Twitter's nieuwe tactiek voor het verifiëren van telefoonnummers kan zijn potentieel niet waarmaken

Inhoudsopgave:

Twitter's nieuwe tactiek voor het verifiëren van telefoonnummers kan zijn potentieel niet waarmaken
Twitter's nieuwe tactiek voor het verifiëren van telefoonnummers kan zijn potentieel niet waarmaken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter test om accounts met een geverifieerd telefoonnummer een speciale badge te geven, maar het is niet hetzelfde als de blauwe vinkjes van Twitter Verified.
  • Badges kunnen accounts mogelijk betrouwbaarder doen lijken.
  • Sommige experts zijn bang dat de wijziging niet het gewenste effect heeft. Anderen trekken de motieven in twijfel.
Image
Image

Twitter's nieuwe pogingen om accounts te verifiëren hebben experts bang gemaakt dat het misschien niet genoeg is om spam en trollen te verminderen - en het kan voor sommigen zelfs gevaarlijk zijn.

Twitter bevestigde zijn plannen om de badge toe te voegen aan accounts waarvan de telefoonnummers eind vorige week zijn geverifieerd, in de overtuiging dat het mensen zou kunnen helpen hun accounts te legitimeren. Maar verschillende experts wijzen al op mogelijke problemen die van invloed kunnen zijn op het nut van zo'n badge.

"Het is heel gemakkelijk om telefoonnummers te vinden, zelfs met nummers met postcodes die specifiek zijn voor een bepaald gebied." Linda Pophal, een consultant bij Strategic Communications en een specialist in digitale marketing, vertelde Lifewire via een direct bericht. "Dus ik denk dat het potentieel voor spammers en spambots tot op zekere hoogte nog steeds zal bestaan", ondanks de plannen van Twitter.

Echte problemen, echte mensen

Twitter vertelde TechCrunch onlangs dat het de nieuwe badges test om mensen in staat te stellen context aan hun accounts toe te voegen. Het komt op een moment dat het bedrijf intensief wordt gecontroleerd op het aantal bot-accounts op zijn platform. Eenmalige toekomstige eigenaar Elon Musk stapt naar de rechtbank vanwege zijn beslissing om terug te keren uit een buy-out van het bedrijf, waarbij hij rekeningnummers van bots als reden aanha alt. Dat heeft ertoe geleid dat sommige experts de motieven achter de nieuwe badges in twijfel hebben getrokken.

Er is [eerder] gefaald om de telefoonnummers van gebruikers te beschermen, door de toelating van het platform.

"Het vereisen van een telefoonnummer voor verificatie op Twitter is in de eerste plaats een PR-actie van het platform om onthullingen te bestrijden dat het mogelijk aanzienlijk meer bots heeft dan eerder werd vermeld, " Baruch Labunski, oprichter van digitaal marketing- en inhoudsbedrijf Rank Secure vertelde Lifewire via een direct bericht. "Dit is ook een pre-court zet om voor te bereiden op de zaak met Elon Musk die in oktober aanstaande is."

Het is niet duidelijk hoeveel bots en nepaccounts er op Twitter zijn, maar de eigen cijfers van het sociale netwerk suggereren dat het er op elk moment meer dan 16 miljoen kunnen zijn. Musk gelooft dat het meer is.

Hoewel Labunski het ermee eens is dat valse telefoonnummers de geldigheid van de nieuwe badge van Twitter kunnen beperken, heeft hij andere zorgen. "Degenen die hun brood verdienen met het verkopen en gebruiken van bots, zullen deze [nepnummerservices] gebruiken om door te gaan met nepaccounts", zei hij, eraan toevoegend dat "het andere probleem is met de beveiliging rond het verkrijgen van telefoonnummers door Twitter. Volgens het platform is het [voorheen] niet gelukt om de telefoonnummers van gebruikers te beschermen." Hij vraagt zich af of mensen hun informatie aan Twitter zullen toevertrouwen.

Maar er is nog (sommige) hoop

Of de bedoelingen van Twitter nu wel of niet zo puur zijn als het suggereert, experts zijn van mening dat spam en nepaccounts problemen zijn die Twitter moet aanpakken. "Als iemand die sinds 2005 in de sociale-mediaruimte werkt, kan ik stellen dat spam een verrassend vreselijk probleem is op Twitter", vertelde Kelly Ann Collins, een sociale-media-expert en Twitter-maker, aan Lifewire via een direct bericht.

Image
Image

Ze gelooft niet dat Twitter mensen probeert af te leiden van het dreigende proces met Musk, eraan toevoegend dat een badge met een telefoonnummer geverifieerd nog steeds goed zou kunnen zijn. "Voor de telefoongeverifieerde gebruikers denk ik dat het hebben van een geverifieerde telefoonbadge een laag van geloofwaardigheid zou geven", zei ze, eraan toevoegend dat het een optie zou kunnen zijn voor degenen die nog geen geverifieerde Twitter-badge inpakken."Er zijn veel mensen die proberen geverifieerd te worden omdat ze willen dat hun publiek weet dat ze in feite echte mensen zijn. Ik denk dat dit ook voor hen zou helpen."

Maar niet iedereen zal privé-informatie, zoals een telefoonnummer, willen of moeten overhandigen. "Tot nu toe was een van de betere eigenschappen van online platforms de mogelijkheid om anoniem te blijven. Je kunt een bijnaam gebruiken en posten", zegt Labunski, die zegt dat "het toevoegen van een geverifieerd nummer de anonimiteit tenietdoet." Voor sommigen is dat het hele punt van de badge. Maar voor anderen kan het in hun nadeel zijn en mogelijk zelfs in gevaar brengen. "Sommigen lopen ook het risico van intimidatie en stalking, aangezien de aantallen kunnen worden herleid tot locaties. Dat is een echte zorg in deze politiek verdeelde omgeving."

Aanbevolen: