Experts zeggen dat Color E Ink een rage kan zijn

Inhoudsopgave:

Experts zeggen dat Color E Ink een rage kan zijn
Experts zeggen dat Color E Ink een rage kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe E Ink-schermtechnologie heeft kleuren en kan handig zijn voor speciale eReaders zoals Amazon's Kindle.
  • Er zijn het afgelopen jaar verschillende eReaders met E Ink-kleurenschermen uitgebracht, maar er zijn er slechts twee beschikbaar in de VS.
  • Color E Ink-schermen zijn duurder dan de zwart-witversies en hebben lagere verversingssnelheden dan LED's.
Image
Image

Met een nieuw type E Ink-scherm kunt u genieten van het comfort van lezen op een speciaal apparaat, terwijl u ook illustraties beter kunt zien.

De energiezuinige, gemakkelijk te lezen E Ink-schermen die veel eReaders van stroom voorzien, krijgen een kleurrijke upgrade. E Ink, het bedrijf dat de schermen maakt, heeft E Ink Kaleido geïntroduceerd, een nieuwe digitale papierweergavetechnologie voor eReader en eNote-apparaten met verbeterde kleuren en een betere contrastverhouding dan eerdere E Ink-kleurentechnologie. Maar waarnemers zeggen dat de technologie waarschijnlijk een nicheproduct zal blijven.

"Fans van E Ink-schermen zouden je vertellen dat de voordelen zijn dat de schermen gemakkelijker voor je ogen zijn en minder stroom verbruiken", zegt Nate Hoffelder, een blogger bij The Digital Reader, een site die nieuws over eReader behandelt. in een e-mailgesprek. "Er zit een kern van waarheid in de eerste, maar de huidige batterij- en CPU-technologie is zo goed dat het batterijprobleem grotendeels is opgelost. Telefoons en tablets gaan voor altijd mee, of in ieder geval zouden ze dat niet doen als apparaatmakers dunne apparaten kiezen in plaats van een langere levensduur van de batterij."

Beperkte releases tot nu toe

Er zijn het afgelopen jaar verschillende eReaders met kleuren E Ink-schermen uitgebracht. De meeste zijn alleen beschikbaar in China, maar er zijn wereldwijd twee modellen uitgebracht. Dat zijn de Pocketbook Color en de Onyx Boox Poke 2 Color.

"Deze technologie is ideaal voor beeldrijke informatietoepassingen zoals grafieken, grafieken, kaarten, foto's, strips en reclame en vermindert de behoefte aan een op glas gebaseerde CFA, waardoor de schermen dunner en lichter worden dan ooit tevoren, en met een hogere optische kwaliteit, "zei Jenn Vail, senior directeur bedrijfs- en marketingstrategie bij E Ink, in een e-mailinterview.

Maar kleuren E Ink-schermen hebben nog steeds hun beperkingen, zei Hoffelder. De kleurenschermen zijn duurder om te produceren, en dus kosten de apparaten meer. De Pocketbook Color kost bijvoorbeeld $ 199, terwijl de Onyx Boox Poke 2 Color $ 279 kost. Dat is aanzienlijk hoger in vergelijking met de populaire Kindle zwart-wit eReader van Amazon, die begint bij $ 89.

E Ink-schermen zijn ook veel langzamer dan LCD- en LED-schermen, merkte Hoffelder op. "LCD-schermen kunnen 60 keer per seconde worden ververst, terwijl E Ink-schermen 2 seconden of langer kunnen duren", voegde hij eraan toe.

Billboards die minder stroom verbruiken

Colored E Ink zal waarschijnlijk het helderst schijnen met grootschalige displays zoals billboards, zei Vans Pat, een ingenieur en schrijver bij One Shot Finance, in een e-mailinterview. E Ink Triton is bijvoorbeeld al tien jaar op de markt en wordt gebruikt voor borden. Tegelijkertijd is E Ink Gallery ook gebruikt in verplaatsbare advertenties en andere signage-toepassingen.

"Het op grote schaal gebruiken van een e-ink kleurenscherm zal zeer gunstig zijn als het gaat om het stroomverbruik", voegde Pat eraan toe. "Color E Ink zal veelzijdigheid bieden (in de zin dat billboard-afbeeldingen kunnen worden gewijzigd zonder ze handmatig te hoeven vervangen) en energie-efficiëntie (geen noodzaak voor het vernieuwen van schermen zoals LCD's en LED's)."

Image
Image

Pat stelde het idee voor om E Ink-kleurenschermen in de achterkant van telefoons te integreren, naast gewone schermen. "Een gekleurde E Ink op de achterkant van een smartphone die constant meldingen weergeeft, zou cool zijn om te zien, en het beste van alles is dat het vrijwel geen batterij verbruikt", zei hij.

De Hisense A5C Smartphone was de eerste E Ink-smartphone die ePaper in kleur gebruikte. Het werd gevolgd door de Hisense A5 Pro Smartphone, die een snellere verversingssnelheid heeft.

E Ink werkt aan manieren om de kleurenschermen te verbeteren, zei Vail, waaronder het voorkomen van lichtlekkage en een betere resolutieverhouding.

Ik zou dol zijn op een Color E Ink-lezer, omdat het een geweldige manier zou zijn om boeken te lezen en illustraties te zien zonder de beperkingen van het zwart-witscherm op mijn Kindle. Er is echter nog geen woord over of Amazon van plan is een kleur Kindle te produceren. Jeff, luister je?

Aanbevolen: