Eve pronkt met haar eerste glanzende gamingmonitor

Eve pronkt met haar eerste glanzende gamingmonitor
Eve pronkt met haar eerste glanzende gamingmonitor
Anonim

Beeldschermfabrikant Eve toont zijn nieuwste project, een glanzende gamingmonitor, die naar eigen zeggen de eerste in zijn soort is.

Het nieuwe scherm, bekend als Project Spectrum, is gebaseerd op Eve's 4K Spectrum- en Quad HD Spectrum-modellen en voegt een glanzende laag over de schermen toe om schittering te verminderen en een beeld van hogere kwaliteit weer te geven.

Image
Image

Het bedrijf stelt dat de glanzende coating veel onderzoek en testen vereist op de polarisator, de buitenste laag van het scherm. De coating kan ook alleen worden toegevoegd met speciale productietools, dus Eve werkt samen met LG, die de juiste assemblagelijn heeft om glanzende monitoren te realiseren.

Eve zal later meer details delen, maar op basis van de beschikbare informatie kunnen glanzende monitoren een groot verschil maken. Ten eerste zorgen glanzende monitoren voor levendigere kleuren en diepere zwarttinten. De coating ruimt ook eventuele waas op een scherm op en laat het scherm knallen.

Image
Image

Deze verminderde wazigheid zorgt ook voor haarscherpe tekst. In een post uit 2021 demonstreerde Eve hoe weinig het glanzende scherm licht reflecteert, met een reflectiepercentage van slechts 2 procent.

Maar Eve's bewering dat zijn glanzende monitor totaal uniek is, is een beetje overdreven. Glanzende schermen bestaan al jaren en bestaan op laptops en tv's, maar het wordt niet vaak gezien op gamingmonitoren.

Hoe indrukwekkend het ook is, Project Spectrum is nog steeds in de maak, omdat het verder moet worden getest voordat het officieel wordt gelanceerd. Eve vertelde de community om op de hoogte te blijven voor meer details, vermoedelijk met betrekking tot een releasedatum en prijzen.

Aanbevolen: