Hoe influencer Jessica Kim haar stem vond

Inhoudsopgave:

Hoe influencer Jessica Kim haar stem vond
Hoe influencer Jessica Kim haar stem vond
Anonim

Jessica Kim is anders dan alle andere streamers. Ze combineert een nieuwe, Gen Z-esthetiek met de oude garde millennial-kwetsbaarheid. Ze is een maker van inhoud voor de nieuwe tijd en haar snelle opkomst in de industrie is er een om naar te kijken.

Image
Image

In eerste instantie vond Kim een plek online via de beauty- en modewereld op Instagram, met zeer gecureerde, gestileerde foto's. Na een paar jaar verzamelde ze bijna 130.000 volgers, en haar verlangen om met hen in contact te komen, zou haar naar Twitch leiden, waar ze nu meer dan 80.000 volgers heeft, een aantal dat blijft groeien.

“Ik ben Twitch niet begonnen om games te spelen of geld te verdienen. Veel mensen beschouwen het als een bron van inkomsten, maar ik wist helemaal niets van Twitch… Het was erg leuk, dus ik bleef doorgaan", zei ze in een telefonisch interview met Lifewire."Ik heb streaming te danken dat ik uit mijn verlegen fase ben gegroeid, omdat ik mijn gedachten zo veel online deel, en het helpt me beter te praten. Ik denk dat dat is overgegaan naar mijn eigenlijke persoonlijke leven buiten het internet.'

Snelle feiten

Name: Jessica Kim

Leeftijd: 22 jaar

Van: Kim, geboren in Seoul, Zuid-Korea, groeide voornamelijk op in Canada tussen Toronto en Vancouver.

Random delight: Haar vader werkte voor Samsung in de technologie- en communicatiesector en bleef in Zuid-Korea toen zij, haar moeder en haar oudere zus naar Canada verhuisden om te beginnen een nieuw leven.

Belangrijk citaat of motto om naar te leven: "Verlies nooit wie je bent, wat je ook doet."

Het begin van een influencer

De ontluikende influencer was niet altijd zo online geobsedeerd als ze nu lijkt. Toen ze opgroeide, verhuisde haar familie van Zuid-Korea naar de buitenwijken van Toronto naar het Markham-Thornhill-gebied, waar de strikte opvoeding van haar moeder haar ervan weerhield te genieten van de excessen van de 21e eeuw, zoals internet. In plaats daarvan vond ze haar toevluchtsoord op televisie. Hoewel de toegang tot internet en videogames sterk gereguleerd was, bracht ze uren door met het kijken naar tv-programma's: dromend over een leven zoals de kinderen die ze zag in haar favoriete Disney Channel-originelen.

"Het was een stuk makkelijker om urenlang een videogame te streamen in plaats van drie uur te zitten alleen maar te chatten."

In de programma's werd gamen vaak afgeschilderd als een jongenshobby, zei ze, maar dat maakte haar alleen maar meer geïnteresseerd. Dagelijkse uitstapjes naar de bibliotheek waren haar tijd om haar horizon te verbreden en zich te verdiepen in de wereld van videogames. RuneScape was het spel dat ze stiekem zou spelen op de computer van de bibliotheek, en daar begon haar verliefdheid op de digitale wereld.

Haar familie verhuisde naar Vancouver en het gemeenschapsgevoel waaraan ze gewend was geraakt in Markham-Thornhill was afwezig in de betonnen jungle van het metrogebied. Ze herinnert zich dat ze zichzelf beperkte tot een zelfopgelegd isolement te midden van de toenemende druk van haar familie om dokter te worden. De werkdruk en verwachtingen zorgden ervoor dat ze in een depressieve episode belandde. De geconstrueerde wereld van internet was haar uitweg.

Image
Image

“Het werd echt moeilijk om alles bij te houden…en misschien had ik het gevoel dat ik niet goed genoeg was? Ik ben een luie perfectionist, 'zei ze. “Omdat ik gefocust was op mijn werk, raakte ik ver verwijderd van mijn vrienden. Het werd gemakkelijker om online contact te maken met mensen dan met mensen persoonlijk. Mijn ontsnapping ging online. Instagram was voor mij een uitlaatklep om mezelf te uiten en verrassend genoeg vonden veel mensen het leuk wat ze zagen, denk ik.”

Het streamingtijdperk

Na een paar succesvolle live Instagram-video's, raadden sommige van haar volgers aan om naar Twitch te verhuizen om de volledige, onvervalste streamingervaring te krijgen. Ze stemde toe.

Haar eerste Twitch-streams konden Kim contact maken met haar Instagram-volgers, poëtisch over het leven, hobby's en mode. Na twee maanden werd ze geselecteerd om Twitch Partner te worden. De weg vooruit was echter onstabiel, met een opmerkelijke zomervakantie vanwege gezinsverantwoordelijkheden in Zuid-Korea. Haar terugkeer naar streaming kreeg een ander, veel kleiner publiek.

"Mijn motivatie om te streamen was op een historisch dieptepunt", zei ze. Het was Apex Legends, een game die ze in haar vrije tijd had opgepikt, die haar passie voor streaming opnieuw deed ontvlammen. “Het bouwde het aantal kijkers terug en ik voelde me meer aangemoedigd om via Apex te streamen. Het veranderde mijn formaat omdat het een stuk gemakkelijker was om langere uren te streamen terwijl ik een videogame speelde in plaats van drie uur te zitten alleen maar te chatten, wat helpt bij het vinden en volgen van mensen. Dat was het begin van mijn gamecarrière.”

Dit nieuwe tijdperk heeft haar in de wereld van Twitch gecementeerd als een schepper in opkomst. Uiteindelijk verhuisde ze naar een nieuwere titel, Valorant. Haar streams trekken overal 700-1, 000 gelijktijdige kijkers, terwijl ze kijken naar haar groep gamemaatjes die het beste de competitieve tactische shooter is.

Uit het scherm stappen

Kim is momenteel een student in haar laatste jaar van de universiteit en studeert gebruikersinterfaceontwerp. Van Instagram tot universiteit en nu Twitch, de elementen design en creativiteit zijn een constante in haar leven geweest. Door dit alles heeft ze haar eigen stem gekoesterd, een stem waarvan ze hoopt dat ze andere jonge streamers, vooral vrouwen, in staat zal stellen hun plekje te vinden in deze door mannen gedomineerde ruimtes waar mishandeling een constante blijft.

“Ik denk dat terwijl ik groeide als een streamer, ik ook groeide als persoon. Ik was in staat om erachter te komen wat ik verwacht van mijn streaming en mezelf, "zei ze, en beschrijft de algemene ervaring van vrouwen online. “Ik zal geen [mishandeling] van mensen aannemen. Ik zal hier niet gewoon staan of zitten en het aannemen.”

Aanbevolen: