Dell XPS 13 7390 2-in-1 Review: een prachtige, flexibele ultrabook

Inhoudsopgave:

Dell XPS 13 7390 2-in-1 Review: een prachtige, flexibele ultrabook
Dell XPS 13 7390 2-in-1 Review: een prachtige, flexibele ultrabook
Anonim

Dell XPS 13 7390 (2020)

Voor productiviteit onderweg is de Dell XPS 13 7390 2-in-1 zo goed als perfect mogelijk. Het is bij uitstek draagbaar en heeft veel verwerkingskracht onder zijn machinaal bewerkte aluminium en koolstofvezel buitenkant, hoewel je een premium prijs moet betalen voor deze schoonheid.

Dell XPS 13 7390 (2020)

Image
Image

We hebben de Dell XPS 13 7390 2-in-1 gekocht zodat onze recensent hem volledig kon testen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Windows-laptops hebben iets van een stigma voor ongeïnspireerd ontwerp, maar één blik op de Dell XPS 13 7390 2-in-1 zal dergelijke veronderstellingen verdrijven. Van zijn machinaal bewerkte aluminium chassis en ultradun profiel tot zijn bedrieglijk krachtige componenten, de XPS 13 is een formidabele productiviteitskrachtpatser. Wat ik echter wilde weten, is of al die hyperbolische lof het hoge prijskaartje van dit apparaat rechtvaardigde.

Ontwerp: Minimalistisch meesterwerk

De Dell XPS 13 is alles wat u van een premium ultrabook mag verwachten. De buitenkant is gemaakt van gefreesd vliegtuigaluminium, terwijl de binnenkant van koolstofvezel is. Dit maakt het niet alleen superdun en licht, maar geeft ook een stevigheid en taaiheid die zijn petite profiel logenstraft.

Image
Image

Het scharnier waarmee de XPS 13 in een tablet kan veranderen, is zowel soepel als stevig. Bij gebruik als laptop merk je misschien nooit het verschil met een vast scharnier. Het scherm wiebelt niet en het blijft precies op de plek waar je het neerzet. Ondanks deze stevigheid verandert de laptop gemakkelijk in een tablet, waarbij Windows 10 automatisch de wijziging detecteert en overschakelt naar tabletmodus.

Navigeren is een fluitje van een cent, dankzij het uitstekende toetsenbord dat vrij groot is voor zo'n kleine laptop, en de toetsen hebben een bevredigende klikrespons. Net als bij andere Dell XPS-apparaten, heeft de 13 2-in-1 een fantastisch trackpad dat uitgebreid en responsief is, en gemakkelijk een van de beste op elke Windows-laptop. Als 2-in-1 heeft de XPS 13 natuurlijk een touchscreen, waar ik geen enkel probleem mee had.

Een vingerafdruklezer is slim geïntegreerd in de aan/uit-knop. Ik was echter teleurgesteld over de slechte functionaliteit. Ik kon mijn vingerafdruk niet herkennen, ondanks herhaalde pogingen om een afdruk op te nemen. Na wat onderzoek naar dit probleem, vond ik een mogelijke oplossing, maar het ging om het wijzigen van instellingen in het BIOS, iets wat ik niet bereid vond om te doen. Het is ook geen reparatie die van een eindgebruiker mag worden verwacht. Op zo'n duur apparaat had een bekend probleem als dit allang opgelost moeten zijn door de fabrikant.

Een ander pijnpunt is het zeer beperkte aantal beschikbare poorten, maar gelukkig zijn de weinige die het heeft snel en veelzijdig. Je krijgt twee Thunderbolt 3-poorten die niet alleen razendsnelle gegevensoverdrachtssnelheden bieden, maar ook fungeren als oplaadpoorten voor de XPS 13. Om USB-apparaten van volledige grootte aan te sluiten, wordt een adapter meegeleverd. Maar als je meer dan twee apparaten tegelijk op de laptop wilt aansluiten, moet je investeren in een USB-hub. Er is ook een microSD-kaartsleuf en een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm, wat tegenwoordig niet vanzelfsprekend is.

Image
Image

Display: Scherp en nauwkeurig

Hoewel het scherm met 1920x1200 pixels niet het scherm met de hoogste resolutie is waar je om zou kunnen vragen, had ik nooit reden om te klagen. Het scherm is scherp en kleurnauwkeurig, met uitstekende kijkhoeken. De beeldverhouding van 16:10 betekent dat je zwarte balken tegenkomt bij het afspelen van video's, maar het verbetert de productiviteit van de XPS 13 aanzienlijk.

Navigeren is een fluitje van een cent, dankzij het uitstekende toetsenbord dat vrij groot is voor zo'n kleine laptop, en de toetsen hebben een bevredigende klikrespons.

Configuratieproces: noodzakelijke updates

Het instellen van de XPS 13 is een soortgelijk proces als aan de slag gaan met een computer met Windows 10. Het is een eenvoudige en begeleide ervaring, hoewel Dell een paar extra stappen doorgeeft, waaronder een waarbij ze willen dat u zich aanmeldt voor McAfee-antivirus. Toen ik op het bureaublad kwam, opende ik Dell SupportAssist en Windows Update om een aantal belangrijke updates te downloaden en te installeren.

Image
Image

Prestaties: Selectief krachtig

Met een 10e generatie Intel Core i7-1065G7-processor, verpakt de XPS 13 aanzienlijke rekenkracht in een compact pakket. Het scoorde 4, 139 in mijn PCMark 10 Work 2.0-test - het matte aantal lijkt te worden veroorzaakt door slechte grafische prestaties vanwege het ontbreken van een speciale videokaart.

Houd er echter rekening mee dat voor een apparaat met alleen geïntegreerde grafische afbeeldingen, de XP13 niet traag is en een score van 8, 878 beha alt in GFXBench. Dit betekent dat het goed genoeg is voor lichte gaming en creatieve taken, maar verwacht niet veel video te bewerken op deze kleine laptop. Ik kon DOTA 2 spelen op medium-lage instellingen met fatsoenlijke framesnelheden. Het is geen ideale ervaring, maar het is perfect geschikt voor minder veeleisende titels zoals deze.

Als het gaat om dagelijkse productiviteit en mediaconsumptie, is de laptop verblindend snel, grotendeels dankzij de pittige SSD-opslag. Met 32 GB snel DDR4 RAM hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat er te veel tabbladen tegelijk open zijn.

Het is me wel opgevallen dat de XPS 13 de neiging heeft om vrij gemakkelijk op te warmen, maar nooit in een oncomfortabele mate. Er lijkt niet veel ventilatie in het chassis te zijn, dus het is waarschijnlijk dat dit de potentiële prestaties van de laptop tot op zekere hoogte remt.

Het prachtige ontwerp en het gemak van reizen rechtvaardigen een groot deel van het forse prijskaartje.

Bottom Line

De batterij in de XPS 13 wordt door Dell geadverteerd om meer dan 10 uur mee te gaan, wat redelijk nauwkeurig was. Dit hangt natuurlijk af van hoe je het gebruikt, maar zelfs onder een zware belasting zou het een volledige werkdag moeten doorstaan.

Camera: lauwe optica

De webcam op de XPS 13 is niet iets om over naar huis te schrijven met alleen een HD-resolutie (1280x720), maar hij is goed genoeg om naar huis te bellen. Het is goed genoeg om bruikbaar te zijn voor videochat en is typisch voor laptops. Ik vraag me af waarom dure laptops zoals deze geen betere camera's bevatten, gezien de uitstekende kwaliteit van de camera's aan de achterkant die in smartphones worden aangetroffen.

Image
Image

Audio: goed voor een laptop

Laptops stonden nooit bekend om hun geweldige luidsprekers, maar de XPS 13 biedt opmerkelijk goede audio, vooral voor zo'n dun en licht apparaat. Met behulp van het basisnummer dat ik gebruik voor audiotests (2Cellos-cover van "Thunderstruck"), ging de XPS 13 heel goed om met middentonen en hoge tonen, maar struikelde een beetje als het op bas aankomt. Dit resultaat werd bevestigd door te luisteren naar een verscheidenheid aan andere muziek, zoals het zware rocknummer "Protect the Land" van System of a Down. De beter dan gemiddelde audio past goed bij de hoge kwaliteit van het scherm voor het streamen van content onderweg.

Als het gaat om de dagelijkse productiviteit en mediaconsumptie, is de laptop verblindend snel, grotendeels dankzij de pittige SSD-opslag.

Connectiviteit: snel en betrouwbaar

De XPS 13 kon volledig gebruik maken van mijn wifi-thuisnetwerk en de Bluetooth-verbinding was sterk en betrouwbaar. Het maakt gebruik van de nieuwste Wi-Fi 6-hardware en integreert Bluetooth 5.0.

Image
Image

Software: loerende bloatware

De XPS 13 draait op Windows 10, wat misschien wel het meest veelzijdige besturingssysteem is dat beschikbaar is voor pc. Op het gebied van bloatware zijn er een paar vervelende vooraf geïnstalleerde programma's. Er zijn Dropbox en Netflix die niet al te flagrant zijn, maar helaas zadelt Dell je ook op met Mcafee Livesafe. Zelfs als u liever McAfee-software gebruikt, is het beter om gebruikers dergelijke programma's zelf te laten installeren.

Er zijn ook verschillende onderhoudsprogramma's van Dell die eigenlijk best handig zijn. Ik gebruik Dell SupportAssist al jaren op mijn XPS 15 en het is een handige manier om uw apparaat up-to-date te houden.

Prijs: een aanzienlijk deel van de verandering

Voor $ 1800 is de XPS 13-configuratie die ik heb getest absoluut prijzig, en zelfs als je zou kiezen voor lagere specificaties, zou je geen betere prijs-kwaliteitverhouding krijgen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat waar u voor beta alt niet zozeer de interne componenten zijn, maar het hele ultradraagbare pakket. Het prachtige ontwerp en het reisgemak rechtvaardigen een groot deel van het forse prijskaartje.

Image
Image

Dell XPS 13 7390 2-in-1 vs. Asus Zephyrus G14

Als je meer waar voor je geld wilt in termen van verwerking en grafische pk's, dan is de Asus Zephyrus G14 een uitstekend alternatief. Het is een beetje groter, heeft geen webcam en er is geen touchscreen, maar het slaagt erin om een Nvidia RTX 2060 Max-Q in te pakken waarmee je moderne AAA-videogames kunt spelen en serieus creatief werk kunt doen, zoals videobewerking. Nog verrassender is dat de Zephyrus ongeveer $ 400 minder kost dan de XPS. Als draagbaarheid, flexibiliteit en stijl echter prioriteiten zijn, is de XPS 13 misschien een betere optie.

Een hoogwaardige en prachtig ontworpen ultrabook met een bijpassend prijskaartje

Hoewel het een aardige cent kost, rekent Dell niet te veel aan voor de XPS 13 7390 2-in-1. Het is een razendsnelle ultrabook en ondanks het gebrek aan grafische vaardigheden, kun je geen betere bouwkwaliteit in een laptop wensen. Als u het beste wilt voor productiviteit onderweg en de prijs geen rol speelt, hoeft u niet verder te zoeken.

Specs

  • Productnaam XPS 13 7390 (2020)
  • Productmerk Dell
  • SKU B084R5SRQP
  • Prijs $1, 800.00
  • Releasedatum augustus 2019
  • Gewicht 6.09 lbs.
  • Productafmetingen 0,51 x 11,67 x 8,17 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Beeldscherm 13,4” FHD+ 1920 x 1200 16:10 touchscreen
  • processor Intel Core i7-1065G7
  • RAM 32GB
  • Opslag 521GB PCIe NVMe SSD
  • Connectiviteit Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
  • Poorten 2 Thunderbolt 3.0, 3,5 mm audio, microSD
  • Camera 1280 x 720

Aanbevolen: