Cloud Gaming gebruiken om Xbox-games op je Android-telefoon te spelen

Inhoudsopgave:

Cloud Gaming gebruiken om Xbox-games op je Android-telefoon te spelen
Cloud Gaming gebruiken om Xbox-games op je Android-telefoon te spelen
Anonim

Met een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement krijg je toegang tot Xbox Cloud Gaming, waar je een enorme verscheidenheid aan Xbox One- en Xbox Series X|S-games rechtstreeks naar je Android-telefoon kunt streamen.

Een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap omvat ook toegang tot het Xbox Cloud Gaming-platform voor gebruik met Windows 10-pc's, iPhones en iPads, evenals Android-apparaten, met Microsoft Edge, Chrome of Safari.

Game Pass Ultimate gebruiken om Xbox-games op je Android-telefoon te spelen

Met je Game Pass Ultimate-abonnement kun je verschillende gratis games downloaden naar je Xbox One, Xbox Series X/S of zelfs je pc, maar je kunt ook cloudgaming gebruiken om verschillende Xbox-games te spelen. games op je Android-telefoon. Deze service was oorspronkelijk bekend als Project xCloud toen het nog in bèta was, maar de naam xCloud werd stopgezet toen Microsoft Xbox Cloud Gaming uitrolde met een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement.

Om Xbox-games op je Android-telefoon te spelen, heb je de Xbox Game Pass-app nodig. Voor de meeste games moet je een Xbox-controller op je telefoon aansluiten, maar sommige hebben aanraakbediening.

Hier leest u hoe u Xbox One- en Series X/S-games kunt streamen op uw Android-telefoon:

  1. Download de Xbox Game Pass-app van Google Play op je Android-telefoon en open deze zodra deze is geïnstalleerd.
  2. Tik op het person-pictogram onderaan het scherm.
  3. Tik op Aanmelden.
  4. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw Microsoft-account en tik op Volgende.

    Image
    Image
  5. Voer uw wachtwoord in en tik op Aanmelden.
  6. Tik op Laten we spelen!
  7. Tik op het home-pictogram linksonder op het scherm.

    Image
    Image
  8. Met het tabblad CLOUD geselecteerd, bladert u door de lijst met games.
  9. Tik op de game die je wilt spelen, of tik op PLAY als de game die je wilt die optie heeft.
  10. Tik op PLAY.

    Image
    Image
  11. Het spel wordt geladen, wat even kan duren, afhankelijk van je verbindingssnelheid.

    Image
    Image
  12. Als het spel klaar is met laden, kun je het spelen vanuit de cloud.

    Image
    Image

Wat je nodig hebt om Xbox Cloud Games te spelen

Xbox Cloud Gaming is beschikbaar als onderdeel van een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement, dus je moet een actief lidmaatschap hebben om games te spelen op je compatibele apparaat. Je hebt ook de Xbox Game Pass-app en een snelle internetverbinding nodig.

Hier zijn alle vereisten om Xbox-games te spelen op je compatibele apparaat met Xbox Cloud Gaming en een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement:

  • Game Pass: je moet een actief Xbox Game Pass Ultimate-abonnement hebben. Als je nog niet hebt geüpgraded naar Game Pass Ultimate, is het een geweldige deal met veel functies. Het brengt Xbox Live Gold, Game Pass, EA All Access, Project xCloud en meer samen in één abonnementsservice.
  • Game Pass-app: naast een actief abonnement moet je ook de gratis Game Pass-app downloaden en installeren.
  • Een compatibel apparaat: uw Android-apparaat moet Android-versie 6.0 of nieuwer hebben en moet Bluetooth-versie 4.0 hebben. Dat geldt voor de meeste Android-telefoons die momenteel actief worden gebruikt, maar uw ervaring zal beter zijn naarmate uw telefoon nieuwer en sneller is. Xbox Cloud Gaming met Xbox Game Pass Ultimate is ook beschikbaar voor pc's, iPhones en iPads met Windows 10.
  • Een Xbox draadloze controller: je kunt een Xbox One-controller met Bluetooth gebruiken, dus de Xbox One S-revisie, Elite, enz. Je kunt ook een Xbox Series X| S-controller of een andere Bluetooth-controller die werkt met uw apparaat. Voor iOS-apparaten raadt Microsoft de Backbone One voor iOS Xbox-controller en de Razer Kishi Universal Gaming Controller voor iOS aan.
  • Snel internet: Microsoft raadt een 5Ghz Wi-Fi-verbinding of een mobiele dataverbinding aan die solide downloadsnelheden van ten minste 10 Mbps biedt. Lagere snelheden resulteren in een niet-reagerende gameplay en kunnen er zelfs toe leiden dat je helemaal niet kunt streamen.
  • Geografisch gebied: Cloud gaming is niet overal beschikbaar, dus je moet in een goedgekeurd land zijn om toegang te krijgen. Er is een volledige lijst beschikbaar bij Microsoft.

Aanvullende overwegingen

Hoewel de meeste games een controller vereisen, zijn er enkele games die zijn geoptimaliseerd voor touchscreen-spel. Je kunt Dead Cells bijvoorbeeld streamen via Game Pass Ultimate zonder controller, omdat er bedieningselementen op het scherm zijn toegevoegd.

Bovendien kun je technisch gezien games streamen op een mobiele verbinding, maar het is erg bandbreedte-intensief. Op dezelfde manier waarop het streamen van films en series van diensten als Netflix en Hulu je data kan verteren, verbruikt het streamen van games met Game Pass Ultimate meer dan 2 GB aan data per uur.

Als je geen onbeperkt data-abonnement hebt, moet je daar rekening mee houden en ervoor zorgen dat je binnen je limieten blijft of je aan streaming houdt wanneer je verbinding kunt maken met wifi.

Aanbevolen: