Pixel 5a-lekken doen me overwegen over te stappen

Inhoudsopgave:

Pixel 5a-lekken doen me overwegen over te stappen
Pixel 5a-lekken doen me overwegen over te stappen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Google Pixel 5a zou de nieuwste budgetvriendelijke chipsets van Qualcomm kunnen gebruiken om een goedkopere smartphone met 5G-ondersteuning te bieden.
  • De Pixel 5a zal de barebones-versie van Android OS van Google bevatten, wat een van de beste manieren is om Android te ervaren.
  • De Pixel 5a zal hoogstwaarschijnlijk een tweede camera bevatten, net als de Pixel 5, en ook met alle ingebouwde fotosoftware van Google.
Image
Image

De Pixel 5a is nog niet officieel aangekondigd, maar alle lekken en geruchten die we tot nu toe hebben gezien, kunnen erop wijzen dat dit de beste budgettelefoon van Google tot nu toe is.

De komst van Pixel 5 van vorig jaar betekent hoogstwaarschijnlijk dat de Pixel 5a ergens in de plannen van de techgigant voor 2021 staat. Geruchten en lekken over de verschillende specificaties van het apparaat duiken de laatste tijd op, en tot nu toe, wat we zijn zien ziet er veelbelovend uit.

Ondersteuning voor 5G, een beter camerasysteem en natuurlijk dat prachtig soepele Android-besturingssysteem zonder bloatware, zijn allemaal uitstekende redenen om de Pixel 5a te kopen.

De lekken zijn zelfs zo veelbelovend dat ik serieus overweeg om de nieuwe iPhone door te geven om een 5a op te halen wanneer deze eindelijk beschikbaar komt.

Als Google zou kiezen voor een processor zoals de Snapdragon 690, zou het een pittig systeem en ondersteuning voor 5G kunnen bieden, zonder de prijs van de telefoon te veel te verhogen.

Iets over eenvoud

Sommige van de nieuwste en meest prominente lekken over de Pixel 5a schetsen een rooskleurig beeld voor fans van de Google Pixel-reeks. Net als veel van de meer budgetvriendelijke opties, zal de Pixel 5a hoogstwaarschijnlijk van hetzelfde plastic zijn gemaakt als eerdere a-klasse apparaten.

De Pixel 3a XL- en 4a-apparaten voelden allebei goed in je hand, ook al waren ze niet gemaakt van meer premium materiaal zoals de vlaggenschiptelefoons van Samsung of de iPhone 12-serie van Apple.

Wat het ontwerp zelf betreft, lijken lekken van Steve Hemmerstoffer - een bekende leaker in de industrie - erop te wijzen dat de Pixel 5a erg zal lijken op de Pixel 4a en Pixel 5 van vorig jaar. ontwerp van deze eerdere apparaten is nog steeds prima voor een moderne smartphone.

Dit algehele ontwerp is heel eenvoudig, maar om eerlijk te zijn, je hebt geen telefoon nodig met een miljoen knoppen en inkepingen. Hoewel die ontwerpen er misschien leuk uitzien, bieden ze alleen ruimte voor stof en ander vuil om te verzamelen, wat een reden is waarom ik zo dol ben op het meer simplistische ontwerp dat Google in het verleden heeft gebruikt.

Image
Image

Geruchten geven ook aan dat de Pixel 5a een klein rond perforatiegaatje voor de camera aan de voorkant zal bevatten, waardoor je meer schermruimte hebt om mee te werken. De informatie werd verzameld nadat eind maart een schermbeschermer voor het aankomende apparaat uitlekte.

Licht, camera, actie

Een ander hoogtepunt voor de Pixel-apparaten, inclusief de aankomende Pixel 5a, is de camera. Hoewel Google bezuinigt op veel functies van de A-klasse telefoons, wordt de camera vaak beschouwd als een van de beste die op elke smartphone wordt aangeboden.

Veel hiervan komt neer op de meegeleverde software van Google, waarmee je prachtige foto's kunt maken met functies zoals de nachtmodus.

De dual-camera setup van de Pixel 4a 5G zal naar verluidt terugkeren in de 5a. Het gerucht gaat dat de telefoon wordt geleverd met zowel een 12,2 MP primaire camerasensor als een 16 MP ultragroothoeklens.

Hemmerstoffer meldt ook dat de camera hoogstwaarschijnlijk ook een autofocusmodule met fasedetectie zal gebruiken. Dit is in wezen dezelfde setup als op de Pixel 5.

Technologie, maar goedkoper

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Pixel 5a is de prijs. Bij de lancering was de Pixel 4a te koop voor slechts $ 349 en bood hij veel smartphones voor dat prijskaartje. Het nadeel is echter dat de Pixel 4a geen 5G-ondersteuning had.

Dit ontwerp is over het algemeen heel eenvoudig, maar om eerlijk te zijn, je hebt geen telefoon nodig met een miljoen knoppen en inkepingen.

Om de 5G-service te krijgen, moet je nog eens $ 150 betalen om de Pixel 4a 5G te kopen. Het is nog onduidelijk of Google een vergelijkbare configuratie voor twee telefoons zal aanbieden voor de Pixel 5a, maar dat hoeft echt niet.

Sinds de release van de Pixel 4a en de 4a 5G heeft Qualcomm, een van de grootste fabrikanten van mobiele chipset, nogal wat vooruitgang geboekt bij het brengen van 5G-ondersteuning naar meer mid-range apparaten.

Als Google zou kiezen voor een processor zoals de Snapdragon 690, zou het een pittig systeem en ondersteuning voor 5G kunnen bieden, zonder de prijs van de telefoon te veel te verhogen. Die keuze zou de kans vergroten dat ik de telefoon nog meer zou kopen.

Aanbevolen: