Epson Expression Premium XP-7100 Review: scherpe tekst, prachtige foto's en een dubbelzijdige scanner

Inhoudsopgave:

Epson Expression Premium XP-7100 Review: scherpe tekst, prachtige foto's en een dubbelzijdige scanner
Epson Expression Premium XP-7100 Review: scherpe tekst, prachtige foto's en een dubbelzijdige scanner
Anonim

Bottom Line

De Epson Expression Premium XP-7100 is een relatief compacte alles-in-één printer die in een mum van tijd opmerkelijk levendige fotoafdrukken produceert.

Epson Expression Premium XP-7100

Image
Image

We hebben de Epson Expression Premium XP-7100 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Epson Expression Premium XP-7100 is een instapmodel all-in-one fotoprinter die zeer geschikt is voor persoonlijk gebruik en thuiskantoor. Hij drukt gewone documenten af op gewoon papier, kleurenfoto's in verschillende formaten en kan ook scannen en kopiëren via zowel een flatbedscanner als een automatische documentinvoer (ADF). Met een betaalbaar prijskaartje, aantrekkelijke kosten per afdruk en een breed scala aan aansluitmogelijkheden, maakt deze alles-in-één inkjet een sterke indruk.

Ik heb onlangs mijn enorme Canon-laser-all-in-one op de plank gezet, deze ongeveer een week vervangen door een XP-7100 en deze compacte kleine eenheid op de proef gesteld. Ik heb zaken getest zoals afdrukkwaliteit en -snelheid, scankwaliteit en berekende zaken als kosten per afdruk, allemaal om te zien of een Epson XP-7100 de investering waard is.

Ontwerp: "Small-in-One"

Epson noemt hun XP-7100 een "Small-in-One printer", omdat hij kopieert, scant, documenten afdrukt en foto's afdrukt, allemaal in een vormfactor die niet zo veel groter is dan een typische inkjetprinter printer.

Het hoofdgedeelte van de printer bestaat grotendeels uit glanzend zwart plastic dat zowel sterk reflecterend is als een magneet voor stof en huidschilfers. Het heeft de luxe uitstraling die wordt geleverd met een glanzende zwarte afwerking, maar het kost ook meer moeite om de printer er mooi uit te laten zien dan wanneer deze een matte afwerking had. Het voordeel is dat het er geweldig uitziet op je bureau naast de rest van je high-end elektronica, maar je wilt wel een stofdoek bij de hand houden.

Hoewel het er op het eerste gezicht eenvoudig en handig uitziet, is de XP-7100 een beetje een transformator. Het deksel klapt en schuift om een automatische documentinvoer te onthullen en toegang te geven tot enkele interne componenten, en zowel het uitklapbare voorpaneel als de papierlade zijn gemotoriseerd.

Onder het uitklapbare display en de gemotoriseerde lade vind je de twee papieren cartridges. Beide papiercartridges zijn verstelbaar, hoewel een ervan speciaal is ontworpen voor speciaal fotopapier in verschillende formaten.

Configuratieproces: ingepakt in huishoudfolie en blauwe tape

De XP-7100 wordt stevig verpakt in huishoudfolie, waarbij elk bewegend onderdeel met blauwe tape op zijn plaats wordt gehouden. Dat is niet bijzonder ongewoon, maar je zult wat tijd opzij willen zetten om de printer uit zijn transportcocon te bevrijden en heel voorzichtig zijn om elk stuk tape en elk verborgen afstandsstuk en beugel van schuim te verwijderen.

Toen ik eindelijk de XP-7100 had losgemaakt en aangesloten, was het instellen een fluitje van een cent. De meest tijdrovende taak was het installeren van de inktcartridges, waaronder zwart, cyaan, geel, magenta en fotozwart. Epson levert een klein zakje om de doppen van de inktcartridges in te bewaren, vermoedelijk om ze veilig te bewaren en het uiteindelijke verwijderingsproces van de cartridges te vereenvoudigen.

Buiten de inktinstallatie kon ik het grootste deel van het installatieproces voltooien, inclusief het verbinden van de printer met mijn Wi-Fi-netwerk, met behulp van het aanraakscherm. De rest van het proces kon gemakkelijk worden afgehandeld door de HP printer-app op mijn telefoon, en ik hoefde mijn desktopcomputer niet eens aan te raken totdat het tijd was om vanaf daar wat testafdrukken te maken.

Beide papiercartridges zijn verstelbaar, hoewel een ervan speciaal is ontworpen voor speciaal fotopapier in verschillende formaten.

Afdrukkwaliteit: prachtige fotoreproductie en solide documentafdrukken

De XP-7100 is een instapmodel, vijf inktcartridges, alles-in-één, en de afdrukkwaliteit is ongeveer zo goed als je van zo'n apparaat mag verwachten. Ik heb het uitgeprobeerd door zowel testdocumenten als een verscheidenheid aan documenten te printen die ik voor verschillende doeleinden nodig had. De tekst was uniform helder en gemakkelijk te lezen, met slechts de kleinste hoeveelheid strepen zichtbaar in een handvol gevallen.

Dit is geen laserprinter, maar de zwart-wit documentkwaliteit is opmerkelijk. Bij het afdrukken van zwart-witdocumenten op gewoon papier, mat ik de XP-7100 net onder de geclaimde 15,8 pagina's per minuut (PPM) die Epson op het specificatieblad van deze printer vermeldt.

De echte ster van de show met de Expression Premium XP-7100 is de vijf-inkt fotoprinter, en de algehele kwaliteit is fantastisch. Ik heb voornamelijk grote foto's van 8 x 10 inch afgedrukt met de primaire lade en foto's van 4 x 6 inch met de tweede lade, en alles kwam geweldig uit, met opvallend levendige kleuren, diep donker zwart en een eindproduct dat ik moeilijk zou kunnen scheiden van professioneel afgedrukte foto's.

Bij het afdrukken van foto's van 4x6 inch heb ik de XP-7100 geklokt op ongeveer 20 seconden per afdruk. Dat is aanzienlijk langer dan het getal van 12 seconden dat Epson geeft voor het afdrukken van een foto van 4x6 inch in conceptmodus, maar ik denk dat de hogere kwaliteit het waard is.

Bij het afdrukken van foto's van 8 x 10 inch op hoogwaardig glanzend papier van Epson, heb ik de XP-7100 getimed op ongeveer één minuut per afdruk. Niet bepaald een snelheidsduivel, maar behoorlijk snel voor zo'n grote foto afgedrukt op zo'n kleine machine.

Van bijzonder belang is het feit dat u een speciale adapter kunt gebruiken om full-color labels af te drukken op met inkjet bedrukbare cd's en dvd's.

De echte ster van de show met de Expression Premium XP-7100 is de vijf-inkt fotoprinter, en de algehele kwaliteit was fantastisch.

Afdrukkosten: niet goedkoop, maar nog steeds redelijk betaalbaar

Epson beweert dat je 650 afdrukken kunt maken met één set fotocartridges voor zwarte, cyaan, magenta en gele inkt. Dat is gebaseerd op ISO-pagina's, met een dekking van 5 procent per kleur, dus het is een beetje misleidend als je denkt aan full-color fotoprints.

Op basis van hun cijfers en de huidige inktkosten voor deze printer, kijk je uit op ongeveer $ 0,16 per afdruk voordat je de papierkosten meetelt. Ik denk dat een realistischer aantal dichter bij $ 0,25 per afdruk zou liggen voordat je de papierkosten meetelt, en dat is nog steeds vrij genereus.

Image
Image

Scannerkwaliteit: automatisch dubbelzijdig afdrukken vanuit de ADF

Deze all-in-one wordt geleverd met een flatbedscanner en een ADF, dus je hebt je keuze, afhankelijk van wat je probeert te scannen. Ik ondervond uitstekende resultaten van beide methoden, maar ik waardeerde vooral de opname van single-pass auto-duplexing vanuit de ADF. Die functie, die de meeste all-in-ones in deze prijsklasse missen, maakt deze printer eigenlijk de sterkere koop als je naar een aantal vergelijkbare apparaten kijkt.

De ADF kan maximaal 30 pagina's tegelijk bevatten, wat een beetje een beperking is. Het feit dat het beide zijden van elke pagina kan scannen met slechts één enkele doorgang, bespaart echter zoveel tijd dat de beperkte ADF-capaciteit niet zo'n groot probleem is.

Je kunt niet alleen rechtstreeks naar een computer scannen, maar ook naar een geheugenkaart scannen.

Kopieerkwaliteit: tal van functies

De kopieerfunctie begint met kopiëren met één knop, maar het gaat veel verder dan die basisfunctionaliteit. U hebt de mogelijkheid om te beginnen met kopiëren in kleur of zwart-wit, met een tekstspecifieke modus, een modus voor tekst en afbeeldingen en zelfs een modus voor het kopiëren van foto's. De zwart-wittekstdocumenten duurden elk ongeveer zes seconden, en kopieën in kleur waren iets langzamer met elk ongeveer acht seconden.

Naast de basisinstellingen voor kleur en inhoud, wordt de kopieerfunctie ook geleverd met een aantal andere handige functies. U kunt uw kopieën eenvoudig vergroten of verkleinen, achtergronden verwijderen om alleen tekst achter te laten, herdrukken en vergroten van foto's maken en zelfs rechtstreeks kopiëren op met inkjet bedrukbare cd's en dvd's.

Sommige van deze functies, zoals de optie om oude vervaagde foto's te herstellen, leveren gemengde resultaten op. Een professional kan zeker betere resultaten behalen met een computer, maar het is nog steeds een leuke optie voor eenvoudige kopieën.

Ik waardeerde vooral de opname van single-pass auto-duplexing vanuit de ADF.

Connectiviteit: bekabelde en draadloze opties

De Expression Premium XP-7100 is een Wi-Fi-printer en de Wi-Fi-connectiviteit werkt echt goed. Ik heb het aanvankelijk ingesteld met de ingebouwde interface en eindigde met mijn telefoon, maar de Epson-software op mijn pc kon de printer later moeiteloos vinden en verbinden.

Naast Wi-Fi-connectiviteit beschikt de XP-7100 ook over een USB-poort, een Ethernet-poort, de mogelijkheid om af te drukken via Wi-Fi Direct en ondersteunt SD-, SDHC-, SDXC- en CF-geheugenkaarten.

Ik heb met groot succes draadloos geprint met de Epson-app, maar je hebt ook de mogelijkheid om Epson Email Print, Epson Remote Print, AirPrint, Cloud Print en andere methoden te gebruiken.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 200, en meestal beschikbaar voor tussen $ 100 en $ 150, is de prijs van de XP-7100 precies in lijn met andere all-in-one printers op instapniveau met een laag volume. Het mist de FAX-mogelijkheden die typisch zijn voor iets duurdere eenheden, maar het beschikt over single-pass auto-duplexing vanuit de ADF-feeder en een breed scala aan connectiviteitsopties die je niet bij al zijn concurrenten ziet. Voor deze prijs maakt de single-pass auto-duplexfunctie het een zeer aantrekkelijke optie.

Epson Expression Premium XP-7100 versus HP Envy Photo 7855

De HP Envy Photo 7855 deelt veel functies met de XP-7100, met een iets hogere adviesprijs van $ 230. De werkelijke verkoopprijs van de 7855 schommelt meestal tussen $ 100 en $ 230, waardoor het op dezelfde voet staat als de XP-7100.

Allereerst, en vooral, heeft de XP-7100 een iets betere beeldkwaliteit dan 7855. Het verschil is echter zo klein dat je echt naar extra functies moet kijken om een keuze te maken tussen deze printers.

De enige functie die de XP-7100 heeft die concurrenten met vergelijkbare prijzen missen, is single-pass auto-duplexing. De Envy Photo 7855 heeft wel automatisch dubbelzijdig afdrukken, maar hij moet elke pagina twee keer scannen, wat de hoeveelheid tijd die nodig is om een set documenten te scannen enorm vergroot. En aangezien de ADF-capaciteit slechts vijf vellen groter is dan die van de XP-7100, is dat een heel belangrijk onderscheid om te maken.

De HP Envy Photo 7855 heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan HP's inktabonnementsservice, en er is geen vergelijkbare optie voor de XP-7100. Dat betekent dat de XP-7100 goedkoper is in het gebruik als je rekening houdt met de kosten van afzonderlijke inktcartridges, maar de Envy photo 7855 is veel zuiniger als je kiest voor HP's inktabonnementsservice.

Ik moet de XP-7100 een klein beetje een voorsprong geven vanwege de afdrukkwaliteit en de single-pass auto-duplexfunctie, maar het is de moeite waard om eens naar de HP Envy Photo 7855 te kijken als je grote hoeveelheden foto's print.

Geweldige foto's en functies voor een betaalbare prijs

De Epson Expression Premium XP-7100 heeft veel geweldige functies in een mooi compact pakket. Het levert scherpe documenten, levendige foto's en snelle kopieën, ondersteund door een single-pass auto-duplex-functie en een breed scala aan aansluitmogelijkheden. Het is niet de goedkoopste fotoprinter in termen van bedrijfskosten, maar het is betaalbaar genoeg voor toepassingen met een laag volume en het bekijken waard voor de meeste persoonlijke en thuiskantoortoepassingen.

Specs

  • Productnaam Expression Premium XP-7100
  • Product Merk Epson
  • SKU XP-7100
  • Prijs $199,99
  • Gewicht 21,5 lbs.
  • Productafmetingen 15,4 x 13,3 x 7,5 inch.
  • Garantie 1 jaar / 150.000 vellen gewoon papier
  • Compatibiliteit Windows 10, Windows 8/8.1, Windows 7, Windows Vista, Mac OS X 10.6.8 - MacOS 10.13.x8
  • Aantal lades 2
  • Afdruksnelheid Zwart: 15,8 ISO ppm, Kleur: 11 ISO ppm, Foto: 12 seconden (4x6, conceptmodus)
  • Type printer inkjet
  • Ondersteunde papierformaten 3,5" x 5", 4" x 6", 5" x 7", 8" x 10", 8,5" x 11", 8,5" x 14", A4, B5, A5, A6, halve letter, uitvoerend
  • Inkt 5 cartridges (CMYK, Photo Black)
  • Verbindingsopties USB, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet

Aanbevolen: