Hoe TikToker en Streamer Hijabberwocky haar eigen niche creëerden

Inhoudsopgave:

Hoe TikToker en Streamer Hijabberwocky haar eigen niche creëerden
Hoe TikToker en Streamer Hijabberwocky haar eigen niche creëerden
Anonim

Sara Kadry is het gezicht achter de hijabberwocky-schermnaam en ze verovert de gamewereld stormenderhand met een reeks high-octane FPS-streams en een toegewijde community van TikTok-tieners en Twitch-liefhebbers.

Door deze twee werelden te combineren, heeft de streamer een grote aanhang op verschillende platforms verzameld, ondanks alle kansen en obstakels, terwijl haar unieke gezichtspunt haar naar succes leidt.

Image
Image

“We zijn zo ongelooflijk geschokt en dankbaar voor de groei die we hebben gezien. Het leek allemaal zo ver weg en zo onmogelijk te bereiken”, zei ze in een telefonisch interview met Lifewire."Ik vertegenwoordig een achtergestelde gemeenschap en veel van mijn gemeenschap zien mijn inhoud en zijn zo opgewonden om een moslimstreamer, een hijabi-streamer te zien, en ze zijn zo aan boord om deel uit te maken van de gemeenschap."

Snelle feiten

  • Name: Sara Kadry
  • Leeftijd: 27
  • Gelegen: Detroit, Michigan
  • Random delight: Gaming doelen! Zij en haar man ontmoetten elkaar tijdens een spelletje Search and Destroy tijdens het spelen van Call of Duty: Modern Warfare Remastered in een willekeurige 'vullobby' vijf jaar geleden. Tegenwoordig speelt het in Michigan gevestigde stel af en toe teamduo's op stream.

Haar naam, hijabberwocky, is een samentrekking van de islamitische hoofdbedekking en het draakachtige beest uit de Alice in Wonderland-serie van Lewis Carrol. Net als het literaire monster is deze streamer een weergave van iets unieks en, sommigen zullen misschien zelfs zeggen, een beetje surrealistisch. Haar doel in deze gamewereld is om een positieve vertegenwoordiger te zijn voor moslims en hijab-dragende vrouwen over de hele wereld en te laten zien dat ook zij af en toe kunnen genieten van een beetje rumoer in een first-person shooter.

Niet-vijandige toetsenbordstrijder

Opgegroeid in een schilderachtige buitenwijk van de kleinste staat van Amerika, Rhode Island, beschrijft Kadry zichzelf als een onmogelijk verlegen, introvert kind, dat velen misschien in strijd vinden met haar huidige carrière als een noodzakelijk uitgaande streamer. Haar vader werkte in de robotica, dus ze herinnert zich dat ze omringd was door computers, waardoor ze geïnteresseerd raakte in alles wat met technologie te maken had.

“Het was geen ongeluk; Ik wist dat ik dit wilde doen, dus deed ik veel onderzoek naar de best practices.”

Ze groeide op met het spelen van games zoals Pokemon Snapshot en Rugrats: Search for Reptar tot modernere titels zoals Call of Duty, waarvan de laatste ze ontdekte via haar oudere broer die de kamer even verliet, wat de toen 13-jarige oude Kadry om in het geheim zijn controller te pakken en te spelen. Ze werd meteen verliefd.

"Dat moment heeft me veranderd als het gaat om gamen en me opengesteld voor de FPS-wereld… wat betreft het online ontmoeten van mensen en socializen op die manier," zei ze, en beschreef hoe de schutter in militaire stijl haar werd favoriete spel.

Image
Image

Ondanks dat ze introvert was, zei ze dat ze tot leven kwam in het spel. Ze zou vrienden maken via online chatten en zich meer op haar gemak voelen dan buiten de gamewereld. Elke dag kwam ze thuis van school om Call of Duty te spelen tot in de vroege ochtenduren, volledig in beslag genomen door de wereld. Het gaf haar een gevoel van vrijheid om te zijn wie ze was zonder enig gevoel van repercussies: een soort niet-vijandige toetsenbordstrijder, zegt ze.

“Het had minder te maken met het spel zelf en meer met het socialisatie-aspect ervan. Ik wist niet hoe ik in het echte leven vrienden moest maken, dus het gaf me echt een kans die ik niet voor mezelf kon maken, 'zei ze.

Een gloednieuw leven

Het werd zo'n groot deel van haar leven dat het voor haar een natuurlijkere zet was om een streamer te zijn dan degenen die haar kenden zich hadden kunnen voorstellen. Tot die tijd werkte ze een aantal klusjes tussen het spelen van games door, voordat ze uiteindelijk een baan als stewardess kreeg, die ze in maart verliet voordat ze fulltime als streamer ging werken.

Haar eerste stream vond plaats op 5 januari 2021 en een paar dagen later uploadde ze haar eerste TikTok. In zes maanden tijd is ze gegroeid op een manier die maar weinig andere contentmakers op het platform kunnen zeggen. Ze heeft hoogten bereikt die anderen jaren nodig hadden om te bereiken.

Ze heeft bijna 170.000 volgers verzameld op TikTok en een aanzienlijk publiek van 14.000 op Twitch, waar ze een partner is van de streaminggigant. Haar TikTok, dat is gewijd aan haar gameleven, dient als een soort feedbacklus en draagt direct bij aan haar streamingsucces.

"Het was geen ongeluk… Ik wist dat ik dit wilde doen, dus deed ik veel onderzoek naar de beste werkwijzen", zei ze.

Haar populariteit explodeerde verder na een succesvolle TikTok-serie, Unban Requests, die ze op 15 mei lanceerde. De serie werpt licht op haar ervaring met islamofobe trollen, maar met een vleugje lichtzinnigheid en dat TikTok-merk van subtiele komedie. Deze meerdelige serie heeft ongeveer 7 miljoen views verzameld sinds het begin van de bruisende, korte video-app.

Image
Image

Ze zegt dat ze niet de kans heeft gehad om het succes goed in zich op te nemen en haar gemeenschap te bedanken voor de steun die ze heeft gekregen. Ze hoopt haar missie voort te zetten om sociale media over te nemen en een gaming-force te worden; allemaal omdat ze op een dag in januari besloot om eindelijk haar droom na te jagen.

“Laat twijfel of angst je er niet van weerhouden om je doel te bereiken. Als je dat niet doet, blijf je altijd zitten met de vraag wat als. Ik doe waar ik van hou [en] ik heb het naar mijn zin, "vervolgde de streamer. "Wees het licht in je eigen leven."

Aanbevolen: