Waarom het niet uitmaakt of Blair Witch er niet zo goed uitziet op Oculus Quest

Inhoudsopgave:

Waarom het niet uitmaakt of Blair Witch er niet zo goed uitziet op Oculus Quest
Waarom het niet uitmaakt of Blair Witch er niet zo goed uitziet op Oculus Quest
Anonim

Belangrijkste afhaalma altijden

  • Blair Witch komt voor eind oktober 2020 naar Oculus Quest.
  • De Oculus Quest-editie zal gedegradeerde beelden bevatten, maar meer spookachtige interacties.
  • Onderdompeling en interactie met spelers zijn vaak belangrijker voor VR-ervaringen dan graphics.
Image
Image

Ondanks eventuele visuele problemen met de aankomende Blair Witch-game op Oculus Quest, zorgt virtual reality (VR) voor meer onderdompeling en interactiviteit tussen spelers. Uiteindelijk betekent dit dat het niet uitmaakt of Blair Witch er net zo goed uitziet op de Oculus Quest als op een niet-VR-platform.

Kort nadat de originele onthulling voor Blair Witch Oculus Quest Edition was uitgekomen, begonnen de zorgen over graphics van lagere kwaliteit dan in de originele game naar voren te komen. Twitter-gebruikers houden van nepharyel, die tweette: "Only Quest not normal VR?" gingen naar de sociale mediasite om hun ongenoegen te delen. Niet iedereen deelt dit gevoel echter.

"De algehele meeslependheid is veel belangrijker in vergelijking met de beelden", zei Soy, een fervent virtual reality-gebruiker, in een e-mailinterview. Soy, die vroeg om niet rechtstreeks bij naam genoemd te worden, heeft honderden uren in VR-ervaringen gelogd en heeft de industrie vier of vijf jaar op de voet gevolgd.

Hij vervolgde: "Als de gebruiker het gevoel heeft dat hij echt in een achtbaan zit, een enorme heuvel opklimt, of dingen oppakt en weggooit, dan schiet de algehele plezierfactor omhoog."

Ontworpen voor Virtual Reality

Vanaf de grond af opnieuw opgebouwd om te profiteren van de stand-alone VR-headset van Oculus, eigendom van Facebook, zal Blair Witch Oculus Quest Edition omgevingen bevatten waarmee spelers kunnen communiceren met behulp van VR-functies zoals handtracking. Deze toegevoegde meeslepende functies brengen echter een prijs met zich mee.

In tegenstelling tot duurdere VR-headsets zoals de Valve Index, gebruikt de zelfstandige Oculus Quest een Qualcomm Snapdragon 835 in plaats van de verwerkingskracht van je pc. Dit betekent dat ontwikkelaars minder grafische en CPU-kracht hebben om mee te werken, wat kan leiden tot opofferingen op gebieden als visuele kwaliteit. Het compromis met het Quest-apparaat is dat er geen verbinding met je pc nodig is om VR-games te spelen, wat zorgt voor een lichtere, ongebonden headset-ervaring.

De algehele meeslependheid is veel belangrijker in vergelijking met de beelden.

Soy gelooft dat de graphics van een game slechts een klein deel van het totale spel uitmaken. Meer betaalbare VR-opties zoals de Oculus Quest zijn ook belangrijk.

"Niet iedereen kan zich een gekke headset zoals de Valve Index veroorloven of wil deze kopen", zei hij, verwijzend naar het drastische prijsverschil tussen de twee headsets. De Valve Index, die door veel VR-enthousiastelingen als een van de beste wordt beschouwd, kost normaal $ 999, terwijl de Quest 2 slechts $ 299 kost.

Onderdompeling betekent meer dan graphics

Voor veel VR-games speelt immersie een grote rol in hoe de titel zich afspeelt. In feite hebben VR-games zoals Superhot een zeer gestileerde benadering van eenvoudige afbeeldingen gekozen en zijn ze meer afhankelijk van hoe de gebruiker omgaat met de wereld om hen heen. Het is dit niveau van onderdompeling, volgens Soy, dat de hele ervaring echt tot leven brengt.

"Ik heb een paar favoriete titels die ik vaak speel en die vrij eenvoudige games zijn als je ernaar kijkt", schreef Soy in ons e-mailgesprek. "Maar ze zijn waanzinnig meeslepend. Elke game waarin ik fysiek kan bukken en iets oppakken, of op knoppen kan drukken of schakelaars kan omzetten, geeft me weer het gevoel een gelukkig kind te zijn."

Met Blair Witch heeft ontwikkelaar Bloober Team beloofd dat de virtual reality-ervaring spelers een manier zal bieden om het verhaal te ervaren zoals nooit tevoren.

Het volledige plaatje

Ondanks eventuele visuele downgrades, heeft Bloober Team gamers ook verzekerd van nieuwe inhoud, inclusief extra spookachtige ontmoetingen die niet in de originele game zaten. Deze nieuwe inhoud, bovenop de toegevoegde mogelijkheid om rechtstreeks met de omgeving te communiceren, biedt een veel meer meeslepende ervaring in VR.

Elk spel waarbij ik fysiek kan bukken om iets op te rapen, of op knoppen kan drukken of schakelaars kan omzetten, zorgt ervoor dat ik me weer een gelukkig kind voel.

Als je graphics belangrijker vindt dan wat dan ook, heeft het ontwikkelingsteam ook onthuld dat Blair Witch op een later tijdstip naar andere VR-headsets komt, hoewel er geen officiële details zijn gegeven over welke headsets de game zal ondersteunen op deze keer.

Aanbevolen: