De nieuwe OnePlus 9-telefoons zijn prachtige beesten

Inhoudsopgave:

De nieuwe OnePlus 9-telefoons zijn prachtige beesten
De nieuwe OnePlus 9-telefoons zijn prachtige beesten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwste telefoons van OnePlus kunnen concurreren met Apple's vlaggenschip iPhone 12 Pro Max.
  • De OnePlus 9 Pro en zijn goedkopere broer, de standaard OnePlus 9, bieden een razendsnelle snelheid, geweldige schermen en een elegant ontwerp.
  • De camera's op de OnePlus 9 Pro zijn uitstekend, dankzij een samenwerking met de beroemde fabrikant van professionele camera's Hasselblad.
Image
Image

Ik heb onlangs Apple's vlaggenschip iPhone 12 Pro Max gebruikt en was zo onder de indruk van de prestaties dat ik zeker wist dat de nieuwste telefoons van OnePlus het niet zouden kunnen meten.

Maar ik had het zo mis. De OnePlus 9 Pro, beginnend bij $ 970, en zijn goedkopere broer, de standaard OnePlus 9, bieden ongelooflijke snelheid, oogstrelend goede schermen en prachtige ontwerpen.

De schermen waren het eerste dat me opviel. De kleuren zijn veel levendiger dan op de iPhone, en het scherm leek ook helderder.

"Ik was onder de indruk van de foto's die de OnePlus 9 Pro nam en ik zou hem graag op elk moment als mijn shooter gebruiken."

Verfrissend verschillende schermen

Ik dacht niet dat de vernieuwingsfrequentie van 120 HZ veel verschil zou maken, omdat ik niet veel games speel en video's bekijken op de telefoon belachelijk lijkt met zo'n klein scherm. De hogere verversingssnelheid zou alles er soepeler uit laten zien.

In werkelijkheid was ik verbluft door de hoge verversingssnelheid op de telefoons die de fabrikant ter beoordeling had verstrekt. Het is een moeilijk uit te leggen effect, maar plotseling leek het scherm levendiger dan voorheen. Zelfs scrollen door websites die ik al vaak had bekeken, was leuker.

Google Stadia-games zagen er fantastisch uit met de hoge verversingssnelheid. Ik heb veel meer genoten van het kijken naar films op dit kleine scherm dan ik had gedacht, dankzij de geweldige kleuren en het kristalheldere scherm.

De 9 Pro is belachelijk snel. Om technisch te worden, heeft het een eersteklas Snapdragon 888-processor, samen met 8 GB of 12 GB LPDDR5 RAM. In de praktijk had ik nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar de 9 Pro is bijna te snel.

Image
Image

Applicaties kwamen open voordat ik tijd had om erover na te denken. De iPhone 12 Pro Max is niet traag als het op snelheid aankomt, maar de OnePlus-telefoons leken veel sneller in het daadwerkelijke gebruik. De standaard OnePlus 9 voelde in het dagelijks gebruik net zo snel aan.

Ik kan niet zeggen dat de extra snelheidsboost ten opzichte van de iPhone 12 Pro Max in het echte leven een verschil zou maken. Maar de snelheid was leuk om te hebben, vooral als toekomstige Android OS-updates de processor extra belasten.

Batterijen die de hele dag meegaan

Ondanks het krachtige scherm en de processor, had de OnePlus 9 Pro een meer dan behoorlijke batterijduur dankzij de dubbele batterijen van 4.500 mAh. Ik zou de telefoon een hele dag kunnen gebruiken om te surfen, chatten en een film te kijken met één keer opladen.

De gesprekskwaliteit was glashelder, zoals je zou verwachten van een telefoon voor deze prijs.

De OnePlus 9 Pro is met 6,4 x 2,9 x 0,34 inch en 7 gram iets lichter en dunner dan eerdere modellen.

Er zijn ook dubbele luidsprekers, een microSIM-slot naast de Warp Charge-compatibele USB-C-poort en een van hun waarschuwingsschuifregelaars boven de aan / uit-knop om te schakelen tussen stil, trillen en vol volume, en een frame dat beweert water- en stofbestendig te zijn.

Image
Image

Misschien het meest opvallende aan het vlaggenschip van OnePlus van dit jaar zijn de verbeterde camera's. Het bedrijf gaat er prat op dat het samenwerkt met de beroemde professionele camerafabrikant Hasselblad om ervoor te zorgen dat de kleurreproductie zo nauwkeurig mogelijk is.

Er is een subtiel Hasselblad-logo gegraveerd op de achterkant van de OnePlus.

Over het algemeen was ik onder de indruk van de foto's die de OnePlus 9 Pro nam, en ik zou hem graag op elk moment als mijn shooter gebruiken. De primaire camera van 48 megapixels maakt gebruik van een op maat gemaakte Sony-sensor en ik vond de kleuren levensecht.

Ervaren fotografen zullen de professionele software waarderen waarmee je een histogram kunt gebruiken, kleurprofielen kunt wijzigen en focus peaking kunt inschakelen.

Videografen worden niet buitengesloten. Met de 9 Pro kun je opnamen maken met resoluties tot 8K bij 30 fps. De korte video's die ik met de telefoon heb gemaakt, waren dramatisch en overtuigend.

Ik ben al lang een Apple-liefhebber, maar na het gebruik van de nieuwste OnePlus-telefoons, kom ik serieus in de verleiding om over te schakelen naar Android. De combinatie van snelheid en geweldige foto's was gewoon zo goed. Als de Apple Watch Series 6 maar goed zou spelen met het besturingssysteem van Google, zou ik klaar zijn om de sprong te wagen.

Aanbevolen: