Mijn iPhone laadt niet op! Wat zal ik doen?

Inhoudsopgave:

Mijn iPhone laadt niet op! Wat zal ik doen?
Mijn iPhone laadt niet op! Wat zal ik doen?
Anonim

Als je iPhone niet oplaadt, is het misschien tijd voor een nieuwe batterij (en aangezien de batterij van de iPhone niet door de gemiddelde persoon kan worden vervangen, betaal je voor die service samen met de batterij zelf).

Voordat u beta alt om uw iPhone-batterij te vervangen, probeert u de stappen voor probleemoplossing in dit artikel. Er zijn een aantal andere factoren die het vermogen van uw iPhone om de batterij op te laden, verstoren. U kunt het probleem mogelijk zelf oplossen en geld besparen.

Herstart iPhone

Het herstarten van je iPhone lost veel basisproblemen op die mensen met hun apparaten ervaren. Het proces lost de ernstigere problemen niet op, maar als je telefoon niet oplaadt, start hem dan opnieuw op en probeer hem opnieuw aan te sluiten.

Vervang USB-kabel

Wat betreft hardwarestoringen, is het mogelijk dat er een probleem is met de USB-kabel die u gebruikt om de iPhone op uw computer of voedingsadapter aan te sluiten. De enige manier om de kabel te testen, is door toegang te krijgen tot een andere iPhone-kabel en die in plaats daarvan te gebruiken.

Een goede optie is de iXCC Element-serie USB-kabel, die met een lengte van 3 voet is gecertificeerd door Apple en compatibel is met de iPhone 5 en hoger. Als een toegevoegde bonus komt het ook met een garantie van 18 maanden.

Vervang muuroplader

Image
Image

Als je je iPhone oplaadt met een voedingsadapter voor een wandoplader in plaats van hem op je computer aan te sluiten, kan het zijn dat de adapter ervoor zorgt dat je iPhone niet kan opladen.

Net als bij de USB-kabel, is de enige manier om dit te controleren, door een andere voedingsadapter te kopen en te proberen je telefoon ermee op te laden (je kunt in plaats daarvan ook proberen op te laden met een computer).

Controleer USB-poort

Image
Image

Je hebt een USB 2.0-poort nodig om je iPhone op te laden. De kans is groot dat je daar op aansluit, maar het kan geen kwaad om het te controleren.

Zodra je weet dat je de juiste soort USB-poort gebruikt en je nog steeds niet kunt opladen, kan het zijn dat de USB-poort zelf kapot is. Om het te testen, probeert u uw iPhone aan te sluiten op een andere USB-poort op uw computer. Als die andere poort je iPhone herkent en oplaadt, is de USB-poort op je computer mogelijk kapot.

Je kunt ook proberen een ander USB-apparaat aan te sluiten waarvan je zeker weet dat het werkt. Die aanpak kan u helpen uit te sluiten dat het probleem bij uw USB-poorten ligt.

Niet opladen met het toetsenbord

Om ervoor te zorgen dat je iPhone correct oplaadt, moet je ervoor zorgen dat je hem op de juiste plaats oplaadt. Omdat de iPhone veel stroom nodig heeft, moet hij worden opgeladen via snelle USB-poorten. De USB-poorten die bij sommige toetsenborden aanwezig zijn, leveren niet genoeg stroom om de iPhone op te laden.

Dus, als je iPhone niet de lading lijkt te nemen, zorg er dan voor dat deze rechtstreeks is aangesloten op een van de USB-poorten van je computer, niet op het toetsenbord of een ander randapparaat.

Overweeg de beste Bluetooth-toetsenborden voor je telefoon.

Gebruik iPhone-herstelmodus

Image
Image

Soms vereisen problemen met je iPhone uitgebreidere stappen om ze op te lossen. Een van die maatregelen is de herstelmodus. Dit lijkt op een herstart, maar kan helpen bij het oplossen van complexere problemen. In de herstelmodus verwijdert u de gegevens op uw telefoon. Wanneer u de herstelmodus gebruikt, verwacht uw telefoon dat de gegevens worden hersteld vanaf een back-up of dat de fabrieksinstellingen worden hersteld.

Controleer op pluisjes

Dit is geen veelvoorkomend probleem, maar het is mogelijk dat pluisjes uit je zakken of tas vast komen te zitten in de Lightning-connector van de iPhone. Als er genoeg pluisjes aanwezig zijn, kan dit ertoe leiden dat de hardware niet goed kan worden aangesloten en dus kan voorkomen dat elektriciteit de iPhone-batterij bereikt. Controleer uw kabel en dockconnector op smurrie. Als je het vindt, is een scheutje perslucht de ideale manier om het te verwijderen, maar blazen werkt ook.

Geef je telefoon een boost met een van de beste iPhone Lightning-kabels.

Je hebt een lege batterij

Image
Image

Als geen van deze oplossingen werkt, is de batterij van je iPhone waarschijnlijk leeg en moet deze worden vervangen. Apple rekent $ 79 plus verzendkosten voor de service. Als u wat tijd bij een zoekmachine doorbrengt, zullen andere bedrijven opduiken die dezelfde service bieden voor minder geld. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat als je iPhone minder dan een jaar oud is, of als je AppleCare hebt, het vervangen van de batterij gratis wordt gedekt.

Ga naar de ondersteuningspagina voor het vervangen van iPhone-batterijen om meer te weten te komen over de prijzen voor het vervangen van een iPhone-batterij of om een claim voor het vervangen van een batterij in te dienen.

Aanbevolen: