LG G8 ThinQ Review: een goede, maar niet geweldige high-end smartphone

Inhoudsopgave:

LG G8 ThinQ Review: een goede, maar niet geweldige high-end smartphone
LG G8 ThinQ Review: een goede, maar niet geweldige high-end smartphone
Anonim

Bottom Line

De LG G8 ThinQ heeft een paar voordelen, maar er zijn veel betere telefoons die dit soort geld meer verdienen.

LG G8 ThinQ

Image
Image

We hebben de LG G8 ThinQ gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

LG heeft een geschiedenis van innovatie op het gebied van smartphones en het leveren van eersteklas apparaten van hoge kwaliteit, maar het bedrijf heeft de afgelopen jaren moeite gehad om die reputatie te behouden. Dit wordt het best geïllustreerd door LG's vlaggenschiptelefoons uit de G ThinQ-serie, die voortdurend werden overklast en overschaduwd door de steeds diverser wordende en meeslepende concurrentie.

De LG G8 ThinQ is het nieuwste voorbeeld van een top-end smartphone die niet echt kan concurreren met de beste telefoons van vandaag. Visueel is het een bijna-kopie van de teleurstellende LG G7 ThinQ van vorig jaar, met de verwachte jaarlijkse specificaties en enkele hoogwaardige componenten, maar het totale pakket onderscheidt zich niet van het drukke pakket. En de "innovatieve" nieuwe functies doen niet veel om de naald in zijn voordeel te bewegen.

Image
Image

Ontwerp: saai en glad

Vreemd genoeg koos LG ervoor om bijna hetzelfde exacte ontwerp van de LG G7 ThinQ te gebruiken, die er de laatste keer al anoniem uitzag. Het is gepolijst en bochtig, met versterkt Gorilla Glass aan de voor- en achterkant en aluminium voor het frame. De algehele esthetiek van de telefoon is als een middenweg-hybride van een iPhone met een middelgrote inkeping bovenop het scherm, maar hij heeft meer rand boven het scherm dan een telefoon met inkeping nodig zou hebben.

Zelfs de achterkant ziet er saai uit in vergelijking met andere vlaggenschiptelefoons van dit moment. Het heeft geen verloopkleurenschema of tweekleurige afwerking - de LG G8 ThinQ wordt alleen geleverd in glanzend Aurora Black of Platinum Grey. Onze Aurora Black-eenheid vangt soms een blauwe flits wanneer het licht het precies goed raakt, wat een leuke touch is. En de camera's zijn gelijk met de rest van de achterkant, wat tegenwoordig steeds zeldzamer wordt op premium telefoons.

Vreemd genoeg koos LG ervoor om bijna hetzelfde exacte ontwerp van de LG G7 ThinQ te behouden, die er de laatste keer al anoniem uitzag.

Dat leidt echter tot een van de grootste tekortkomingen van de LG G8 ThinQ: het is de meest gladde telefoon die we ooit hebben gezien. Zoals veel glazen telefoons, voelt de G8 ThinQ een beetje glad aan als je hem vasthoudt, maar het grotere probleem komt wanneer je hem niet aanraakt. De G8 ThinQ heeft de vreemde neiging om langzaam over schijnbaar vlakke oppervlakken te glijden of kruipen. We hebben het van een tafel zien vallen en een teller zien op een angstaanjagende val, gelukkig zonder schade. Andere keren gleed het geleidelijk langs een tafel of bank totdat het werd tegengehouden door iets anders. Het is erg zenuwslopend en een van onze minst favoriete dingen aan de telefoon.

Gelukkig heeft het een IP68-classificatie voor stof- en waterbestendigheid, dus het is gebouwd om te overleven als het tot 30 minuten in 1,5 meter water wordt ondergedompeld als het in een badkuip, toilet, gootsteen of plas glijdt. LG hield ook de 3,5 mm koptelefoonpoort intact op de G8 ThinQ, plus het extra voordeel van een speciale Google Assistent-knop aan de linkerkant van de telefoon voor snelle toegang. Ondertussen is de vingerafdruksensor op de bovenrug onder de camera's supersnel en responsief.

Wat betreft opslag, de LG G8 ThinQ wordt alleen aangeboden in een 128 GB-variant, maar als je meer nodig hebt, kun je een microSD-kaart plaatsen met maximaal 2 TB aan opslagruimte.

Configuratieproces: vrij eenvoudig

Het instellen van de LG G8 ThinQ is echt helemaal geen gedoe, en het lijkt erg op hoe andere moderne Android-apparaten hun installatieprocessen afhandelen. Zodra de telefoon is ingeschakeld door de knop aan de rechterkant ingedrukt te houden, volgt u eenvoudig de aanwijzingen om akkoord te gaan met de voorwaarden van LG, logt u in op uw Google-account en herstelt u optioneel vanaf een back-up. Behoudens eventuele problemen of een trage back-updownload, zou u binnen enkele minuten aan de slag moeten zijn.

Image
Image

Weergavekwaliteit: er is iets mis mee

Op papier lijkt de LG G8 ThinQ een van de sterkste schermen op de markt te hebben. Het heeft een QHD+ resolutie (3120 x 1440) 6,1-inch scherm dat gebruik maakt van een OLED-paneel, wat betekent dat je een krachtiger contrast en inktzwarte zwartwaarden krijgt dan je normaal zou zien op een LCD-scherm. Het is helder en helder, groot genoeg om een geweldig beeld te bieden voor het bekijken van video's en het spelen van games, en veel helder met sterke kijkhoeken. Het glas buigt enigszins aan de rechter- en linkerkant, hoewel er maar heel weinig van het eigenlijke scherm onder het gebogen gedeelte is.

Het heeft echter een vreemd nadeel dat we niet hebben gezien bij concurrerende OLED-schermen met hoge resolutie, zoals die van Samsung. Bij het schakelen tussen inhoud, of het nu menu's, apps, media of websites zijn, lijkt het scherm het contrast automatisch te verschuiven op basis van de weergegeven kleuren. XDA-ontwikkelaars voerden een diepgaande weergave-analyse uit en beschreef die functie als "dynamisch gamma", en suggereerde dat het "het schermcontrast te hoog verhoogt".

Het is minder een groot probleem dan een aanhoudende ergernis. Het constante verschuiven betekent dat het scherm gewoon niet het soort consistentie heeft dat we gewend zijn van andere smartphoneschermen. Ook het wijzigen van het kleurprofiel en het aanpassen van andere menu-instellingen hadden hier geen invloed op. In één oogopslag ziet het scherm er prachtig uit, maar in gebruik kan die gril frustrerend zijn.

Prestaties: het zit boordevol kracht

De LG G8 ThinQ maakt gebruik van de nieuwste en beste Snapdragon 855-processor van Qualcomm, wat betekent dat het een van de krachtigste Android-telefoons op de markt is. Het was snel en responsief tijdens onze tests, en kon alle eisen aan terwijl we door Android 9 navigeerden.0 Taart, gespeeld met apps en games, op internet gebladerd en media bekeken.

Met de PCMark Work 2.0 benchmarkscore registreerden we een score van 9, 190. Dat komt bijna overeen met de 9, 276 die we zagen met de recente Samsung Galaxy S10, die dezelfde chip bevat. En echt, een benchmarkverschil dat zo klein is, zal waarschijnlijk geen echt verschil in prestaties tussen deze telefoons vertegenwoordigen. Ze zijn erg vergelijkbaar.

Evenzo zijn de spelprestaties sterk met de LG G8 ThinQ. We zagen vloeiende prestaties bij hoge grafische instellingen tijdens het spelen van games zoals racer Asph alt 9: Legends en online shooter PUBG Mobile. De resource-intensieve Car Chase-benchmark van GFXBench registreerde 21 frames per seconde (fps), wat hetzelfde is als de Galaxy S10, terwijl de T-Rex-benchmark 59 fps bereikte (vergeleken met 60 fps op de Galaxy S10).

Bottom Line

Op het 4G LTE-netwerk van Verizon zagen we downloadsnelheden tussen de 25-39 Mbps, die varieerden tussen de hogere en lagere uiteinden van wat we doorgaans zien in dit testgebied net ten noorden van Chicago. Uploadsnelheden vielen in het bereik van 7-11 Mbps, wat ook heel typerend is voor dit gebied. De LG G8 ThinQ werkt met 2,4 Ghz en 5 Ghz Wi-Fi-netwerken, waardoor we met geen van beide problemen hebben.

Geluidskwaliteit: ontworpen voor audiofielen

Interessant genoeg heeft de G8 geen oortje. In plaats daarvan stuurt het geluidsgolven die trillen over het hele scherm in een functie genaamd 'Crystal Sound'. Het werkt goed, zowel voor privégesprekken als voor openbare weergave wanneer je de telefoon gebruikt als luidspreker voor muziek en media. De G8 behoudt ook de Boombox Speaker-functie van de telefoon van vorig jaar, die de bas versterkt via een resonantiekamer, en koppelt deze functies aan een kleine luidspreker aan de onderkant van de telefoon.

Voeg DTS:X Virtual Surround-softwareondersteuning toe en je krijgt een sterk klinkende weergave, ongeacht de inhoud. Het werkt goed, maar het klinkt niet veel beter dan wat we hebben gehoord van andere recente vlaggenschiptelefoons.

De LG G8 ThinQ is ook gebouwd voor audiofielen aan de voorkant van de hoofdtelefoon, met een 32-bits Hi-Fi quad digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC) die hoogwaardigere audio kan produceren dan de meeste andere telefoons. We merkten geen echt verschil met andere telefoons als het ging om het luisteren naar het streamen van muziek met de meegeleverde oordopjes van de G8, maar mediabestanden van hogere kwaliteit (zoals FLAC) en duurdere hoofdtelefoons zouden een verschil in helderheid en diepte moeten onthullen.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: goed, niet geweldig

LG verpakt in een paar camera's aan de achterkant op de G8 ThinQ: een 12-megapixel standaardlens met een groot diafragma van f/1.5 dat veel licht naar binnen kan trekken, en een groothoek van 107 graden van 16 MP (f /1.9) lens ernaast. Het is een goed uitgerust paar, omdat de G8 ThinQ vaak sterke, kleurrijke foto's kan maken als je veel licht hebt om mee te werken, met een goede hoeveelheid details. De resultaten waren niet altijd consistent, maar de G8 raakt meer dan hij mist.

Het is echter geen best-in-class setup. De camera's van de LG G8 hebben niet de levendige kracht en drievoudige cameraveelzijdigheid van de Samsung Galaxy S10, het ongelooflijke detail dat wordt vastgelegd door een van de Pixel 3/3a-telefoons van Google, of de constante consistentie van de iPhone XS van Apple. En de groothoeklens is lang niet zo breed als die in de Galaxy S10; we hadden liever een telezoomlens gehad. Evenzo kan de nachtopnamemodus van de G8 niet overeenkomen met de verbluffende Night Sight-functie van de Pixel. Maar portretfoto's met wazige achtergronden zien er goed uit, met behulp van de tweede camera aan de achterkant om te helpen met dieptegegevens.

De LG G8 maakt prima 4K-videobeelden, maar de nieuwe videoportretmodus, die de achtergrond achter je onderwerp vervaagt in een kenmerkende draai, werkte inconsistent in onze tests.

Hand-ID werkte erg inconsistent in onze tests en leek pas een solide herkenningspatroon te krijgen toen we onze handpalm voor de derde keer verwijderden en opnieuw registreerden.

Wat betreft de 8MP-camera aan de voorzijde, de selfies zelf zijn redelijk, zonder de scherpte of kleur waarop we hadden gehoopt. Maar de camera aan de voorkant wordt aangevuld met een gezichtsscanner die een 3D Face Unlock-functie mogelijk maakt, vergelijkbaar met Apple's Face ID. Het is snel en effectief, en een stuk veiliger dan de gezichtsbeveiliging op de meeste Android-telefoons (zoals de Galaxy S10), die de camera alleen gebruikt voor 2D-scannen.

Aan de andere kant voelt LG's "innovatieve" nieuwe Hand ID-functie als een blindganger. Het klinkt als iets uit een sci-fi-film, waarbij je die camera aan de voorkant gebruikt om de aderen in je handpalm te scannen om de telefoon te ontgrendelen. Hand ID werkte echter zeer inconsistent in onze tests en leek pas een solide herkenningspatroon te raken toen we onze handpalm voor de derde keer verwijderden en opnieuw registreerden. Afgezien daarvan lijken de omstandigheden waarin we onze handpalm boven de camera zouden willen (en denken) te houden om de G8 te ontgrendelen maar heel weinig tussen. En je kunt maar één handpalm registreren bij de telefoon, wat een vreemde vergissing en nog meer ongemak is.

Hand-ID is gekoppeld aan een nieuwe reeks Air Gestures-bewegingen, waarmee je je hand boven de camera aan de voorkant kunt bewegen om bepaalde apps te openen of het volume aan te passen, maar we konden ze niet betrouwbaar laten werken op allemaal. Deze functies besparen geen tijd of moeite; ze voegen meer toe.

Batterij: het geeft je een solide dag

Het batterijpakket van 3, 500 mAh van de LG G8 ThinQ bevindt zich in dezelfde marge als andere grote Android-vlaggenschiptelefoons, zoals de Galaxy S10 (3, 400 mAh) en OnePlus 6T (3, 700 mAh). Tijdens onze tests ontdekten we dat het ons een zelfverzekerd daggebruik van de telefoon gaf, waardoor we media konden streamen, games konden spelen, op internet konden surfen en een gestage stroom e-mails konden verzenden zonder bang te zijn dat we zonder sap komen te zitten.

Het is niet zo robuust dat je zou verwachten dat de G8 ThinQ tot ver in een tweede dag meegaat, maar we eindigden de meeste dagen met meer dan 30 procent van een lading over, waardoor je voldoende buffer hebt voor dagen dat je een veel games of maak veel gebruik van de GPS. De LG G8 ThinQ biedt ook draadloze oplaadmogelijkheden, of je kunt hem snel opladen met de meegeleverde USB-C-stekker en muuradapter.

Software: we houden van Pie, met enkele kanttekeningen

De LG G8 ThinQ draait op het huidige Android 9.0 Pie-besturingssysteem van Google en dankzij de Snapdragon 855-processor aan boord voelt het constant soepel en snel aan. Pie brengt nieuwe functies om de levensduur van de batterij te verbeteren en hoe snel apps worden geopend, dus de G8 zal waarschijnlijk sneller en efficiënter aanvoelen dan welke telefoon dan ook, vooral als deze een oudere versie van Android heeft.

LG plaatst echter altijd zijn eigen skin bovenop Android, dus Pie lijkt niet helemaal op de bijna-voorraadversie die te zien is op de Pixel-telefoons van Google, of de stijlvolle en gestroomlijnde weergave op de nieuwste apparaten van Samsung. Het is zeker functioneel, maar we vonden deze versie niet zo verfijnd als die versies, en sommige menu's hadden vreemd gekartelde tekst die niet op zijn plaats leek op een scherm dat zo scherp was. De G8 ThinQ wordt echter geleverd met een aantal zeer coole naadloze geanimeerde achtergronden, die soepel overgaan van het ene deel van de afbeelding op het vergrendelscherm naar het andere op je startscherm.

Prijs: het is te duur

De oorspronkelijke vraagprijs van $ 849 voor de LG G8 ThinQ ligt niet ver van de prijskaartjes die worden gezien voor andere premium Android-telefoons, zoals de Galaxy S10 en Google Pixel 3 XL, beide voor $ 899, maar het voelt nog steeds veel te veel hoog voor de markt van vandaag. Als je dit soort geld uitgeeft, wil je waarschijnlijk thuiskomen met een van de absoluut beste telefoons. De LG G8 ThinQ is die telefoon niet.

Als je dit soort geld uitgeeft, wil je waarschijnlijk thuiskomen met een van de absoluut beste telefoons. De LG G8 ThinQ is die telefoon niet.

Op het moment van schrijven hebben we echter gezien dat de G8 ThinQ tussen $ 679-699 wordt verkocht via retailers zoals Amazon en Best Buy, of $ 749 bij providers zoals T-Mobile. Dat is een meer smakelijke prijs voor een telefoon met veel kracht en een aantal solide functies, maar het is nauwelijks een deal. De nieuwe OnePlus 7 Pro is misschien een aantrekkelijkere optie voor $ 669, of de $ 549 OnePlus 6T kan wat geld besparen en tegelijkertijd een sterke algehele ervaring bieden. Als je het niet erg vindt om meer uit te geven, zijn de Samsung Galaxy S10e ($749) en de standaard Galaxy S10 ($899) beide uitstekend.

LG G8 ThinQ vs. Samsung Galaxy S10

Concurrentie is sterk voor de G8. Samsung's Galaxy S10 is een van de absoluut beste telefoons die je nu kunt kopen, en combineert een verbluffend nieuw ontwerp met high-end technologie en weinig zwakke punten. Het heeft een briljant 6,1-inch QHD+ dynamisch OLED-scherm, een veelzijdige en indrukwekkende opstelling met drie camera's, net zoveel kracht als de LG G8, en leuke extra's zoals omgekeerd draadloos opladen en ondersteuning voor Gear VR-headsets.

De prijs van $ 899 plaatst het in het hogere echelon van smartphoneprijzen, maar het is de moeite waard als je op zoek bent naar iets serieus high-end. De G8 ziet er en voelt erg eenvoudig aan en ernaast, en zelfs als de prijs van de G8 begint te dalen, zouden we in plaats daarvan graag de extra paar honderd dollar uitgeven voor de Galaxy S10.

De G8 ThinQ onderscheidt zich gewoon niet van de concurrentie

De LG G8 ThinQ combineert een aantal nieuwe ideeën met een vertrouwd, onopvallend ontwerp, en het eindresultaat is een telefoon die behoorlijk capabel is, maar gewoon niet opv alt tegen de vlaggenschiprivalen. Er zijn te veel uitstekende telefoons om honderden dollars uit te geven aan een saai, teleurstellend vlaggenschip, en dat is precies hoe de LG G8 ThinQ aanvoelt. "Best goed" is gewoon niet goed genoeg op dit niveau.

Specs

  • Productnaam G8 ThinQ
  • Product Merk LG
  • UPC 842776110978
  • Prijs $849.99
  • Releasedatum maart 2019
  • Productafmetingen 5,98 x 2,83 x 0,33 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM 6GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 12MP/16MP, 8MP
  • Batterijcapaciteit 3, 500mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonpoort
  • Waterdichte IP68
  • Prijs $849.99 (ontgrendeld), $749.99 (T-Mobile)

Aanbevolen: