Hoe een screenshot te maken op Samsung S21

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op Samsung S21
Hoe een screenshot te maken op Samsung S21
Anonim

Wat te weten

  • Er zijn drie manieren om een screenshot te maken op een Samsung-telefoon.
  • U kunt op de Power + Volume Down knoppen drukken; je kunt met je handpalm over het scherm vegen; je kunt een digitale assistent vragen om het te doen.
  • Nadat je de schermafbeelding hebt gemaakt, kun je op een knop tikken om de schermafbeelding uit te breiden naar beneden om de hele app vast te leggen als je wilt.

Het is essentieel om te leren hoe je een screenshot maakt op een Samsung S21. Zoals het gezegde luidt: "screenshot of het is niet gebeurd." Er zijn drie verschillende manieren waarop u een screenshot kunt maken op een Samsung S21.

Maak een screenshot met de aan/uit- en volume-omlaagknoppen

Ga naar het scherm dat u wilt vastleggen en houd de knoppen Power en Volume omlaag één seconde ingedrukt.

Image
Image

Het scherm knippert en je ziet een mini-screenshot in een cirkel in de benedenhoek van je telefoon, samen met een reeks pictogrammen. Tik op Preview in de cirkel om de schermafbeelding bij te snijden, te bewerken of te annoteren.

Bottom Line

Een andere manier om een screenshot te maken, is door met je hele handpalm over het scherm te vegen. Je kunt van links naar rechts of van rechts naar links vegen. Nadat je dit hebt gedaan, zie je het scherm subtiel knipperen en zie je het kleine screenshot in de benedenhoek. Nogmaals, je kunt op de mini-screenshot tikken om de screenshot bij te snijden, te bewerken of te annoteren.

Een screenshot maken met een digitale assistent

Je kunt je digitale assistent ook vragen om een screenshot te maken. Het werkt met Google Assistent of Bixby. Activeer Bixby door de aan/uit-knop ingedrukt te houden of open de Google Assistent door omhoog te vegen vanuit de benedenhoek van je telefoon.

Zodra je de gesproken prompt ziet, zeg je: " Maak een screenshot." Je ziet het scherm knipperen, gevolgd door een miniatuurversie van de schermafbeelding in de benedenhoek. Nogmaals, je kunt op de schermafbeelding tikken om de schermafbeelding bij te snijden, te bewerken of te annoteren.

Hoe maak je een screenshot van een hele app (zelfs als deze niet op het scherm staat)

Je kunt je screenshot ook uitbreiden om het hele app-venster te omvatten. Als je in een app of een webpagina bent die langer is dan op het scherm kan worden weergegeven, kun je je schermafbeelding uitbreiden om de hele scène vast te leggen.

Image
Image

Na het maken van de schermafbeelding ziet u een pictogram naast het schermafbeeldingvoorbeeld dat wordt weergegeven als twee pijlen die naar beneden wijzen in een vak. Tik en houd vast terwijl de pagina naar beneden scrolt. Laat de knop los wanneer je zoveel van de pagina hebt gekregen als je wilt

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op een Samsung Galaxy S21 Ultra?

    Als u een screenshot wilt maken op een Samsung Galaxy S21 Ultra, houdt u de knoppen Power en Volume omlaag ongeveer een seconde tegelijkertijd ingedrukt. Je ziet je screenshot samen met een werkbalk voor het bewerken en delen van de screenshot.

    Hoe maak ik een screenshot op een Samsung-tablet?

    Als u een schermafbeelding wilt maken op de meeste nieuwere Samsung-tablets, houdt u de knoppen Power en Volume omlaag tegelijkertijd even ingedrukt; uw tablet zal de inhoud van uw scherm vastleggen. Op sommige oudere modellen houdt u de knoppen Home en Power ingedrukt.

    Is de Samsung S21 Ultra een 5G-telefoon?

    Ja. Alle drie de modellen uit de Galaxy S-serie van Samsung, waaronder de Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra, zijn geschikt voor 5G.

    Hoe maak ik een screenshot op andere Samsung-modellen?

    Afhankelijk van uw Samsung-smartphonemodel, heeft het maken van een screenshot op een Samsung-telefoon vergelijkbare stappen, maar deze kunnen variëren. Als u bijvoorbeeld Volume omlaag en de Zijknop tegelijkertijd indrukt, wordt op de meeste modellen een screenshot gemaakt, maar de locaties van deze toetsen kunnen zich in verschillende plaatsen. Sommige Samsung-modellen ondersteunen een handbeweging om een screenshot te maken, en veel modellen ondersteunen het gebruik van een spraakassistent, zoals Bixby of Google Assistant, om een screenshot te maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Hé Bixby, maak een screenshot."

    Hoe zet je de Samsung S21 uit?

    Om de Samsung Galaxy S21 uit te schakelen, veegt u omlaag om toegang te krijgen tot het paneel met snelle instellingen, tikt u vervolgens op het stroompictogram en kiest u ervoor om uw apparaat opnieuw op te starten of uit te schakelen. U kunt ook tegelijkertijd de Zijknop en Volume omlaag ingedrukt houden om toegang te krijgen tot de optie uitschakelen/herstarten.

Aanbevolen: