Deze Twitch-streamer is meer dan haar virtuele avatar

Inhoudsopgave:

Deze Twitch-streamer is meer dan haar virtuele avatar
Deze Twitch-streamer is meer dan haar virtuele avatar
Anonim

Een jong kattenmeisje met een hartvormige haarstreng zit voor een gedigitaliseerde achtergrond versierd met kanji en chat-display; dit is girl_dm_.

Een op het oosten geïnspireerde mix van OST's (originele soundtracks) speelt op de achtergrond terwijl ze kijkers meeneemt op een reis door haar 'gezinsvriendelijke' streams terwijl ze games speelt en chat met haar publiek. Ze heeft een grote aanhang gecultiveerd, niet in de laatste plaats dankzij haar unieke verkoopbaarheid en sympathieke constitutie.

Image
Image

In anderhalf jaar tijd heeft girl_dm_ indruk gemaakt op de VTuber Twitch-community. Ze heeft meer dan 100.000 volgers verzameld op Twitch, terwijl ze een nog groter publiek heeft op TikTok, meer dan 180.000, en een aanzienlijk bereik op YouTube.

Ze is een voorbeeld van hoe positiviteit, passie en doelgerichtheid de basis kunnen zijn voor succes als je hard werkt. Hoewel het misschien een succes van de ene op de andere dag lijkt, was het veel werk en de vrouw achter die digitale persona, Luna, is een goed opgeleide marketeer die bereid was zich in te spannen.

“Ik groeide veel sneller dan ik had verwacht. Ik begon meer interesse te tonen in hoe ik mijn stream presenteerde. Het is iets wat ik de Disneyland-aanpak noem, zei ze in een telefonisch interview met Lifewire waarin ze haar succes beschrijft.

“Alles gaat samen en presenteert deze ervaring…t helpt de aandacht van mensen te trekken en te behouden. Het werd mijn aanpak.”

Snelle feiten

  • Name: Luna
  • Gelegen: Brits-Columbia, Canada
  • Random delight: Meme-ing. Luna's eigenaardige Twitch-naam komt van een in-group meme onder haar vrienden in de Overwatch-community. Een Discord-gebruiker, op zoek naar mensen om Overwatch mee te spelen, vroeg eenvoudig om "girl, dm" in een van de open kanalen. Het is een eigen leven gaan leiden. Ze nam de naam aan op haar sociale-mediaprofielen en volgde haar door haar streamingcarrière. Deze meme is de naam waarop haar merk is gebouwd.
  • Motto: "Je kunt de meest perfecte perzik zijn, en er zullen nog steeds mensen zijn die niet van perziken houden."

Liefde, Familie en Nerdom

Geboren in een landelijke stad aan de westkust, herinnert Luna zich haar jeugd met aanbidding en een sterk gevoel voor familiebanden. Hoewel de familie niet veel op papier had, hadden ze veel liefde en steun.

"We zijn allemaal heel, heel nerdy," zei ze, terwijl ze haar familie beschreef. Natuurlijk bouwde ze haar eerste computer op de middelbare school met de hulp van haar vader. Het was niet zijn enige geschenk aan de jonge streamer.

Zijn stripboekencollectie en passie voor geschreven verhalen met artistieke aanvullingen druppelden naar haar toe. Stripboekschrijver Stan Sakai's episodische samoeraikonijnepos, Usagi Yojimbo, was een van haar grootste invloeden tijdens haar jeugd.

"Het was waarschijnlijk een van de eerste dingen die ik als kind las, en terwijl het doorging, bleef ik van strips en manga genieten", zei ze. "Daardoor ben ik geïnteresseerd geraakt in Japan."

Die interesse blijft bestaan. Van strips tot anime en manga, haar liefde voor het kunstenaarschap van oosterse kunst voedde haar uiteindelijke opleiding. Ze studeerde af aan de universiteit met een dubbele graad in bedrijfskunde en Japans.

Image
Image

Het harde werk was niets nieuws voor de VTuber, die vertelt over een onafhankelijke reeks sinds haar papieren traject op de middelbare school. De ervaringen zorgden voor een zelfvoorzienende, zakelijke instelling die ze tot op de dag van vandaag koestert. Een instelling die een integraal onderdeel is van haar succes als streamer.

Meisje, ononderbroken

Een interesse in technologie en het creëren van ervaringsgerichte inhoud is wat Luna specifiek naar VTube trok. De verfijnde maar eenvoudige technologische realiteit van VTubing trok haar aandacht.

Het begon als een passieproject. Voordat ze naar VTube ging, streamde Luna games die ze met haar vrienden en familie speelde. Het interesseerde haar als digitale burger altijd: YouTuber Foo The Flowerhorn citeerde als stille inspiratie.

"Ik heb echt genoten van het kijken naar zijn video's, en ik dacht dat als ik zo geïnteresseerd ben om hem te zien schoonmaken van aquaria, ik misschien ook iets zou kunnen doen," zei ze. "Als ik deel wat ik doe, zal het misschien iemand beïnvloeden om te kijken."

Sterrendom is niet gemakkelijk op Twitch. Met een oververzadigde markt kan het moeilijk zijn om opgemerkt te worden. Dat is waar platformonafhankelijke promotie om de hoek komt kijken, en Luna wist toevallig het een en ander over bedrijfsstrategie. Het blijkt dat haar dagelijkse baan voordat ze fulltime op Twitch ging social media marketing was.

“Alles gaat samen en presenteert deze ervaring … t helpt de aandacht van mensen te trekken en te behouden. Het werd mijn aanpak.”

Haar TikTok-aanwezigheid kreeg massale steun. De VTuber combineerde informatieve tech talk via haar virtuele avatar met trendy TikTok-geluiden en streamclips om haar voet in een paar markten tegelijk te dompelen. Luna zei dat ze tussen mei en augustus 50.000 Twitch-volgers verzamelde dankzij haar groeiende TikTok en een paar semi-virale YouTube-clips.

Door haar succes hoopt ze dat kijkers de onafhankelijke creativiteit achter de Twitch-streamerpersona beseffen, zowel echt als virtueel.

"We lopen hier gewoon mensen achter. Ik had nooit enige verwachting van succes om hiermee te beginnen," zei ze. "Streaming is als een optreden. En bij sommige optredens is het oké om lui te zijn, maar ook bij sommige optredens is het ook goed om gewoon te genieten van wat er voor je neus gebeurt."

Aanbevolen: