5 manieren om 3D-kunst te maken met de Paint 3D-werkbalk

Inhoudsopgave:

5 manieren om 3D-kunst te maken met de Paint 3D-werkbalk
5 manieren om 3D-kunst te maken met de Paint 3D-werkbalk
Anonim

De werkbalk is hoe u toegang krijgt tot alle teken- en modelleertools in Paint 3D. De menu-items heten Penselen, 2D-vormen, 3D-vormen, Stickers, Tekst, Effecten, Canvas en 3D-bibliotheek.

Vanuit verschillende van die menu's kun je niet alleen op je canvas schilderen en objecten positioneren, maar ook je eigen modellen helemaal opnieuw maken of kant-en-klare modellen downloaden.

Hieronder vindt u een aantal dingen die u in dit programma kunt doen om uw eigen 3D-kunst te maken, of het nu gaat om een mooi logo of koptekst voor uw website of een model van uw huis of een stad.

Hoewel de werkbalk handig is voor toegang tot alle ingebouwde tools, Menu is waar u 3D-modellen invoegt, uw werk opslaat in een 2D- of 3D-beeldbestandsindeling, afdrukt uw ontwerp, enz.

3D-objecten tekenen

Image
Image

Binnen 3D-vormen is een sectie genaamd 3D doodle. Hier kunt u 3D-modellen uit de vrije hand gebruiken.

Het gereedschap voor scherpe randen is bedoeld om diepte te geven. U kunt over een bestaande 2D-afbeelding tekenen om de vorm te kopiëren en er uiteindelijk 3D van te maken, of u kunt in een vrije ruimte tekenen om uw eigen 3D-object te maken.

Het gereedschap voor zachte randen lijkt erg op elkaar, maar moet worden gebruikt wanneer u een opblaaseffect moet inbouwen waarbij de randen rond zijn in plaats van scherp.

Een andere is de tube brush, waarmee je linten van 3D-volume kunt maken. De vorm kan worden gewijzigd in een ster, driehoek en andere, en een taps toelopende instelling zorgt voor nog meer aanpassingen.

Je kunt met deze tools elke gewenste kleur kiezen door de kleuropties rechts te gebruiken voordat je de doodle tekent, of door een reeds getekend model te selecteren en Kleur bewerken te kiezen uit het menu.

Het verplaatsen en vormgeven van een 3D-doodle is net zo eenvoudig als het selecteren van het canvas en het gebruik van de pop-upknoppen en hoeken.

Vooraf gemaakte 3D-modellen importeren

Image
Image

Er zijn twee manieren om 3D-kunst te bouwen met vooraf gemaakte objecten. U kunt de ingebouwde vormen gebruiken of eenvoudige of complexe modellen downloaden van andere Paint 3D-gebruikers.

Van het 3D-vormen menu, binnen het 3D-modellen gebied, zijn vijf modellen die u rechtstreeks op uw canvas kunt importeren. Ze omvatten een man, vrouw, hond, kat en vis.

De 3D-objecten sectie bevat 10 andere vormen. Kies uit een vierkant, bol, halve bol, kegel, piramide, cilinder, buis, capsule, gebogen cilinder en donut.

Een andere manier om 3D-modellen te bouwen, is door ze te downloaden uit de 3D-bibliotheek, een verzameling vooraf gemaakte modellen die u gratis kunt krijgen. Doe dit vanuit het 3D-bibliotheek menu.

Gebruik 3D-stickers

Image
Image

In Stickers vind je meer dan 30 stickers van alle soorten die zowel op 3D-modellen als op vlakke oppervlakken kunnen worden aangebracht. Er is ook een handvol texturen die op dezelfde manier werken.

Zodra de sticker is gepositioneerd zoals u hem nodig hebt, klikt u weg van de doos of selecteert u de stempelknop om deze op het model toe te passen.

Schrijf tekst in 3D

Image
Image

Paint 3D heeft twee versies van het tekstgereedschap, zodat je zowel in 2D als in 3D kunt schrijven. Beide zijn toegankelijk via het Text menu.

Gebruik het zijmenu om de kleur, het lettertype, de grootte en de uitlijning in het tekstvak aan te passen. Elk karakter kan individueel worden aangepast, zoals je hier in de afbeelding ziet.

Bij 3D-tekst kunt u, aangezien het object van een plat oppervlak kan bewegen, de positie ten opzichte van alle andere objecten aanpassen, net zoals bij elk 3D-model. Doe dit door het te selecteren en de pop-upknoppen rond de tekst te gebruiken.

Converteer 2D-afbeeldingen naar 3D-modellen

Image
Image

Een andere manier om 3D-kunst te maken met Paint 3D is door een model te maken met een bestaande afbeelding. Je kunt een aantal van de hierboven beschreven hulpmiddelen gebruiken om de afbeelding uit het canvas te laten springen en je anders platte foto's tot leven te brengen.

De zachte rand doodle wordt bijvoorbeeld gebruikt om de bloembladen te maken die je hier ziet, het midden van de bloem kan worden gebouwd met de bolvorm of scherpe rand doodle, en de kleuren zijn gemodelleerd naar de platte afbeelding door gebruik het pipet om de kleur van de afbeelding te proeven.

Aanbevolen: