Een Surface Pro verbinden met een monitor

Inhoudsopgave:

Een Surface Pro verbinden met een monitor
Een Surface Pro verbinden met een monitor
Anonim

Wat te weten

  • Op de Surface Pro 7 en nieuwer kun je een beeldscherm aansluiten via de USB-C-poort.
  • Op een Surface Pro 6 en ouder kun je een monitor aansluiten via de Mini Display Port.
  • Om meer dan één beeldscherm toe te voegen, moet je het Microsoft Surface Dock gebruiken.

In deze gids worden de beste en gemakkelijkste manieren uitgelegd om je Surface Pro-apparaat aan te sluiten op een of meer externe beeldschermen met behulp van direct beschikbare verbindingsopties.

Een monitor aansluiten op een Surface Pro 7

Met de release van de Surface Pro 7 heeft Microsoft de Mini DisplayPort-connector vervangen door USB-C. Hoewel de exacte plaatsing afhangt van het specifieke Surface Pro-model, hebben de meeste de USB-C-poort aan de rechterkant van het scherm.

  1. Als je monitor geen USB-C-kabel heeft, zorg er dan voor dat je een USB-C koopt die ook gegevensoverdracht uitvoert in plaats van alleen een USB-C-oplaadkabel.
  2. Sluit de kabel en/of adapter aan op een compatibel beeldscherm en je Surface Pro 7 (of nieuwer).

    Image
    Image

Zodra je je externe beeldscherm hebt aangesloten, wordt het onmiddellijk gedetecteerd door je Surface Pro en kun je het tweede beeldscherm gaan gebruiken.

Een monitor aansluiten op een Surface Pro 6 of ouder

Alle Surface Pro-apparaten tot en met de Surface Pro 6 gebruiken een Mini DisplayPort.

Microsoft heeft een tabel waar je kunt zien welke monitorkabel je nodig hebt voor elke versie van de Surface Pro.

De plaatsing van de Mini DisplayPort-connector van je apparaat kan variëren, afhankelijk van je generatie Surface. Toch bevindt het zich meestal aan de rechterkant van het scherm als je het vanaf de voorkant bekijkt.

  1. Als uw monitor niet met een Mini DisplayPort-kabel is geleverd, zorg er dan voor dat u er een aanschaft met de juiste connector. In dit geval is het Mini-gedeelte van de naam veelzeggend omdat er ook een normaal DisplayPort-formaat is, en dat past niet in de Surface Pro 6 (en ouder). Er zijn ook Mini DisplayPort-naar-VGA- en DVI-kabels en adapters beschikbaar voor oudere monitoren met DVI-D- of VGA-connectoren.
  2. Steek de kabel en/of adapter in de Mini DisplayPort-poort van je Surface Pro en het andere uiteinde in het beeldscherm.

    Image
    Image

Zodra je je externe beeldscherm hebt aangesloten, zou je Surface Pro het onmiddellijk moeten detecteren en kun je het tweede beeldscherm gaan gebruiken. Het zal standaard je standaard Surface-display dupliceren, maar je kunt het ook uitbreiden.

Hoe meerdere monitoren op een Surface Pro aan te sluiten

Hoewel je meerdere beeldschermen kunt aansturen vanaf een enkele USB-C-uitgang met behulp van serieschakeling, is een veel eenvoudigere manier om het Microsoft Surface Dock te gebruiken. Het is een kleine hub die compatibel is met elke Surface Pro sinds de Surface Pro 3, en geeft je Surface-apparaat een veel groter aantal poorten. Ze bevatten vier USB-A-poorten, een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm, een Gigabit Ethernet-poort en een paar Mini DisplayPort-uitgangen.

  1. Sluit het Surface Dock aan op de Surface Connect-poort van je Surface Pro.
  2. Steek de Mini DisplayPort-kabels in het Surface Dock en het andere uiteinde in uw compatibele beeldschermen.

    U kunt dan de extra display(s) gebruiken als duplicaat van uw bestaande scherm.

    Image
    Image

Aanbevolen: