De 5 beste Roku-apparaten voor het streamen van tv van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste Roku-apparaten voor het streamen van tv van 2022
De 5 beste Roku-apparaten voor het streamen van tv van 2022
Anonim

The Rundown Beste algemeen: Beste budget: Beste voor reizen: Beste Roku TV: Beste voor geluid:

Beste algemeen: Roku Ultra

Image
Image

Met een naam als Roku Ultra zou je een stevig streamingapparaat verwachten dat je niet veel te wensen overlaat. Dat is precies wat je hier krijgt. Dit afgeronde vierkant van componenten pusht 4K HDR-content van Netflix, Amazon, Hulu en meer. Er is ook een overvloed aan 720p- en 1080p-inhoud beschikbaar, verspreid over duizenden downloadbare apps, allemaal opgeschaald om er het beste uit te zien op uw 4K-tv.

Omwille van de prestaties gebruikt de Roku Ultra een quad-coreprocessor en snelle dual-band Wi-Fi AC-radio's met 2x2 MIMO voor maximale bandbreedte. Er is ook een ethernetpoort aan boord en u kunt externe media afspelen met de microSD- en USB-poorten. Helaas is er, zoals veel Roku-producten, geen Dolby Vision en HDR10+ in video-apps, maar Dolby Atmos is aanwezig om het filmische geluidsbeeld te verbeteren.

De Ultra wordt geleverd met Roku's standaard tv-interface, die schoon en zeer eenvoudig te gebruiken is, evenals de nieuwe afstandsbediening. De laatste ondersteunt spraakopdrachten via Alexa- of Google Assistant-apparaten, heeft een functie voor zoeken op afstand, heeft twee extra programmeerbare knoppen en een 3,5 mm-aansluiting voor privé luisteren, perfect voor de aanvullende JBL-hoofdtelefoon die Roku bevat.

Beste budget: Roku Express

Image
Image

Kleiner dan een stuk zeep, en met een prijs van rond de $ 30, is de Roku Express de kleinste en goedkoopste in de Roku-reeks. Hoewel je standaard 1080p hebt voor inhoud en de single-band Wi-Fi N-radio een beetje verouderd is, biedt het verder alles wat je leuk vindt aan Roku. Het is ook een van de goedkoopste streaming-sticks die je kunt vinden met Dolby Atmos-ondersteuning.

Met meer dan 1.000 apps beschikbaar in de Channel Store, zit je nooit zonder inhoud, en met de Roku-app voor iOS of Android is alles eenvoudig te vinden. Hiermee kun je je stem gebruiken om films en shows te zoeken op titel, acteur of regisseur.

Met de privé-luisterfunctie van de app kun je genieten van audio via je koptelefoon terwijl het huis slaapt, en media naar de tv casten als je iets wilt kijken dat Roku niet heeft. Gelukkige eigenaren van 4K-tv's hoeven geen aanvraag in te dienen, maar voor alle anderen is de Roku Express alles wat je nodig hebt.

Beste voor op reis: Roku Streaming Stick+

Image
Image

Wilt u niet nog een settopbox op uw tv-meubel? Download de Roku Streaming Stick+. Dankzij de compacte vormfactor kunt u hem rechtstreeks op de zijkant of achterkant van uw tv aansluiten, uit de weg en met minimale zichtbare kabels. Hij wordt gevoed via een muuradapter of een beschikbare USB-poort, maar als je set over MHL-mogelijkheden beschikt, kun je de externe voeding helemaal weggooien. Het formaat van de Roku Streaming Stick+ is perfect voor hotelkamers terwijl je op reis bent.

De Roku Streaming Stick+ is goed uitgebalanceerd voor zijn middelmatige prijskaartje. Het beschikt over 4K HDR-streaming en hoewel je geen Dolby Vision of HDR10+ krijgt, is er volledige ondersteuning voor HDR10 en HLG, die er nog steeds opmerkelijk uitzien. In tegenstelling tot de 1080p-versie van de Streaming Stick, wordt de Streaming Stick+ geleverd met een spraakafstandsbediening, waarmee je nieuwe dingen kunt vinden om naar te kijken en te communiceren met Amazon Alexa- of Google Assistant-producten. Roku heeft de meeste apps en een van de gemakkelijkste gebruikersinterfaces, en is geweldig als alternatieven zoals de Google Chromecast of Amazon Fire TV Stick niet indruk maken.

Beste Roku-tv: TCL 55-inch 6-serie 55R625

Image
Image

Liever niet bezig met dongles en boxen? Het smart-tv-platform van Roku is beschikbaar op veel kwaliteits-tv's, hoewel we van mening zijn dat geen enkele een betere waarde biedt dan de TCL R625. Een directe opvolger van de populairste budget 4K-set van 2017, de TCL R625 maakt een enorme sprong voorwaarts met QLED. Deze techniek verbetert het algehele kleurbereik en de nauwkeurigheid dankzij een drastische afname van de kleurmenging. Het is niet helemaal OLED, maar QLED is de eerste LCD-technologie die het uitdaagt, en de TCL R625 implementeert de goederen met succes tegen de laagste prijs op de markt.

Je zult ook opmerken dat dit de enige manier is om te genieten van de door de regisseur beoogde verbeteringen van Dolby Vision op Roku, aangezien Roku's streaming-sticks alleen HDR10 en HLG ondersteunen. Roku verkoopt een paar draadloze luidsprekers speciaal voor tv's zoals deze, en je kunt zelfs een optionele draadloze subwoofer toevoegen, hoewel je alleen al voor die upgrades meer dan $ 300 hebt. Als je op zoek bent naar je eerste 4K- of smart-tv en je houdt van Roku, dan is de TCL R625 - verkrijgbaar in 55-inch of 65-inch smaken - waar je moet beginnen.

Beste voor geluid: Roku Smart Soundbar

Image
Image

Van alle producten die Roku heeft uitgebracht, is de Smart Soundbar misschien wel het meest intrigerend. Roku biedt een full-size monteerbare soundbar, compleet met vier 2,5-inch drivers die de standaardluidsprekers op de meeste tv's handig verslaan. Het is duurder dan je typische Roku-apparaat, maar onthoud dat dit een alles-in-één is die je een slimme streamingervaring en enorm verbeterde geluidsprestaties biedt.

Helaas geeft Roku zowel Dolby Vision als Dolby Atmos door, waarvan de laatste vreemd is gezien al zijn nieuwste streaming-sticks en -boxen ze hebben. Maar er zijn nog tal van andere redenen waarom de Smart Soundbar op uw radar zou moeten staan. Het ondersteunt tot 4K HDR10, heeft meerdere geluidsmodi die de basrespons of spraakhelderheid kunnen verbeteren, Bluetooth 4.2 voor het afspelen van muziek vanaf je smartphone, en bevat een spraakafstandsbediening voor interactie met stemassistenten, het vinden van nieuwe inhoud of het bedienen van je huis.

Je krijgt ook HDMI ARC, waarmee de tv alle audio die wordt afgespeeld via één kabel naar de soundbar kan sturen en waarmee je alle aangesloten ARC-apparaten met één afstandsbediening kunt bedienen. Je kunt de Roku Smart Soundbar zelfs koppelen met een van de draadloze subwoofers van het bedrijf voor een nog meer meeslepende ervaring.

Aanbevolen: