Waarom Spotify-mixen het niet kunnen waarmaken om tapes te mixen

Inhoudsopgave:

Waarom Spotify-mixen het niet kunnen waarmaken om tapes te mixen
Waarom Spotify-mixen het niet kunnen waarmaken om tapes te mixen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spotify Mixes maakt automatisch afspeellijsten op basis van genre, artiest of decennium.
  • Door mensen gemaakte afspeellijsten reageren beter op de stemming en brengen je buiten je comfortzone.
  • Algoritmische afspeellijsten zijn goed voor het ontdekken van nieuwe muziek.
Image
Image

Spotify's nieuwe Spotify-mixen zijn automatisch gegenereerde afspeellijsten die erop gericht zijn je vrienden volledig te vervangen.

Spotify-mixen mixen je al geliefde nummers met nieuwe nummers waarvan het algoritme denkt dat je ze leuk zult vinden. Dit zijn gewoon meer gerichte versies van Spotify's Daily Mix en kunnen mensen helpen nieuwe muziek te ontdekken. Maar kunnen algoritmen ooit hopen te concurreren met persoonlijk gekozen afspeellijsten en door mensen samengestelde mixtapes?

"Zal AI-muziekbeheer ooit zo goed zijn als door mensen gemaakte afspeellijsten?" muzikant en artiest de Rav vroeg Lifewire via e-mail.

"Ik denk echt dat de een de ander zal dwingen zich te concentreren op zijn kerncompetenties. AI kan je alleen nieuwe muziek voorstellen die klinkt als iets dat je al hebt gehoord, [maar] als het een afspeellijst is van iemand die je weet je, het is bijna alsof je een kijkje in hen krijgt, hun smaak, stemming en gemoedstoestand ook."

Gepersonaliseerde afspeellijsten

Gepersonaliseerde afspeellijsten zijn niet nieuw. In 2008 introduceerde iTunes Genius, een functie om automatisch afspeellijsten uit je eigen bibliotheek te genereren. Apple kocht in 2014 Beats, dat de streamingdienst van Apple Music werd.

Image
Image

Een van de functies van Beats waren door mensen samengestelde afspeellijsten. Apple Music biedt nu verschillende wekelijks bijgewerkte gepersonaliseerde afspeellijsten.

Spotify-mixen voegen een artiestenmix, genremix en decenniummix toe aan de bestaande dagelijkse mix. Ze gebruiken je bestaande favorieten, gebaseerd op je luistergewoonten, inclusief de meest beluisterde genres, artiesten en decennia. Vervolgens voegen ze nummers toe waarvan de algoritmen denken dat je ze leuk zult vinden. De lijst wordt vaak bijgewerkt, zodat alles vers blijft.

Ontdekking

Een van de beste toepassingen van automatische afspeellijsten is ontdekking.

"Deze automatische afspeellijsten zijn eigenlijk heel nuttig voor iemand zoals ik die graag nieuwe muziek ontdekt", vertelde Arigbabu Abayomi, CEO van een businessplan-adviesbureau, aan Lifewire via e-mail. "Deze Spotify-mixen zijn een geweldige manier om naar vergelijkbare soorten muziek te luisteren waar je in je dagelijks leven naar luistert."

Oogdokter en muziekfan Rahil Chaudhary is het daarmee eens. "Voor degenen die graag ontdekken en een hekel hebben aan het zoeken naar nummers, zijn deze afspeellijsten een redding", vertelde hij Lifewire via e-mail.

Menselijke afspeellijsten dwingen je om jezelf voor te stellen aan nieuwe artiesten buiten je comfortzone.”

Een algoritme voor automatisch programmeren is misschien niet in staat om een mixtape te maken die je aan het lachen maakt en dan weer aan het huilen maakt, maar het methodische karakter ervan kan je helpen om tracks en artiesten tegen te komen waar je nog nooit van hebt gehoord.

Geen persoonlijke touch

Het nadeel van een automix is dat hij je niet kan kennen.

"Een Spotify- of Apple Music-afspeellijst zal waarschijnlijk nooit overeenkomen met de mixtape die je beste vriend of je partner aan je heeft gegeven", vertelde klantacquisitiespecialist Shaun Price aan Lifewire via e-mail, "[Algoritmen] begrijpen die kleine eigenaardigheden van nostalgie en geheugenassociaties niet die sommige afspeellijsten echt geweldig maken."

Of het nu op tape, cd, thumb drive, of gemaakt op Spotify of Apple Music is, mixtapes zijn zo persoonlijk dat ze misschien nooit met algoritmen kunnen worden gekopieerd.

Waar je nu naar wilt luisteren, hangt niet alleen af van je smaak of je eerdere luistergewoonten. Het ligt aan je humeur.

Image
Image

"[Algoritmen] weten niet wat je op dit moment doormaakt en welke emoties je hebt", vertelde Sander Tamm, oprichter en CEO van E-Student, via e-mail aan Lifewire, "beide hebben geweldige vermogen om te voorspellen waar je naar wilt luisteren."

Algoritmische mixen zijn ook ontworpen om muziek te serveren waarvan ze denken dat je ze leuk zult vinden. Aan de andere kant is de kans groter dat door mensen gemaakte afspeellijsten die smaak uitdagen of je verrassen met iets dat je anders nooit zou hebben geprobeerd.

"Menselijke afspeellijsten dwingen je om jezelf voor te stellen aan nieuwe artiesten buiten je comfortzone", zegt theRave.

Net als Radio

Uiteindelijk houden we om verschillende redenen van afspeellijsten. Soms zijn we gewoon te lui om iets te kiezen om naar te luisteren. Andere keren willen we iets nieuws vinden.

Vandaag de dag zijn Spotify-mixen de comfortabele, gemakkelijke optie. Maar er zijn alternatieven. Een daarvan is daar op Spotify of Apple Music. Gewone mensen kunnen afspeellijsten maken en delen, hoewel het niet altijd gemakkelijk is om ze te vinden.

Een andere geweldige optie is de Bandcamp-blog, die nieuwe muziek samenbrengt en genres, individuele artiesten en meer belicht. Het is een van de beste bronnen op internet en staat vol met geweldige muziek, evenals geweldige informatie over de artiesten.

Spotify-mixen zien er geweldig uit, maar een beetje extra moeite bij het zoeken naar muziek kan echt vruchten afwerpen. En Bandcamp is zeker een kijkje waard.

Aanbevolen: