Hoe een screenshot te maken in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken in Windows 11
Hoe een screenshot te maken in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • PrtSc schermt het hele scherm af, slaat op naar klembord.
  • Win+PrtSc slaat schermvullende schermafbeeldingen automatisch op in Pictures > Screenshots.
  • Win+Shift+S laat je een venster of gedeelte van het scherm kiezen.

Dit artikel legt alle verschillende manieren uit waarop u een screenshot kunt maken in Windows 11.

Gebruik PrtSc om het hele scherm te screenen

Er zijn veel manieren om schermafbeeldingen te maken in Windows 11, de meest eenvoudige is om de PrtSc-knop op je toetsenbord te gebruiken. Dit legt het volledige scherm vast, inclusief meerdere schermen als je die hebt, plus alle zichtbare vensters, de taakbalk en de Start-knop, enz. Je kunt de schermafbeelding vervolgens in elk programma plakken dat het plakken van afbeeldingen ondersteunt.

Er zijn echter verschillende betere manieren om een screenshot te maken, afhankelijk van wat je vastlegt en hoe je het wilt opslaan. Voor de meeste methoden moet u enkele sneltoetsen onthouden, maar er is ook een tool ingebouwd in Windows 11 om te helpen bij het maken van schermafbeeldingen.

Op sommige computers moet de Fn (functie)-toets worden ingedrukt samen met PrtSc.

Schermafbeelding op volledig scherm en automatisch opslaan in map


Win+PrtSc

Deze methode is super handig als je veel screenshots maakt. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk vervolgens op de PrtSc-toets op uw toetsenbord.

De schermafbeelding op volledig scherm wordt opgeslagen in uw Pictures > Screenshots map. Een manier om naar die map te navigeren is door snel te zoeken naar folders: screenshot.

Image
Image

Screenshot Een deel van het scherm


Win+Shift+S

Deze sneltoets met drie knoppen activeert een knipprogramma dat veel nuttiger is dan PrtSc op zich. Je kunt nog steeds een screenshot maken van het hele scherm, maar er zijn ook drie andere technieken die je kunt gebruiken.

Nadat je die drie toetsen tegelijk hebt ingedrukt, wordt het scherm gedimd en verschijnt er een klein menu helemaal bovenaan het scherm. Er zijn vier knoppen waarmee je verschillende soorten screenshots kunt maken. Zo gebruik je ze:

  • Rectangular Snip: Je tekent gewoon een kader waarin staat wat je wilt vastleggen. Je zou deze methode gebruiken om in wezen een kleiner deel van het scherm te screenen (en de rest te negeren).
  • Freeform Snip: Je tekent gewoon een vorm die bevat wat je wilt vastleggen. Dit is handig als de rechthoekige knip te beperkend is om vast te leggen wat je nodig hebt.
  • Window Snip: Hiermee kunt u de afbeelding van een open venster vastleggen. Dit is identiek aan de rechthoekige knip, maar laat je voorkomen dat je een vaste hand nodig hebt om alleen dat ene venster te krijgen; het maakt automatisch een screenshot van slechts één venster zonder de taakbalk, enz.
  • Sniper op volledig scherm: druk op om het hele scherm vast te leggen. Het is identiek aan het gebruik van PrtScr.
Image
Image

Om te voorkomen dat u deze snelkoppeling uit het hoofd leert, kunt u deze aan de PrtSc-knop koppelen, zodat wanneer u erop drukt, hetzelfde menu automatisch verschijnt. Open hiervoor Instellingen en zoek naar print screen om de optie met de naam te wijzigen. Gebruik de toets Print Screen om het knippen van het scherm te starten

Na het kiezen van een van die opties, wordt de afbeelding opgeslagen op het klembord, waar u deze vervolgens kunt plakken in een e-mail of een ander programma dat het plakken van afbeeldingen accepteert.

Of, als je de prompt selecteert die onder aan het scherm verschijnt nadat je de schermafbeelding hebt gemaakt, wordt deze geopend in het Knipprogramma. Er zijn markeringshulpmiddelen zoals een potlood en markeerstift. U kunt de schermafbeelding ook eenvoudig verder bijsnijden, afdrukken en opslaan als niet alleen PNG, maar ook als-j.webp

Image
Image

Vertraagde screenshots met knipprogramma

Trek de zoekknop van de taakbalk omhoog en voer Snipping Tool in om de app te openen. Deze tool is hierboven kort besproken, maar waar we nu naar zullen kijken, is de functie voor vertraagde schermafbeeldingen.

Het maken van schermafbeeldingen van geopende menu's en andere delen van Windows kan soms moeilijk zijn als het activeren van de schermafbeelding alles verbreekt wat je aan het doen bent. Snipping Tool heeft een getimede screenshot-optie, dus je kunt doen wat je moet doen en dan wachten tot de screenshot automatisch en handsfree wordt gemaakt.

Met het programma open, selecteer Geen vertraging om een menu te vinden. Er zijn drie opties: Knip in 3 seconden, Knip in 5 seconden en Knip in 10 secondenSelecteer er een, kies Nieuw en rangschik het scherm dan snel zoals je het nodig hebt voor de schermafbeelding. Wanneer de door u gekozen tijd is bereikt, worden de vier hierboven genoemde opties boven aan het scherm weergegeven.

Image
Image

Tips voor het maken van screenshots in Windows 11

  • Zodra een afbeelding in het Knipprogramma is geladen, gebruikt u het bijsnijdhulpmiddel om verder te definiëren welk deel u wilt behouden, zonder dat u de schermafbeelding opnieuw hoeft te maken.
  • Als uw bureaubladachtergrond kleuren of vormen bevat, wordt deze soms weergegeven in de schermafbeelding. U kunt dit voorkomen door de achtergrond helemaal wit in te stellen.
  • Maak een overzicht rond uw schermafbeeldingen die zijn gemaakt met het Knipprogramma door de instellingen van het hulpmiddel te openen en Snip outline in te schakelen. U kunt elke gewenste randkleur kiezen.
  • Als de schermafbeeldingen van je venster een specifieke hoogte en breedte moeten hebben, kan de gratis tool Sizer de grootte van het venster wijzigen voordat je de schermafbeelding vastlegt.
  • Er zijn screenshot-apps die je in plaats daarvan kunt gebruiken. Een reden waarom u misschien een speciale app wilt voor het maken van schermafbeeldingen, is voor meer mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een screenshot-app waarmee je een screenshot kunt maken van een hele webpagina, iets wat je niet kunt doen met de bovenstaande stappen.

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op Windows 10?

    Gebruik de Windows+PrtSc toetsenbordcombinatie om het hele scherm vast te leggen of gebruik het Knipprogramma om een modus te selecteren, een schermvertragingstijd te kiezen en instellingen aan te passen in het vak Opties. Een andere manier om schermafbeeldingen te maken op Windows 10 is door de spelbalk te gebruiken door op Windows+G te drukken en het Capture pictogram te selecteren om de schermafbeelding te maken.

    Hoe maak ik screenshots op een Windows 11 laptop?

    Je hebt dezelfde opties als hierboven beschreven om schermafbeeldingen te maken met sneltoetsen of Knipprogramma. Als uw laptopmodel meer dan één doel toewijst aan de PrtSc-toets, moet u mogelijk de toetsenbordcombinatie Fn+PrtSc gebruiken om schermvullende opnamen op te slaan.

Aanbevolen: