Apple iPhone XS Review: een luxe telefoon voor een luxe prijs

Inhoudsopgave:

Apple iPhone XS Review: een luxe telefoon voor een luxe prijs
Apple iPhone XS Review: een luxe telefoon voor een luxe prijs
Anonim

Bottom Line

De iPhone XS is momenteel een van de beste telefoons op de markt, met een prachtig scherm, fantastische geluidskwaliteit en een van de beste camera's in de game. Maar het premium prijskaartje zorgt voor een hoge toetredingsdrempel.

Apple iPhone XS

Image
Image

We hebben de Apple iPhone XS gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hou van ze of haat ze, iPhones bestaan nu al meer dan 11 jaar en er is zoveel veranderd sinds het begin. Met de iPhone XS is de startknop verdwenen, is je gezicht nu je toegangscode en kun je geweldige "Memoji's" maken waarmee je jezelf echt kunt uiten in sms-berichten.

We hebben onlangs de nieuwe iPhone XS in handen gekregen om te testen, om te zien of het een waardige opvolger is van de baanbrekende iPhone X (uitgebracht in 2017). Voor een telefoon met zo'n hoge vraagprijs, hebben de functies, levensduur van de batterij en ervaring veel waar te maken.

Image
Image

Ontwerp: Luxueus en zwaar

Jarenlang, misschien sinds de originele iPhone 3G in 2007 op de markt kwam, heeft de iPhone een zekere luxe aantrekkingskracht gehad. Het is een van de redenen waarom Apple er in het verleden in is geslaagd om zoveel op te laden voor zijn producten, en dit geldt zeker ook voor de iPhone XS.

Gecoat in glas aan de voor- en achterkant en omzoomd door roestvrij staal, de iPhone XS heeft absoluut een eersteklas ontwerp. Direct uit de doos voelde het substantieel in onze handen, meer dan andere telefoons van vergelijkbare grootte. Het heeft wat gewicht, maar in plaats van belastend te zijn, voelt het gewoon goed.

Dit volledig glazen ontwerp zorgt voor een van de belangrijkste verkoopargumenten van de iPhone XS: draadloos opladen. We zouden dat glas voor geen goud terug willen ruilen.

We hebben het apparaat niet echt laten vallen, maar als je ziet hoe het hele ding van glas is gemaakt, raden we je aan er een hoesje voor te kopen. Gelukkig heeft de iPhone XS een IP68-classificatie voor waterbestendigheid, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over morsen of zelfs een druppel in het zwembad die je telefoon verpest.

Configuratieproces: Nou, dat was makkelijk

Als je al andere Apple-apparaten hebt, is de installatie voor een nieuwe iPhone XS ongelooflijk eenvoudig. Het enige wat we hoefden te doen toen we de telefoon aanzetten, was de camera van onze iPad op een kleine bolvormige afbeelding op het scherm richten en het grootste deel van de installatie werd automatisch uitgevoerd.

Als je nog nooit een Apple-apparaat hebt gehad, moet je een Apple ID maken en een paar extra stappen doorlopen, maar de telefoon geeft je stapsgewijze instructies door dat proces.

De rest van de installatie omvatte het volgen van een paar knopprompts, het scannen van ons gezicht op Face ID, het instellen van Apple Pay, en toen waren we klaar. Zelfs het updaten naar de nieuwste versie van iOS was een fluitje van een cent. Apple heeft naam gemaakt door een gemakkelijk te begrijpen besturingssysteem te hebben, en het stelde hier zeker niet teleur. Het feit dat zo'n krachtig apparaat zo gebruiksvriendelijk is, maakt deel uit van wat deze telefoon zo geavanceerd maakt.

Prestaties: Absolute kracht

De iPhone XS is het vlaggenschip van Apple, en het presteert absoluut als een.

Apple's A12 Bionic-chip is een acht-core monster ondersteund door een vier-core dedicated GPU en 4 GB RAM. Dit klinkt misschien niet veel (vooral in vergelijking met de Snapdragon 845), maar je moet er rekening mee houden dat Apple zowel de hardware als de software ontwerpt. De iPhone XS kan elke prestatie uit deze chip halen, waardoor het gemakkelijk een van de snelste smartphones is die je nu kunt kopen.

We hebben zowel GeekBench als GFXBench geïnstalleerd om de prestaties van deze telefoon te meten, en de resultaten zijn verbluffend. De iPhone XS behaalde maar liefst 11, 392 in de GeekBench Multi-Core-test en 59 fps en 49 fps in de T-Rex en Car Chase GFXBench-tests. Deze resultaten plaatsen de iPhone XS onder de snelste telefoons die er zijn.

En op basis van onze tests vertaalden die cijfers zich in tastbare prestaties. We hebben "Asph alt 9" gedownload en een paar games gespeeld. Er was geen enkele hapering of daling van de framesnelheid - alleen soepel racen van start tot finish. We hebben deze game eerder op een aantal goedkopere apparaten gespeeld en het was een lust voor het oog om "Asph alt 9" in al zijn glorie te zien.

En als het gaat om het omgaan met dagelijkse werklasten, is de iPhone XS een kampioen. We hoefden nooit langer dan een halve seconde te wachten voordat deze telefoon Facebook of onze e-mailapp laadde.

Direct uit de doos voelde het substantieel in onze handen, meer dan andere telefoons van vergelijkbare grootte. Het heeft wat gewicht, maar in plaats van belastend te zijn, voelt het gewoon goed.

Connectiviteit: werkt als een tierelier

Toen de iPhone XS voor het eerst werd gelanceerd in september 2018, meldden sommige gebruikers problemen met lage snelheden en wegvallende signalen. Of we hadden geluk of Apple loste het probleem op, want we hadden een solide service in onze hele stad en ondervonden geen problemen met de connectiviteit.

We hebben de iPhone XS getest via AT&T en hebben meerdere snelheidstests uitgevoerd via de Ookla Speedtest-app. We zagen over het algemeen ongeveer 67,7 Mbps in onze tests, zelfs in situaties met weinig signaal. We hadden ook geen problemen met het streamen van video of muziek via Apple Music.

Zelfs als je op een plek bent met een vlekkerige service, zou je moeten kunnen browsen met de ondersteuning van de XS voor dual-band wifi.

Image
Image

Weergavekwaliteit: beelden van wereldklasse

Het v alt niet te ontkennen dat de iPhone XS een prachtig scherm heeft. Zelfs Apple-haters zullen moeten toegeven dat het 5,8-inch Super Retina-display een lust voor het oog is. De resolutie meet 2436 x 1125, wat een pixeldichtheid is van 458 ppi, en ondersteunt HDR.

Het scherm is ook ongelooflijk kleurnauwkeurig met ondersteuning voor een breed P3-kleurengamma, en de unieke True Tone-weergavetechnologie verandert de kleurtemperatuur van je scherm afhankelijk van je omgeving. Het heeft ook een helderheid van 625 nits.

Of je nu op internet surft of je favoriete programma op Netflix bekijkt, je media en scherminhoud zien er altijd op hun best uit. Tekst is duidelijk en leesbaar en kleuren springen van het scherm.

[Het is] gemakkelijk een van de snelste smartphones die je nu kunt kopen.

Geluidskwaliteit: verhogen tot 11

Als het fantastische scherm niet genoeg was om je op de iPhone XS te verkopen, zal de geluidskwaliteit dat waarschijnlijk wel zijn.

Over het algemeen hebben smartphoneluidsprekers de neiging om extreem blikkerig of zoemend te worden bij hoge volumes. De iPhone XS trapt niet in deze val. Van YouTube-video's tot rockmuziek, alles klonk kristalhelder - het had zelfs een hoorbare, gebalanceerde bas. Het bevat eigenlijk meer audio-punch dan sommige laptops die we hebben gebruikt.

Als luidsprekerkwaliteit een knelpunt voor je is, zul je niet teleurgesteld zijn in de iPhone XS.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: geen DSLR-kwaliteit, maar nog steeds erg goed

Toen de iPhone XS werd aangekondigd, maakte Apple een behoorlijk grote deal over de camera en beweerde dat hij in staat was om op professioneel niveau te fotograferen, vergelijkbaar met een DSLR. We denken dat het deze claim niet helemaal waarmaakt (hoewel professionals waarschijnlijk een aantal magische resultaten kunnen bereiken met de juiste tweaks en handmatige bediening). Het is misschien geen vervanging voor je DSLR, maar het is nog steeds een van de beste telefooncamera's die er zijn.

Er zijn een heleboel softwarefuncties die het een betere shooter maken, zoals gesimuleerde bokeh, groothoekopnamen en zelfs slow-motion videomogelijkheden. De foto's die we maakten waren over het algemeen helder en scherp, maar de camera had wat moeite in situaties met weinig licht.

De meest opvallende functie is naar onze mening de portretmodus – die loopt mijlenver voor op veel andere apparaten. We hebben wat headshots gemaakt via zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant, en de gesimuleerde bokeh was elke keer goed. Het pakte onmiddellijk het gezicht in het frame op en maakte het het middelpunt van de aandacht. (Die snelle A12 Bionic-chip heeft hier waarschijnlijk behoorlijk geholpen.)

De videokwaliteit is ook behoorlijk fantastisch - het was in staat om snelle actie op te nemen zonder wazig te worden. Slow motion deed op dezelfde manier wonderen.

Bekijk onze gids voor de beste iPhones die je vandaag kunt kopen.

Batterij: de klus klaren

Hoewel de batterij van de iPhone XS niet zo indrukwekkend is als die van de iPhone XS Max, kon hij ons comfortabel de dag door helpen zonder op te laden. We hebben de telefoon zelfs gebenchmarkt toen de batterij bijna leeg was en hij het behoorlijk lang volhield dan we hadden verwacht.

De iPhone XS zal je waarschijnlijk niet door twee volle dagen van intensief gebruik helpen, maar als je vergeet je telefoon 's nachts op te laden, zou je op zijn minst genoeg stroom moeten hebben om je aan het werk te krijgen en daar op te laden. Gezien het feit dat deze telefoon boordevol functies zit, denken we dat dit behoorlijk goede prestaties zijn.

We vinden het ook geweldig dat de iPhone XS draadloze en snellaadmogelijkheden heeft - plaats dit op een Qi-oplaadpad en het zal opstarten zonder aangesloten snoeren, of sluit het aan op een 18 W of hogere adapter voor een snellere aanval. Helaas wordt de iPhone XS niet geleverd met een van deze accessoires in de doos (hoewel dat wel zou moeten), dus je zult je telefoon moeten opladen met de meegeleverde 5W USB-adapter en bliksemkabel totdat je iets anders koopt.

Software: als je van iOS houdt, is dit de beste versie tot nu toe

De iPhone XS draait op iOS 12. Of je nu van de besturingssystemen van Apple houdt of ze haat, het v alt niet te ontkennen dat iOS nog nooit sneller en responsiever aanvoelde dan hier.

Alle standaard Apple-apps zijn inbegrepen: berichten, nieuws, agenda, e-mail en meer. Zelfs toen we een aantal extra apps downloadden via een iPhone-back-up, merkten we geen enkele vertraging - het startscherm werd een beetje druk, maar dat is iets dat je moet accepteren als je met een mobiel Apple-apparaat gaat.

Siri voelt ook responsiever aan op de iPhone XS en dankzij recente verbeteringen kan het verschillende dingen voorstellen, afhankelijk van waar je bent of wat je online leest. (Apple bewaart al die informatie lokaal.)

Apple heeft ook de Face ID-functie op de iPhone XS verbeterd en nu is het een fluitje van een cent om in je telefoon te komen. We geven eigenlijk de voorkeur aan deze functie boven de Touch ID, omdat je deze handsfree kunt gebruiken. En hoewel we niet echt de faciliteiten hebben om deze claim ronduit te testen, zegt Apple dat deze iteratie van Face ID "de veiligste gezichtsverificatie ooit in een smartphone" is. Het enige dat we u kunnen vertellen is dat het werkte zoals geadverteerd in onze tests.

Prijs: het is erg duur

Telefoonprijzen zijn de afgelopen jaren dramatisch gestegen, en de Apple iPhone XS is zeker geen uitzondering. Het begint bij $ 999 in de VS, en voor die prijs krijg je een bescheiden 64 GB aan opslagruimte. Als je dat wilt verhogen tot 512 GB, springt de prijs naar $1, 349.

Als je de kosten aankan - en zeker weet dat je een modern vlaggenschip wilt - is de iPhone XS een echt topapparaat onder de $ 1.000 smartphones.

Apple iPhone XS versus Google Pixel 3

De iPhone XS is zonder twijfel een van de beste smartphones die er zijn, maar hij bestaat niet in een vacuüm. Android-telefoons zijn ook de beste die ze ooit zijn geweest, en apparaten zoals de Google Pixel 3 versterken de concurrentie.

De Google Pixel 3 begint $ 200 goedkoper dan de iPhone XS voor dezelfde hoeveelheid opslagruimte. Deze Android-smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 845-processor en 4 GB RAM en bevat een camera van topkwaliteit.

Dat gezegd hebbende, het scherm van de Pixel 3 is niet zo indrukwekkend als de iPhone XS (hij heeft 443 ppi in plaats van 458 ppi) en het draait op een Android-besturingssysteem, wat een dealbreaker is voor alle iOS-diehards.

Een fantastische telefoon voor een extravagante prijs. De iPhone XS is snel, mooi en heeft een geweldige camera. Maar de prijs is ongelooflijk hoog, en sommigen houden misschien niet van het gesloten karakter van iOS. Als je gewoon een hypermodern vlaggenschip wilt dat geen compromissen sluit, dan zul je niet teleurgesteld zijn in de iPhone XS Max.

Specs

  • Productnaam iPhone XS
  • Product Merk Appel
  • UPC 190198790309
  • Prijs $999.00
  • Releasedatum september 2018
  • Productafmetingen 5,65 x 2,79 x 0,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform iOS 12
  • Processor Apple A12 Bionic
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB - 512GB
  • Camera Dual 12MP groothoek
  • Batterijcapaciteit 2, 658 mAH
  • Waterdichte IP68

Aanbevolen: