4 manieren om het iOS 14-startscherm aan te passen

Inhoudsopgave:

4 manieren om het iOS 14-startscherm aan te passen
4 manieren om het iOS 14-startscherm aan te passen
Anonim

Het artikel bevat instructies voor het maken van een 'esthetisch' of aangepast iPhone-startscherm, inclusief het toevoegen van widgets, het toevoegen van aangepaste pictogrammen en het wijzigen van de achtergrond om uw stijl weer te geven.

Verander je iPhone-achtergrond

De plek om te beginnen als je klaar bent om je eigen iPhone-esthetiek te maken, is de achtergrond. Het is het anker voor alles wat u met uw schermweergave gaat doen, dus kies degene die u het meest aanspreekt. Als je eenmaal hebt besloten welke afbeelding je wilt gebruiken, volg je deze instructies om je iPhone-achtergrond te wijzigen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Houd de achtergrond eenvoudig. Een drukke achtergrond maakt het in de meeste gevallen moeilijk om je pictogrammen te zien.
  • Kies iets met gedempte kleuren. Je zou helemaal helder en wild kunnen gaan, maar nogmaals, je zult merken dat je pictogrammen verloren gaan in het ontwerp.
  • Kies iets dat je aanspreekt. Je kunt minimalistisch gaan en een effen kleur kiezen, of je hebt een favoriete afbeelding van een plaats of persoon die je wilt gebruiken. Het belangrijkste is dat het een afbeelding is die je aanspreekt.

Widgets toevoegen aan het startscherm van iOS 14

De hoeksteen van de esthetische beweging van de iPhone is de mogelijkheid om aangepaste widgets aan je startscherm toe te voegen. iOS 14 heeft een aantal kant-en-klare widgets die je aan je scherm kunt toevoegen, maar wat je wilt zijn aangepaste die bij je achtergrond passen, en de beste manier om die te krijgen is met een applicatie van derden. In ons voorbeeld hieronder gaan we een app zoals Widgetsmith gebruiken. Een zeer gerenommeerde ontwikkelaar heeft de app gemaakt en de app zelf is erg flexibel. Er zullen in de loop van de tijd waarschijnlijk andere apps zoals Widgetsmith komen, maar je zult de recensies moeten lezen om er zeker van te zijn dat dit het soort app is dat je wilt gebruiken. Voor nu is Widgetsmith een geweldige plek om te beginnen.

Zodra je Widgetsmith hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je als volgt aangepaste widgets maken met Widgetsmith.

  1. Open de app en tik op Add Small Widget, Add Medium Widget of Add Large Widget. Dit voorbeeld gebruikt Add Small Widget.
  2. Er verschijnt een nieuwe widget. Tik op die widget om hem aan te passen.
  3. Tik in het volgende scherm op Standaardwidget of Een getimede widget toevoegen. Met de optie voor getimede widgets kunt u widgets zoals countdowns toevoegen. Voor dit voorbeeld is Default Widget de gebruikte optie.

    Image
    Image
  4. Scroll door de lijst met beschikbare widgets om degene te kiezen die je wilt aanpassen. Als je de juiste widget hebt gevonden, tik je erop om deze te selecteren. In dit voorbeeld is Aangepaste tekst de selectiewidget.
  5. Tik vervolgens op de Aesthetic/Theme tab in het onderste deel van het scherm om de beschikbare thema's voor je widget te bekijken.

  6. Als je degene vindt die je zoekt, tik je erop om hem te selecteren. Dit voorbeeld gebruikt het Relay thema.

    Image
    Image
  7. Zodra je je thema hebt geselecteerd, tik je op Thema aanpassen om de Font, de Tint Color te wijzigen (tekstkleur), Achtergrondkleur, de Border Color en de Artwork (border art) voor de widget. Maak op elk tabblad uw keuze en tik vervolgens op het tabblad eronder om door te gaan met de aanpassingen.
  8. Zodra je al je selecties hebt gemaakt, tik je op Opslaan in de rechterbovenhoek.

    Als je iets wilt veranderen, of als je niet tevreden bent met de widget die je hebt gemaakt, kun je op Reset tikken om alle opties terug te zetten naar de standaard of Annuleren om vanaf het begin opnieuw te beginnen.

  9. Je krijgt een prompt om te beslissen hoe je deze instellingen wilt gebruiken. Klik op Alleen toepassen op deze widget of Update Theme Everywhere om ze wereldwijd toe te passen.

    Image
    Image
  10. Je keert terug naar het vorige scherm. Tik op het tabblad Tekst.
  11. Er wordt een tekstvak geopend waarin u uw aangepaste tekst voor de widget kunt typen. Nadat je je tekst hebt ingevoerd, tik je op de widgetnaam (Klein 2 in dit voorbeeld) in de linkerbovenhoek om terug te keren naar de startpagina voor deze widget.
  12. Tik bovenaan het scherm op Tik om te hernoemen.

    Image
    Image
  13. De titel wordt geopend om te bewerken, dus je kunt een nieuwe naam typen die je herkent.
  14. Als je klaar bent, tik je op Opslaan.
  15. Je keert terug naar de hoofdpagina van Widgetsmith waar je de nieuwe widget ziet.

    Image
    Image

Voeg de Custom Widgetsmith Widget toe aan je startscherm

Zodra je de aangepaste widget hebt gemaakt, moet je deze nu aan je startscherm toevoegen. Widgetsmith-widgets werken iets anders dan de widgets die al beschikbaar zijn op uw iOS-apparaat.

  1. Druk lang op een open plek op je startscherm totdat de apps beginnen te schudden.
  2. Druk op de + (plus) knop om een widget toe te voegen.
  3. Zoek naar en selecteer Widgetsmith.
  4. Selecteer de groottewidget die je hebt aangepast en tik op Widget toevoegen.
  5. Zodra de widget op uw scherm is geplaatst, tikt u erop en selecteert u de naam van uw aangepaste widget in de lijst die verschijnt.

    Image
    Image

Zodra je de gewenste widget op het scherm hebt staan, kun je deze net als elke andere widget verplaatsen.

Voeg aangepaste app-pictogrammen toe aan uw esthetiek

Een deel van wat de esthetische mogelijkheden van iOS zo leuk maakt, is dat je ook aangepaste app-pictogrammen aan je startscherm kunt toevoegen die passen bij je achtergrond en widgets. Volg deze handleiding om aangepaste app-pictogrammen te maken en toe te voegen of om aangepaste gekleurde app-pictogrammen te maken.

Zodra je je app-pictogrammen hebt toegevoegd in combinatie met je aangepaste widgets en je achtergrond, heb je een esthetiek om trots op te zijn (en een die je unieke persoonlijkheid weerspiegelt).

Aanbevolen: