Hoe een screenshot te maken op HP Envy

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op HP Envy
Hoe een screenshot te maken op HP Envy
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Prn Scr (Print Screen) om een screenshot te maken op een HP Envy en deze op het klembord op te slaan.
  • Druk op Windows + Prn Scr om een screenshot te maken en op te slaan als een-p.webp" />This PC> Afbeeldingen > Screenshots.
  • HP Envy x360's Print Screen-toets bevindt zich op de Shift-toets. Druk op Fn + Shift om een screenshot te maken.

Dit artikel leidt je door de beste manieren om een screenshot te maken op HP Envy-laptops met behulp van zowel sneltoetsen als ingebouwde Windows 10-opties.

Hoe maak je een screenshot op een HP Envy Windows 10-laptop?

Hier zijn verschillende manieren om een screenshot te maken van een volledig scherm of app op een HP Envy-laptop.

Methode 1: Gebruik de Print Screen-knop

De toets Print Screen is een fysieke toets op Windows-toetsenborden die wordt gebruikt om schermafbeeldingen te maken. Op HP laptops en computers wordt de toets Print Screen weergegeven door Prn Scr Andere Windows-toetsenborden kunnen PrtScn gebruiken, terwijl oudere modellen de volledige zin kunnen gebruiken, Print Screen

Er zijn een aantal sneltoetsen met betrekking tot de toets Print Screen. Dit is wat ze doen.

  • Prn Scr: alleen al door op de toets Print Screen te drukken, wordt een screenshot van het volledige scherm gemaakt en op het klembord van Windows opgeslagen.
  • Prn Scr + Alt: maakt een screenshot van de app die wordt gebruikt en bewaart deze op het klembord.
  • Prn Scr + Windows: Dit maakt een screenshot van het hele scherm en slaat het op als een PNG-bestand.
  • Prn Scr + Windows + Alt: Deze snelkoppeling maakt een screenshot van alleen de huidige app in gebruik en slaat deze op als een PNG.

Methode 2: Gebruik het Windows Knipprogramma

Als u op Windows + Shift + S drukt, wordt het ingebouwde Windows-besturingssysteem geopend. Knipprogramma. Eenmaal geactiveerd, zou je een kleine menubalk bovenaan het scherm moeten zien met vier screenshot-opties.

  • Rectangular Snip: Kies dit om een deel van je scherm te selecteren voor screenshot binnen een rechthoekig selectiegereedschap.
  • Freeform Snip: Hiermee kunt u elke gewenste vorm selecteren voor het maken van screenshots.
  • Windows Snip: Deze optie maakt een screenshot van een geopende browser of app-venster.
  • Snip op volledig scherm: hiermee wordt een screenshot gemaakt van alles wat zichtbaar is op het scherm van uw HP Envy.

Zodra je screenshot is gemaakt met het Knipprogramma, wordt het opgeslagen op het klembord en blijft het daar beschikbaar om in een andere app te worden geplakt totdat andere tekst- of afbeeldingsinhoud is gekopieerd.

Image
Image

Je ontvangt ook een systeemmelding. Als u op deze melding klikt, wordt de Windows Snip & Sketch-app geopend. Je kunt deze melding desgewenst negeren.

Image
Image

Methode 3: Snip & Sketch gebruiken

Snip & Sketch is een gratis app die vooraf is geïnstalleerd op Windows-apparaten. Als je het opent, wordt een screenshot van het hele scherm gemaakt, dat vervolgens kan worden bijgesneden, van aantekeningen voorzien en opgeslagen.

Om Snip & Sketch te openen, klikt u op Windows Ink Workspace in de taakbalk en selecteert u Knip op volledig scherm.

Image
Image

Je ziet je schermvullende schermafbeelding.

Image
Image

Methode 4: Gebruik een Screenshot-app

Naast de bovenstaande HP Envy screenshot-opties, kun je ook een speciale screenshot-app gebruiken. Een dergelijke gebruiksvriendelijke app is de Xbox Game Bar-tool, die vooraf is geïnstalleerd met Windows. Meer gevorderde gebruikers willen misschien iets als OBS Studio proberen.

Beide apps kunnen ook worden gebruikt om video op te nemen van uw HP Envy-desktop.

Waar is de toets Print Screen op HP Envy x360?

De locatie van de Print Screen-knop, meestal weergegeven als Prn Scr of PrtScn, kan variëren afhankelijk van het model van de Windows-toetsenbord wordt gebruikt. Desondanks wordt de sleutel bijna altijd ergens op de bovenste rij toetsen geplaatst, meestal net rechts van het midden.

Sommige toetsenborden, zoals die worden gebruikt met de HP Envy x360-lijn van apparaten, hebben geen toegewezen Print Screen-toets en voegen in plaats daarvan de functionaliteit toe als een tweede kenmerk van een andere toets. Op een HP Envy x360-toetsenbord is de Prn Scr-functie toegevoegd aan de Shift-toets aan de rechterkant van het toetsenbord.

De Fn op de Fn-toets staat voor Functie. Het wordt meestal gebruikt om de secundaire functie te activeren van toetsen die meer dan één keer worden gebruikt.

Om de Print Screen-functionaliteit te activeren en een screenshot op het klembord van uw apparaat op te slaan, drukt u tegelijkertijd op Shift + Fn. Om de meer geavanceerde Screenshot-opties voor Knippen te activeren, drukt u op Windows + Shift + Fn.

Als je een Windows-toetsenbord hebt zonder enige vorm van een Print Screen-knop, kun je nog steeds screenshots maken via de hierboven beschreven methoden Snip & Sketch en Xbox Game Bar. Er kan ook een speciale app voor schermafbeelding of schermopname worden gebruikt.

Waar komen screenshots op een HP-laptop?

Als u alleen op de toets Print Screen (Prn Scr) drukt, wordt een screenshot gemaakt en opgeslagen op het klembord van uw HP-laptop. Dit betekent dat de afbeelding niet als bestand is opgeslagen, maar in andere documenten kan worden geplakt als u op Ctrl + V drukt of een app selecteert. Plakken optie. U kunt bijvoorbeeld een screenshot in een Photoshop-bestand of een Microsoft Word-document plakken.

Wanneer u op Windows + Prn Scr drukt, wordt een screenshot gemaakt en opgeslagen als een afbeeldingsbestand in This PC > Pictures > Screenshots.

Screenshots worden opgeslagen als PNG-bestanden. Als je het bestand probeert te vinden vanuit de bestandsbrowser van een app, zorg er dan voor dat PNG of Alle formaten zijn geselecteerd, zodat ze zichtbaar zijn wanneer je zoekt ernaar.

Als je een screenshot van de Windows Snip & Sketch-app opslaat, heb je de keuze om het bestand op te slaan waar je maar wilt. De standaardlocatie is This PC > Documents, dus als je niet meer weet waar je je screenshot hebt opgeslagen, kan het daar zijn.

FAQ

    Hoe maak je een screenshot op een HP tablet?

    Als u een HP-tablet met Windows of Android gebruikt, houdt u tegelijkertijd de knoppen Power en Volume omlaag ingedrukt. Wacht ongeveer twee seconden; je ziet het scherm knipperen, wat betekent dat er een screenshot is gemaakt. Zoek uw screenshot in de fotomap van uw tablet.

    Hoe maak je een screenshot op een HP Chromebook?

    Om een screenshot te maken op een HP Chromebook, drukt u op de toetsenbordcombinatie Ctrl + Show windows Druk voor een gedeeltelijke screenshot op Shift + Ctrl + Show windows , klik en sleep om het gebied te maken waarvan u een screenshot wilt maken. Om meer screenshot-opties te vinden, drukt u op Shift + Ctrl + Show windows en kiest u een functie uit de werkbalk.

Aanbevolen: