Een externe harde schijf toevoegen en gebruiken met Xbox Series X of S

Inhoudsopgave:

Een externe harde schijf toevoegen en gebruiken met Xbox Series X of S
Een externe harde schijf toevoegen en gebruiken met Xbox Series X of S
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de drive aan en selecteer FORMAT STORAGE DEVICE > Noem het > pijlpictogram > KEEP HUIDIGE LOCATIE > FORMAAT OPSLAGAPPARAAT.
  • Je kunt elke externe USB 3.1-schijf gebruiken met Xbox Series X|S, maar alleen met de Seagate-uitbreidingsschijf kun je Xbox Series X|S-games spelen.
  • Je kunt Xbox One, Xbox 360 en originele Xbox-games spelen vanaf een gewone USB 3.1-drive.

Dit artikel legt uit hoe je een externe schijf toevoegt aan een Xbox Series X|S en schetst de compatibiliteitsvereisten.

Een externe schijf toevoegen aan een Xbox Series X of S

Als je een schijf hebt die je met je Xbox One gebruikt, kun je hem gewoon aansluiten en gebruiken. Als je een nieuwe schijf hebt, of een schijf die in het verleden voor andere dingen is gebruikt, moet je deze eerst formatteren zodat hij met je Xbox kan werken.

Zo voeg je een externe schijf toe aan een Xbox Series X of S:

  1. Zet je Xbox Series X of S aan.

    Image
    Image
  2. Sluit een externe HDD of SSD aan op een van de USB-poorten. Als de console uw schijf herkent, verschijnt het bericht in de volgende stap op het scherm.
  3. Selecteer FORMAAT OPSLAGAPPARAAT.

    Image
    Image
  4. Geef uw schijf een naam en selecteer het pijlpictogram of druk op de menuknop om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Selecteer HUIDIGE LOCATIE BEHOUDEN.

    Image
    Image
  6. Selecteer FORMAAT OPSLAGAPPARAAT.

    Image
    Image
  7. Uw nieuwe schijf is nu beschikbaar voor gebruik.

    Image
    Image

Games verplaatsen naar een externe schijf op Xbox Series X of S

Toen je je schijf aansluit en instelt, heb je er waarschijnlijk voor gekozen om je huidige installatielocatie te behouden, omdat Series X- of S-games niet kunnen worden afgespeeld wanneer ze op een USB-stick zijn geïnstalleerd. Als dat het geval is, moet u van tijd tot tijd games naar de schijf verplaatsen om ruimte vrij te maken voor nieuwe games. Hier leest u hoe u dat kunt bereiken.

  1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen en selecteer vervolgens Mijn games en apps.

    Image
    Image
  2. Markeer de game die je wilt verplaatsen en druk op de view-knop (twee gestapelde dozen) op je controller.

    Image
    Image
  3. Markeer het spel, selecteer het en selecteer Verplaatsen of kopiëren.

    Image
    Image
  4. Selecteer het spel dat je wilt verplaatsen en controleer of je het overzet van de interne opslag naar je externe schijf. U kunt de Select all optie gebruiken als er meerdere items op dit scherm staan.

    Image
    Image

    Als je een Xbox Series X- of S-game selecteert, zie je een waarschuwing op dit scherm dat je externe schijf te traag is om de game te spelen, tenzij je de Seagate-uitbreidingsschijf hebt. Je kunt de game nog steeds verplaatsen om opslagruimte vrij te maken, maar je kunt hem pas spelen als je hem weer terugzet.

  5. Selecteer Verplaats geselecteerde.

    Image
    Image
  6. Wacht tot het spel beweegt.

    Image
    Image

    Je kunt andere dingen doen terwijl het spel in beweging is, maar het kan langzamer gaan.

  7. Als het klaar is, staat je spel op je externe schijf. Je kunt het op elk gewenst moment terugzetten of direct vanaf de schijf spelen als het een Xbox-, Xbox 360- of Xbox One-game is.

Welke schijven werken met Xbox Series X of S?

De Xbox Series X en S worden beide geleverd met razendsnelle NVME SSD's die de laadtijden drastisch verminderen, maar geen van beide heeft zoveel opslagruimte. De Series X wordt geleverd met een schijf van 1 TB en de Series S met een schijf van 512 GB, en een behoorlijke hoeveelheid van die ruimte wordt ingenomen of gereserveerd door het besturingssysteem.

Je kunt Xbox Series X- of S-games alleen spelen als ze zijn geïnstalleerd op de interne NVME SSD-schijf of op de optionele uitbreidingsschijf. De uitbreidingsschijf past in een sleuf aan de achterkant van de Xbox Series X en S en biedt een overdrachtssnelheid die net zo snel is als de interne schijf.

We hebben een supersnelle USB 3.1 NAND-schijf geprobeerd met overdrachtssnelheden van 520 MB/s en schrijfsnelheden van 420 MB/s, en dat was niet eens snel genoeg. De Series X of S speelt alleen games van de interne SSD of uitbreidingskaart SSD die 2,4 GB/s ruwe I/O-doorvoer bieden.

Bottom Line

Als je een Xbox One bezit en momenteel een externe schijf met Xbox One-games erop hebt, kun je deze rechtstreeks aansluiten op je Xbox Series X of S en hij zal werken. Zolang het een USB 3.1-schijf is die werkte met je Xbox One, kun je je oude Xbox One, Xbox 360 en originele Xbox-games rechtstreeks vanaf de schijf spelen. Je kunt Xbox Series X- of S-games ook naar een dergelijke schijf verplaatsen om ruimte vrij te maken, maar je kunt ze pas vanaf die schijf spelen als je ze weer terugzet.

Rijdenvergelijkingstabel

Hier is een overzicht van wat u kunt doen met welk type schijf:

USB 3.1 HDD of SSD Seagate-uitbreidingskaart
Bewaar een Xbox-game Ja Ja
Speel Xbox One, Xbox 360 en originele Xbox-games Ja Ja
Store Series X|S-games en games die zijn geoptimaliseerd voor Series X|S Ja Ja
Speel Series X|S-games en games die zijn geoptimaliseerd voor Series X|S Nee Ja

Hoewel alleen de Seagate-uitbreidingsschijf Series X- of S-games kan spelen bij de lancering, kan Microsoft op een later tijdstip alternatieven aanbieden.

FAQ

    Wat moet ik doen als mijn Xbox de externe schijf niet herkent?

    Open de Xbox-gids en selecteer Profiel en systeem > Instellingen > Systeem > Updates > om te controleren op systeemupdates en indien nodig bij te werken. Als je Xbox up-to-date is en de schijf nog steeds niet herkent, probeer dan het energiebeheer aan te passen. Open de gids en selecteer Profiel & systeem > Instellingen > Algemeen > Power-modus & startup en controleer vervolgens of de Power-modus is ingesteld op Instant-on. Deselecteer vervolgens Als Xbox is uitgeschakeld, schakelt u de opslag uit en start u de Xbox opnieuw op.

    Hoe bekijk ik films vanaf een externe schijf op mijn Xbox?

    Zorg ervoor dat de externe schijf is aangesloten en dat uw Xbox deze herkent. Open de Media Player-app en zoek naar uw externe schijf. Selecteer de schijf, blader door uw mediabestanden en speel de gewenste schijf af.

    Welk formaat moet ik gebruiken op een externe schijf voor mijn Xbox?

    Als u de schijf niet rechtstreeks vanaf uw Xbox-console formatteert, moet u ervoor zorgen dat deze is geformatteerd als exFAT. NTFS-indelingen werken niet.

Aanbevolen: