Een Microsoft Surface verbinden met een andere computer

Inhoudsopgave:

Een Microsoft Surface verbinden met een andere computer
Een Microsoft Surface verbinden met een andere computer
Anonim

Dit artikel bevat instructies voor het draadloos verbinden van een Surface-apparaat met een andere computer met behulp van de native deelfunctie van Windows 10, Network Sharing of een cloud-sharingservice.

Delen in de buurt gebruiken om Surface draadloos met pc te verbinden

Een Surface synchroniseren met pc en bestanden delen met andere gebruikers was vroeger vrij eenvoudig met ouderwetse computernetwerken, maar de dingen zijn een beetje interessanter geworden sinds de verwijdering van de HomeGroup-functie van Windows 10 en de introductie van verschillende draadloze opties om Microsoft Surface te verbinden met pc's en andere slimme apparaten.

"Kan ik mijn Surface op mijn pc aansluiten?" Ja, dat kan. Je hebt nu meer manieren dan ooit om Surface-computerverbindingen te maken. Dit artikel zal elke verbindingsmethode opsplitsen en u laten zien hoe u ze kunt gebruiken.

De methoden voor het aansluiten van een pc op een Surface in dit artikel zijn van toepassing op alle Surface-, Surface Pro-, Surface Go- en Surface Laptop-modellen waarop de nieuwste Windows 10-update is geïnstalleerd.

Verreweg de gemakkelijkste manier om een Surface-apparaat op een pc aan te sluiten om inhoud te delen, is door de native Share-functie van Windows 10 te gebruiken. Deze ingebouwde functie maakt gebruik van Bluetooth om bestanden draadloos tussen computers te verzenden en vereist niet dat gebruikers deel uitmaken van een bestaand netwerk of gebruikersnamen of wachtwoorden gebruiken.

  1. Zoek het bestand op je Microsoft Surface dat je wilt delen met een pc-gebruiker in de buurt.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het bestand.

    Image
    Image
  3. Klik op Delen.

    Image
    Image

    Misschien heb je meerdere links in dit menu die ook Delen worden genoemd. Zorg ervoor dat u op degene met het pijlpictogram links ervan klikt.

  4. Er zou een vak moeten verschijnen met contacten bovenaan en apps en services die je kunt gebruiken om bestanden te delen onderaan. In het midden van deze suggesties staat een lijst met beschikbare apparaten in de buurt. Klik op de doel-pc zodra deze verschijnt.

    Image
    Image

    Als je Windows-pc niet wordt weergegeven, zorg er dan voor dat Delen in de buurt is ingeschakeld in het actiecentrum.

  5. Je zou een melding moeten ontvangen waarin staat dat je Surface verbinding probeert te maken en een bestand naar je pc probeert te verzenden. Klik op Save om het bestand op te slaan of Save & open om het op te slaan en onmiddellijk te openen voor inspectie.

    Image
    Image

Gebruik een cloudservice om Surface met pc te synchroniseren

Cloudservices zoals Dropbox en OneDrive zijn baanbrekend geweest voor het delen van bestanden tussen apparaten, het maken van back-ups van inhoud en het synchroniseren van gegevens en mappen tussen computers.

Met cloudservices kunt u een online map maken die door meerdere gebruikers kan worden geopend en tussen apparaten kan worden gesynchroniseerd. Door bijvoorbeeld een Dropbox-map toe te voegen aan je Surface en je vervolgens aan te melden met hetzelfde account op je pc, heb je twee identieke mappen die continu worden gesynchroniseerd terwijl bestanden worden bijgewerkt, toegevoegd en verwijderd.

Microsoft's OneDrive-cloudservice is vooraf geïnstalleerd op alle Windows-pc's en Microsoft Surface-apparaten. Toch wil je misschien ook eens kijken naar Dropbox, Google Drive en het groeiende aantal alternatieve cloudopties voor het verzenden van grote bestanden via internet.

Verbind Microsoft Surface met pc met netwerkdeling

Hoewel de HomeGroup-functie in 2018 volledig werd verwijderd als onderdeel van de versie 1803 Windows 10-update, is het nog steeds mogelijk om bestanden en mappen te delen met andere apparaten via een netwerkverbinding.

Er zijn veel oplossingen die u kunt proberen als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw Windows 10-apparaat met een netwerk.

Hier leest u hoe u een Surface op een pc aansluit terwijl u zich in een netwerk bevindt.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt delen.

    Image
    Image
  2. Klik op Geef toegang tot.

    Image
    Image
  3. Klik op Specifieke personen.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de gebruikersnaam of het apparaat waarmee u de inhoud wilt delen. Kies Iedereen als je wilt dat het beschikbaar is voor alle gebruikers in je netwerk.

    Image
    Image
  5. Klik op Delen.

    Image
    Image
  6. Een bericht bevestigt dat je het bestand op het netwerk hebt gedeeld. Als je wilt, kun je op de e-mail- of kopieerlink in de berichttekst klikken om de netwerklocatie voor het gedeelde bestand naar je klembord te kopiëren. Je kunt dit vervolgens naar anderen sturen in een e-mail of via een berichten-app.

    Image
    Image

Bottom Line

Als je geen bestanden hoeft te verzenden of ontvangen tussen je Surface en pc en je gewoon probeert uit te vinden hoe je je werkruimte of inhoud op een groter scherm kunt projecteren of spiegelen, heb je geluk. Er zijn veel methoden om je Surface draadloos en via een bekabelde verbinding met je pc-monitor te verbinden. Je kunt je Surface ook aansluiten op een tv-scherm of projector.

Kan ik een Surface-toetsenbord aansluiten op de pc?

Surface-toetsenborden (Type Covers en Touch Covers) hebben een trouwe aanhang vanwege hun vormfactor, verscheidenheid aan kleuren en de mogelijkheid om te fungeren als schermbeschermer voor de verschillende Microsoft Surface-modellen. Helaas kunnen Surface-toetsenborden niet worden gebruikt als gewone toetsenborden op traditionele laptops en desktopcomputers vanwege hun Surface-specifieke ontwerp en gebrek aan Bluetooth voor draadloze connectiviteit.

Aan de positieve kant, de meeste Bluetooth-toetsenborden die zijn ontworpen voor pc's kunnen verbinding maken met alle Surface Pro, Surface Go, Surface Laptop en elk ander Surface-model.

Aanbevolen: