Hoe een screenshot te maken op een Toshiba-laptop

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op een Toshiba-laptop
Hoe een screenshot te maken op een Toshiba-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Microsoft's Game Bar om schermafbeeldingen te maken. Druk op Windows-toets + G; dan Capture; dan Maak screenshot.
  • Druk op de Windows-toets en PrtSc (Print Screen) om onmiddellijk een screenshot te maken en op te slaan in uw Afbeeldingen-map.
  • Game Bar screenshots worden standaard opgeslagen in je Videos directory in een map met de naam Captures.

Dit artikel behandelt twee manieren om schermafbeeldingen te maken op Toshiba-laptops met Windows 10; deze tips zijn echter van toepassing op Windows 10-computers.

Op een laptop is de eenvoudigste manier om schermafbeeldingen te maken meestal de beste, omdat laptopschermen over het algemeen kleiner zijn, een lagere resolutie hebben en minder ingewikkeld zijn dan desktops die zijn aangesloten op meerdere monitoren (waar schermafbeeldingen iets moeilijker kunnen worden).

Screenshots maken van games op een Toshiba-laptop met Game Bar

In Windows 10 zijn verschillende manieren ingebouwd om snel en eenvoudig een screenshot te maken.

Microsoft's Game Bar is een hulpprogramma dat na de lancering naar Windows 10 kwam en kan worden gebruikt om snel en gemakkelijk een screenshot te maken tijdens het spelen van een game.

Voordat je screenshots kunt maken met Game Bar, moet je ervoor zorgen dat de Game Bar is ingeschakeld.

  1. Open je Start Menu, en klik op het Instellingen tandwiel. Selecteer op de hoofdinstellingenpagina het tabblad Gaming. Boven aan het scherm heb je de optie om Game Bar te veranderen in On.

    Image
    Image
  2. Zodra Game Bar is ingeschakeld, heb je er altijd toegang toe. Druk op de Windows-toets + G om de Game Bar te openen, die als een overlay zal verschijnen bovenop alles wat je op je computer doet.

    Selecteer het Capture icoon bovenaan de balk.

    Image
    Image
  3. Een nieuw venster verschijnt meestal aan de linkerkant van uw scherm. Selecteer het Screenshot maken icoon om een screenshot van je scherm te maken en op te slaan. Deze schermafbeelding bevat niet de Game Bar overlay.

    Deze schermafbeeldingen worden opgeslagen in Mijn computer > Video's > Opnamen.

    Image
    Image

    De Game Bar kan echter veel meer dan screenshots maken. Je kunt de Game Bar gebruiken om onder andere je games op te nemen en te streamen en je FPS in-game weer te geven.

Screenshot van Windows op een Toshiba-laptop maken met Print Screen

Soms wil je geen screenshot maken van een game, maar eerder van iets dat gebeurt in Windows of in een applicatie die je gebruikt. Voor deze gevallen is er geen betere manier dan de printscreen-functie van Windows te gebruiken.

  1. Haal wat je wilt screenshot klaar en actief op je scherm. Druk vervolgens op Windows-toets + PrtSc (Print Screen) om automatisch een screenshot te maken en op te slaan.
  2. Screenshots opslaan in My Computer > Afbeeldingen > Screenshots in PNG-formaat en met welke resolutie uw monitor ook draait. Deze schermafbeeldingen bevatten ook uw hele bureaublad, dus als u niet wilt dat andere programma's de inhoud op het scherm verduisteren, moet u ze eerst minimaliseren.

    Als je een screenshot maakt, zal je scherm snel flikkeren in een poging de sluiter van een camera na te bootsen en je laten weten dat je een screenshot hebt gemaakt.

Aanbevolen: