn. Sommige ontwerpen worden geleverd met de bonus van kleuraanpassing.

Deze smartwatch met veel functies doet ook dienst als modeaccessoire voor een statement.

New Wear OS-gebruikers zullen de begeleide instructies waarderen die verschijnen na het koppelen van het horloge om u door de verschillende menu's en veegnavigaties te leiden. Zelfs zonder deze begeleiding zijn de meeste menu's intuïtief in gebruik. Mijn favoriete menu was het snelmenu dat verschijnt met een veegbeweging. Het bevat een handige verzameling snelkoppelingen voor basisfuncties, zoals het aanpassen van de instellingen voor de batterijmodus. Het is ook de thuisbasis van de optie Theatermodus, die het scherm met een tik uitschakelt, vooral handig om het scherm voor het slapengaan te dimmen.

Comfort: het beste buiten het sporten

Hoewel het een klein contrast is met de hoogwaardige details van het gezicht, wordt de MKGO-versie van de Access Gen 5E geleverd met een comfortabele en flexibele rubberen band met het Michael Kors-merk. Deze extra touch biedt functionaliteit en comfort zonder afbreuk te doen aan het luxe ontwerp dat ook geschikt is voor exclusievere gelegenheden.

Image
Image

Hoewel het moeilijk zou zijn om dit horloge aan te kleden, maken de rubberen band en waterbestendigheid het Access Gen 5E-apparaat geschikt om te sporten of te dragen in de douche of in het zwembad, waarvoor het is geclassificeerd als veilig tot 30 meter. Ik heb er niet mee gezwommen, maar hij hield goed stand tijdens het douchen en de band droogde snel.

Naast een soepel rubber materiaal op de band, biedt de Access Gen 5E MKGO een uniek push-stud klemmechanisme. Twee noppen klikken op hun plaats in een van de ronde inkepingen van de band, waardoor een nette en opgeruimde look ontstaat zonder dat overtollig bandmateriaal in het rond klapt.

Deze functie maakte het snel vastgrijpen van de band, maar ik ervoer nog steeds een enigszins losse pasvorm. Tijdens normaal dragen, tijdens het ontspannen, slapen of werken aan een bureau, was dit geen probleem. Tijdens het hardlopen is het aanzienlijke gewicht van de behuizing - dat komt op een flinke 54.6 gram voelde een beetje te volumineus voor high-impact activiteit.

Prestaties: goed voor de essentie

De Access Gen 5E voert alle gebruikelijke smartwatch-benodigdheden met gemak uit. Tot de dagelijkse connectiviteitsfuncties behoren bellen via Bluetooth, smartphonemeldingen, sociale media-waarschuwingen, weer- en agenda-updates en het gemak van Google Assistent.

Wat de fitness- en wellness-kant van de medaille betreft, biedt de Access Gen 5E een solide reeks tools via Google Fit voor het instellen en bewaken van wellnessdoelen. De resulterende informatie wordt duidelijk weergegeven voor een handig dagelijks overzicht dat gemakkelijk op het horloge kan worden bekeken, en de Google Fit-app biedt een diepere duik in de trainingsgeschiedenis.

Op het gebied van fitness en wellness biedt de Access Gen 5E een solide reeks tools via Google Fit voor het instellen en bewaken van wellnessdoelen.

Aan de andere kant is de volgnauwkeurigheid minder betrouwbaar. Hoewel de hartslag in rust consistent was met andere fitnesstrackers die ik gebruik van Garmin en Samsung, was de geschatte hartslagmeting tijdens het sporten soms behoorlijk uit, vooral tijdens hardlooptrainingen. Ik zag in één geval een verschil van 30 bmp vergeleken met een Garmin smartwatch, die veel hoger was dan mijn waargenomen hoeveelheid inspanning of wat ik normaal zie tijdens een ontspannen hardloopsessie.

De Access Gen 5E biedt solide fitness-trackingtools, maar de nauwkeurigheid is minder betrouwbaar.

Zonder ingebouwde GPS is de enige manier om afstand te meten het gebruik van een tethered GPS-verbinding met een smartphone. Het verkrijgen van een signaal was over het algemeen snel, maar helaas was de samenvatting van het horloge meer dan een beetje afwijkend. Vergeleken met een Garmin ging de Access Gen 5E 1 mijl voorbij en werd het tempo ongeveer 90 seconden sneller geregistreerd. Voor looptrainingen verschilde het aantal stappen echter slechts in geringe mate in vergelijking met een Garmin smartwatch en de iOS He alth-app.

Software: vriendelijkst voor Android-gebruikers

Als Wear OS-apparaat zou het geen verrassing moeten zijn dat de Access Gen 5E Android-gebruikers de meest complete ervaring biedt. Als u dat bent, profiteert u van een meer naadloze integratie tussen uw favoriete Google Play-apps, of u nu fitnesst of naar muziek luistert. En als je meer dan één Wear OS-apparaat hebt, kun je beide vrijelijk koppelen met de bijbehorende app. Met een iPhone kon ik maar één apparaat met de app koppelen en de Google Play-connectiviteit was niet ideaal.

Verschillende gemakken werken goed in alle besturingssystemen. De Bluetooth-telefoonfunctie voor het aannemen of weigeren van oproepen is van toepassing op zowel Android- als iOS-telefoons. De Access Gen 5E is ook vooraf geïnstalleerd met de Spotify-app, waardoor het afspelen eenvoudig te regelen is. Helaas, aangezien Wear OS geen Spotify-muziekopslag ondersteunt, zijn Android- en iPhone-gebruikers beperkt tot alleen het afspelen van muziek.

Image
Image

Ik ontdekte dat de ingebouwde mediaspeler goed werkte voor het bedienen van muziek die ik afspeelde via Spotify of een podcast-app op mijn telefoon. Het herkende automatisch wat ik aan het spelen was en bracht mediabedieningen naar het scherm.

Ongeacht je besturingssysteem, je hebt een Google-account nodig om dit horloge te koppelen en te activeren en om te profiteren van contactloos betalen via Google Pay. En als je getrouwd bent met Google Fit voor gezondheidsinzichten, heb je die app ook nodig.

Batterij: potentieel voor een meerdaagse levensduur

De fabrikant suggereert dat deze smartwatch-batterij tot 24 uur meegaat, afhankelijk van het gebruik, en biedt verschillende batterijmodi om mee te werken om het meeste uit de batterij te halen. De dagelijkse modus deed zijn naam eer aan en duurde ongeveer een hele dag, terwijl de meerdaagse uitgebreide modus, die de meeste slimme functies uitschakelt, voor mij slechts ongeveer anderhalve dag duurde.

Image
Image

Ongeacht de modus die u kiest, het horloge gaat automatisch naar een modus voor alleen tijd zodra de batterij 9 procent bereikt. Door deze doordachte aanraking kan dit apparaat ook als een rechttoe rechtaan horloge functioneren. Tijdens het opladen is de handige magnetische USB-oplaadkabel eenvoudig aan het apparaat te bevestigen en zorgt voor snel opladen: maximaal iets meer dan een uur.

Prijs: luxe stijl op een vriendelijker instappunt

Voor ongeveer $ 250 heeft de Access Gen 5E geen premium buy-in nodig, zoals sommige van de nieuwste, feature-loaded smartwatches van de samenwerking tussen Fossil en Michael Kors. Het is ook verkrijgbaar bij sommige retailers voor minder dan $ 200, wat nog meer waarde toevoegt, gezien de solide smartwatch-functieset.

Image
Image

Bij het vergelijken van dit apparaat met andere modieuze smartwatches, is het een uitdaging om een concurrent te vinden buiten de Michael Kors/Fossil-sfeer die op een opvallende manier verschilt. Als u op zoek bent naar iets dat vergelijkbaar is geprijsd met meer fitness, is de Samsung Galaxy Watch Active2 het bekijken waard.

Michael Kors Access Gen 5E vs. Samsung Galaxy Watch Active2

Hoewel het minder glamoureus is dan de Samsung Galaxy Watch Active2 (die ook te koop is voor ongeveer $ 250), biedt de Active2 nog steeds wat stijl met verschillende siliconen bandkleuren en een slanke aluminium behuizing. Het scherm heeft geen effen ontwerp, maar heeft het voordeel van een aanraakrand en een smallere en iets dunnere constructie die slechts 26 gram weegt - dat is ongeveer twee keer zo licht als de Access Gen 5E.

De levensduur van de batterij overschrijdt de toegang met ongeveer drie tot vier dagen. De Watch Active2 onderscheidt zichzelf ook door het aanbieden van automatische workout-tracking en geavanceerde wellness-tracking met VO2 max en ECG-monitoring en meer geavanceerde slaaptracking.

De modieuze Access Gen 5E biedt een aantal voordelen die de Active2 niet heeft, zoals een veel grotere verscheidenheid aan wijzerplaten om uit te kiezen. Batterijmodi en de Theatermodus-knop zijn beide ook uniek voor de Access Gen 5E. Beide horloges zijn compatibel met Android en iOS, maar de op Tizen gebaseerde Active2 is optimaal met een Galaxy-smartphone, terwijl de Access goed werkt op Android-apparaten.

Wat betreft luxe styling, biedt de Access Gen 5E meer een luxe gevoel, terwijl de Active2 veelzijdiger is voor fitness en connectiviteit. Kiezen tussen de twee hangt uiteindelijk af van je mobiele apparaat, de voorkeur van het besturingssysteem en of fitness-tracking bovenaan je lijst met functies staat.

Een luxe smartwatch met verschillende intelligente details

De Michael Kors Access Gen 5E MKGO is een luxe smartwatch met luxe uitstraling en een licht sportieve gevoeligheid. Het Wear OS en de Fossil Gen 5E-basis bieden een solide basis voor dagelijks gemak met functies zoals bellen via Bluetooth, Google Assistant en batterijmodi. En hoewel het wat fitness-tracking biedt, schittert deze wearable vooral als een lifestyle-accessoire.

Specs

  • Productnaam Toegang Gen 5E MKGO
  • Productmerk Michael Kors
  • UPC 796483515352
  • Prijs $250.00
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 1.89 oz.
  • Productafmetingen 1,69 x 0,43 inch.
  • Kleur Zwart, Blush, Grijs
  • Platform Wear OS
  • processor Qualcomm's Snapdragon Wear 3100
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Batterijcapaciteit Tot 24 uur
  • Waterbestendigheid Tot 30 meter
  • Connectiviteit Bluetooth, Wi-Fi

Aanbevolen: