Master & Dynamic MW07 Plus Review: prachtige high-end echte draadloze oordopjes

Inhoudsopgave:

Master & Dynamic MW07 Plus Review: prachtige high-end echte draadloze oordopjes
Master & Dynamic MW07 Plus Review: prachtige high-end echte draadloze oordopjes
Anonim

Bottom Line

De Master & Dyanmic MW07 zijn eersteklas oordopjes, met een passend prijskaartje. Hun prachtige ontwerp en uitstekende geluidskwaliteit maken ze de prijs meer dan waard.

Master & Dynamic MW07 Plus

Image
Image

We hebben de Master & Dynamic MW07 Plus gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Master & Dynamic MW07 Plus-oordopjes zijn een superpremium instapmodel in een nu overvol veld van echte draadloze oordopjes. Met opties die variëren van $ 20 tot $ 300-400, biedt deze productcategorie een heleboel opties. Zelfs de meest premium optie van Apple, de AirPods Pro, is ongeveer $ 50 goedkoper dan de MW07 Plus. Het is dus duidelijk dat we het hier over premium oordopjes hebben.

Ik heb een Kevin Durant-geassocieerde, Black Quartz-gekleurde eenheid in handen gekregen om te zien waar al het gedoe over ging - en man, ben ik weggeblazen. Dat gezegd hebbende, ze zijn echter niet zonder hun (soms gekmakende) tekortkomingen. Lees verder om te zien wat ik bedoel.

Image
Image

Design: Premium, uniek en niet voor iedereen

Het ontwerp en de aandacht voor detail van de MW07-oordopjes is misschien wel het grootste verkoopargument van deze oordopjes, en passend is het de categorie waarin er het meeste te zeggen v alt.

Ten eerste is de MW07 verkrijgbaar in drie niveaus: de standaard MW07, de meer betaalbare MW07 Go en de premium MW07 Plus. Het ontwerp van de oordopjes over alle drie is vrijwel hetzelfde. Van de buitenkant ziet de behuizing eruit als een ovaal dat aan één kant vierkant is gemaakt - bijna als een zijwaartse grafsteen. Deze vorm is een van de eenvoudigste en toch meest opvallende ontwerpen die ik heb gezien in echte draadloze oordopjes. Als zodanig is het echt afhankelijk van de smaak van een persoon - sommigen vinden het misschien leuk, anderen haten het misschien.

Er zijn drie andere kleuren om uit te kiezen: een duistere Steel Blue, een luxe White Marble en een klassieke Tortoise Shell. Het Black Quartz-model dat ik heb getest, is eigenlijk een samenwerking met Studio 35, de ontwerp- en muziekonderneming van Kevin Durant. Voor zover ik kan nagaan, is dit letterlijk slechts een exclusieve colorway en is deze op elke andere manier identiek aan de andere drie kleuren (zelfs de prijs). In het begin hield ik niet van hoe deze oordopjes eruit zagen, maar ze groeiden op mij.

Het andere voor de hand liggende punt aan de voorkant van het ontwerp is de oplaadbare draagtas. Voor zover ik weet, is dit de enige gepolijste roestvrijstalen oplaadcassette op de markt voor echte draadloze oordopjes, en het is een echte onderscheidende factor. Persoonlijk is deze case opvallend en bijna verblindend in het juiste licht, met een subtiel Master & Dynamic-logo op de voorkant geëtst. Hoewel het de behuizing veel luxer doet lijken, is het een materiaal dat erg gevoelig is voor krassen (denk aan de old-school iPod Touch). Het ziet er geweldig uit, maar is misschien niet super praktisch.

Comfort: veel draagbaarder dan verwacht

Hoe meer echte draadloze oordopjes ik test, hoe belangrijker de pasvorm en het comfort worden in mijn reviewvergelijking. In feite is een van de enige klachten over Apple AirPods, buiten de geluidskwaliteit, de pasvorm. Ik heb gemerkt dat ik voor mijn oren echt meer veiligheid nodig heb dan alleen het oordopje dat in mijn oorholte drukt.

Ik heb meer dan een paar oordopjes laten vallen en beschadigd die alleen deze vormfactor gebruiken. Master & Dynamic biedt een paar maten oordopjes, en dat deel past mooi en knus, maar ze bieden ook een geribbelde vleugel die bedoeld is om aan het buitenste deel van je oor te kleven. Deze "twee contactpunten" -methode is naar mijn mening de superieure oordopjesoplossing, vooral voor echte draadloze oordopjes die eruit kunnen vallen en wegrollen, misschien zelfs door een rioolrooster tot een bepaald einde.

Hoewel de bouw van deze oordopjes groot is, met een dikke buitenschaal van acetaat (niet anders dan het materiaal van een plectrum), was ik verrast hoe licht en moeiteloos ze in mijn oren aanvoelden. In feite zijn ze slechts 9 gram per oordopje, waardoor ze veel lichter zijn dan ze lijken. De pasvorm was echter net iets strakker dan ik zou willen voor trainingen, dus als je van plan bent deze voor lange runs te gebruiken, is dat zeker iets om te overwegen, omdat ze zweet lijken vast te houden.

De MW07 heeft "aangepaste 10 mm Beryllium Drivers", een materiaal dat licht en veerkrachtig is. Over het algemeen levert dit betere prestaties op bij hogere volumes, waardoor harmonische vervorming wordt beperkt.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: zeer premium, maar zeer krasbestendig

Dit is een moeilijke categorie voor mij, omdat Master & Dynamic er echt voor heeft gezorgd dat kopers tevreden zijn met de kwaliteit van het product dat ze ontvangen. De superscherpe roestvrijstalen behuizing voelt erg zwaar aan, met een pittig deksel en een USB-C-poort van goede kwaliteit. Het is ook veel zwaarder dan je zou verwachten vanwege zijn grootte, met een gewicht van bijna een kwart pond. De oordopjes bevatten ook hoogwaardige siliconen en de eerder genoemde buitenschaal van acetaat.

Al deze materialen zorgen ervoor dat de oordopjes zelf sterk en duurzaam aanvoelen, zelfs bij lichte regen (er is IPX5 waterbestendigheid inbegrepen). Omdat de behuizing echter zo glanzend is, is deze buitengewoon gevoelig voor krassen en microslijtage. M&D heeft geprobeerd dit te verminderen door een fluweelachtig, bijna neopreen zakje toe te voegen om de koffer in op te bergen.

Maar afgezien van het feit dat dit nog maar een stap tussen jou en het gebruik van je oordopjes plaatst, heb ik, zelfs als ik het zakje religieus gebruik, op de een of andere manier wat mysterieuze krassen op de onderkant van de batterijhouder opgelopen. En ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat ik dit ding ooit op een harde ondergrond heb gezet. Dus hoewel de oordopjes van hoge kwaliteit aanvoelen en de behuizing van hoge kwaliteit lijkt, zou het leuk geweest zijn om een veerkrachtiger oppervlaktemateriaal te zien voor dagelijks gebruik.

Geluidskwaliteit: Bijna perfect

Er zijn een paar factoren die bepalen hoe goed deze oordopjes klinken. Ten eerste is er de merkoverweging. Net als Bose heeft Master & Dynamic een mooie plek veroverd op de oortelefoonmarkt, met massa's fans die hun producten kopen omdat ze ervan overtuigd zijn dat alles van Master & Dynamic beter klinkt dan andere merken.

In werkelijkheid zijn er niet veel specificaties op de site om dit te kwalificeren. De MW07 heeft "custom 10 mm Beryllium Drivers", een materiaal dat licht en veerkrachtig is. Over het algemeen levert dit betere prestaties op bij hogere volumes, waardoor harmonische vervorming wordt beperkt. Ik kan bevestigen dat deze oordopjes vol en rijk klinken voor podcasts, top 40 en alles daartussenin, hoewel ik niet zeker weet of dit alleen door de Beryllium-stuurprogramma's komt. De duidelijkheid die hier speelt, is vanwege hoe goed ze passen, hoe goed Master & Dynamic het chassis met lichte kamers heeft gebouwd en het extra voordeel van wat lichte actieve ruisonderdrukking.

De MW07 Plus maakt gebruik van feedforward-ruisonderdrukkingstechnologie, wat betekent dat in plaats van het geluid aan de binnenkant van de oordopjes te analyseren en te annuleren, het probeert de externe omgeving te analyseren om te annuleren. Er zijn twee paar beamforming-microfoons aan de buitenkant die dit bereiken, en er is een opmerkelijke demping van ruis wanneer je erop trapt, hoewel het lang niet zo extreem is als standaard over-ear ruisonderdrukking.

Dit is een slim stukje techniek van M&D, omdat ze dezelfde microfoons en dezelfde microfoontechnologie kunnen gebruiken die ze gebruiken voor telefoongesprekken en doorvoer van omgevingsgeluid. Dat betekent dat ze voor alle drie de functies dezelfde hardware kunnen gebruiken. Over het algemeen komt dit neer op een prachtig klinkend paar oordopjes die (mogelijk) hun opgeblazen prijskaartje waard zijn.

Image
Image

Batterijlevensduur: eigenlijk de beste op de markt

Ik weet dat ik dit in twee andere categorieën heb gezegd, maar de levensduur van de batterij is hier een echte opvallende eigenschap. Op het specificatieblad zet M&D je totale luistertijd op een enkele lading van ongeveer 10 uur, exclusief de batterijhouder (dat is bijna net zoveel als Bose biedt met de batterijbehuizing).

Als dat nog niet indrukwekkend genoeg was, geeft de relatief kleine batterijhouder je 30 uur extra speeltijd. Met in totaal ongeveer 40 uur kan ik gemakkelijk zien dat de gemiddelde gebruiker een hele week van woon-werkverkeer en werkdagen doorkomt zonder op te laden.

In mijn praktijktests kwam ik dichter bij 8 uur op de oordopjes zelf, maar ik was echt alle functies aan het testen. Ondanks dit was ik nauwelijks in staat om een deuk in de batterijbehuizing te maken, door hem ergens halverwege een volledige week van gebruik naar beneden te laten gaan. Wat hier nog meer waarde toevoegt, is het feit dat u tot 50 procent kunt opladen in slechts 15 minuten en 100 procent in slechts 40 minuten. Dit is echt een indrukwekkende prestatie, en ik was verrast om te zien in een merk dat normaal gesproken minder gericht is op functionaliteit dan op geluid en ontwerpkwaliteit.

Connectiviteit en setup: rudimentair met een paar minpuntjes

Op papier heeft de MW07 Plus uitstekende aansluitmogelijkheden. Om te beginnen is er Bluetooth 5.0 inbegrepen, wat zorgt voor een bereik van ongeveer 40 meter en stabiele, moderne connectiviteit. Er is ook aptX ingebouwd-Qualcomm's Bluetooth-compressieformaat van hogere kwaliteit dat audiobestanden met een hogere resolutie nauwkeuriger zal verzenden, op voorwaarde dat uw bronapparaat het formaat ondersteunt

Hoewel ik de aptX in de praktijk zeker opmerkte op het gebied van geluidskwaliteit, was ik tijdens mijn tests teleurgesteld over de connectiviteit. Ik ontdekte dat er, vooral tijdens telefoongesprekken, meer kleine uitsnijdingen en momenten van voorbijgaande Bluetooth-vervorming waren dan ik gewend ben op de meeste Bluetooth-oordopjes. Om eerlijk te zijn, gebruik ik mijn apparaten in drukbezochte gebieden rond New York City, waar meer storingsbronnen zijn, maar zelfs daar rekening mee houdend, vond ik dat er te veel uitval was.

Op het specificatieblad zet M&D je totale luistertijd op een enkele lading op ongeveer 10 uur, exclusief de batterijhouder (dat is bijna net zoveel als Bose biedt met de batterijhouder). Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, geven de relatief kleine batterijbehuizingen je 30 uur extra speeltijd.

Zelfs de setup leverde me meer problemen op dan zelfs de fabrikant had verwacht. Hoewel de MW07 Plus-oordopjes al in de koppelingsmodus uit hun hoes zouden moeten komen, moest ik de koppelingsmodus de eerste keer zelf in- en uitschakelen (door de multifunctionele knop ingedrukt te houden totdat het lampje knippert). Dit was niet moeilijk, maar aangezien de meeste fabrikanten dit een automatische functie uit de doos maken - zelfs M&D beweert dat deze automatisch in de koppelingsmodus hadden moeten staan - was het frustrerend om in de handleiding te moeten graven om erachter te komen hoe ze te koppelen.

Er is ook geen app beschikbaar, dus dingen doen zoals het schakelen tussen ruisonderdrukking (de volume-omlaagknop ingedrukt houden) of het schakelen tussen doorgang van omgevingsgeluid (de volume-omhoogknop ingedrukt houden) was niet superduidelijk. Dit zijn kleine klachten, maar aangezien M&D de rest van het pakket nauwgezet heeft ontwikkeld, was ik verrast om te zien dat ze de bal hier lieten vallen.

Bottom Line

Dit zijn absoluut dure oordopjes. Zelfs als je bedenkt dat Master & Dynamic een luxe merk is dat samenwerkt met Louis Vuitton en producten verkoopt in de MOMA Design Store, was ik verrast om de standaard verkoopprijs van $ 300 te zien. Zelfs andere audiofiele merken zoals Sony en Bose plaatsen hun eersteklas echte draadloze oordopjes op $ 200-250. Dat gezegd hebbende, de pasvorm en afwerking, de geluidskwaliteit en zelfs de levensduur van de batterij zijn allemaal enorme pluspunten voor de MW07 Plus-oordopjes. Dus als je zakken diep genoeg hebt, zijn deze het overwegen waard.

Master & Dynamic MW07 Plus versus Apple AirPods Pro

In eerste instantie overwoog ik de MW07's te vergelijken met andere luxe merken zoals Bose of zelfs de meer complete Sony WF-1000XM3-oordopjes. De Apple AirPods Pro (zie op Amazon) zijn echter de echte rivaal, in de geest.

Dat komt omdat de belangrijkste eigenschap voor beide opties de pasvorm en afwerking is, en de luxe ervaring die je ermee krijgt. De AirPods Pro zijn een beetje goedkoper en het lijkt erop dat ze de tand des tijds langer doorstaan. Maar de MW07 Pro ziet er veel exclusiever uit en zal waarschijnlijk aanzienlijk beter klinken.

Dure, maar uitstekende en eersteklas echte draadloze oordopjes

Ik kan de MW07 eigenlijk alleen aanbevelen als je de Bose SoundSport Free of de Sony WF-1000XM3-oordopjes hebt overwogen en hebt besloten dat ze niet premium genoeg voor je zijn. Die al premium opties zorgen voor de meeste gebruikersbehoeften voor $ 50-100 minder dan de MW07 Plus. Als u echter een luxueus ontwerp, een uitstekende veelzijdigheid van pasvorm en een toonaangevende batterijduur wilt, dan is het misschien de moeite waard om de $ 300 voor de MW07 Plus te betalen. Het is niet voor iedereen, maar voor een select aantal zijn dit bijna perfecte oordopjes.

Specs

  • Productnaam MW07 Plus
  • Product Brand Master & Dynamic
  • Prijs $300.00
  • Releasedatum oktober 2019
  • Draadloos bereik 40M
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5.0
  • Audiocodec SBC, AAC, aptX

Aanbevolen: