Hoe adressen op enveloppen af te drukken

Inhoudsopgave:

Hoe adressen op enveloppen af te drukken
Hoe adressen op enveloppen af te drukken
Anonim

Wat u moet weten:

  • Ga in Word naar Mailings > Envelopes > Envelopes and Labels om de adres van de ontvanger.
  • Ga naar Enveloppen en etiketten > Opties > Enveloppen > Envelopopties om de envelop, de positie van de adressen en het lettertype aan te passen.
  • Ga naar Mailings > Envelopes > Envelopes and Labels. Selecteer Print om zowel de envelop als de brief naar de printer te sturen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een envelop afdrukt met het afleveradres en een optioneel retouradres in Microsoft Word. U kunt dit aanpassen voor elk envelopformaat dat wordt ondersteund door de invoerlade op de printer. Deze instructies zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, 2016, 2013, 2010 en 2007 en Word voor Mac 2019 en 2016.

Een adres op een envelop afdrukken met Microsoft Word

Microsoft Word heeft een speciaal tabblad op het lint om etiketten en enveloppen af te drukken met elke aangesloten printer. Maak professionele mailings door enveloppen netjes in Word af te drukken in plaats van ze met de hand uit te schrijven. Stel de envelop in om af te drukken en hergebruik deze zo vaak als u wilt.

  1. Start Microsoft Word en ga naar File > New > Leeg document om een nieuw document. U kunt ook beginnen met de vooraf geschreven brief die in de envelop gaat.
  2. Selecteer de Mailings tab op het lint.
  3. In de Create groep, selecteer Envelopes om het Envelopes and Labels dialoogvenster weer te geven.

    Image
    Image
  4. Voer in het veld Afleveradres het adres van de ontvanger in. Voer in het veld Retouradres het adres van de afzender in. Vink het vakje Omit aan als u geen retouradres op de envelop wilt afdrukken.

    Image
    Image

    Tip:

    Selecteer Insert Address (het kleine boekpictogram) om elk adres te gebruiken dat is opgeslagen in uw Outlook-contactpersonen.

  5. Selecteer Options om het envelopformaat en andere afdrukopties te kiezen.

    Image
    Image
  6. Kies in het dialoogvenster Envelopopties het formaat dat het dichtst bij uw envelop ligt in de vervolgkeuzelijst. Om uw eigen maat in te stellen, scrolt u naar de onderkant van de vervolgkeuzelijst om Aangepast formaat te selecteren. Voer de Breedte en Hoogte van de envelop in de vakken in.

    Image
    Image
  7. Sommige abonnementen voor postdiensten volgen standaard adresformaten. Met de Afleveradres en Retouradres opties op het tabblad Envelopopties kunt u verschillende lettertypen kiezen en afstemmen de exacte positie van de adressen op de envelop. U kunt dit ook doen vlak voordat u de envelop gaat afdrukken.

    Image
    Image
  8. Selecteer het tabblad Afdrukopties. Word gebruikt de informatie van het printerstuurprogramma om de juiste invoermethode weer te geven.

    Image
    Image
  9. Selecteer de juiste invoermethode uit de miniaturen als deze afwijkt van de standaard aanbevolen door Word.
  10. Selecteer OK om terug te keren naar de Envelopes tab.
  11. Select Toevoegen aan document Word geeft een prompt weer met de vraag of u het retouradres dat u hebt ingevoerd wilt opslaan als het standaard retouradres. Kies Ja als dit het gebruikelijke adres is dat u gebruikt om uw brieven te verzenden. U kunt dit adres en het retouradres op elk moment wijzigen.

    Image
    Image

    Opmerking:

    Word slaat het retouradres op zodat u het opnieuw kunt gebruiken in een envelop, label of een ander document.

  12. Word stelt een document in en toont een document met uw envelop aan de linkerkant en een blanco pagina voor de brief aan de rechterkant.

    Image
    Image

    Kies de Afdruklay-out als u dit voorbeeld niet ziet.

  13. Gebruik de lege pagina om de brief af te maken. Je kunt ook eerst de brief schrijven en daarna de envelop maken.
  14. Ga terug naar Mailings > Envelopes > Envelopes and Labels. Selecteer Print om zowel de envelop als de brief naar de printer te sturen.

    Image
    Image

Aanbevolen: