Enveloppen maken en aanpassen in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Enveloppen maken en aanpassen in Microsoft Word
Enveloppen maken en aanpassen in Microsoft Word
Anonim

Enveloppen maken in Microsoft Word is net zo eenvoudig als het handmatig afdrukken van enveloppen. Een speciale tool in het programma maakt automatisch de enveloppen voor je aan. Het enige dat u hoeft te doen, is uw retouradres en het adres van de ontvanger in te voeren. Als u uw enveloppen een persoonlijk tintje wilt geven of enveloppen wilt opmaken die bij uw merk passen, pas dan het uiterlijk van de tekst aan.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word voor Mac.

Een aangepaste envelop afdrukken

Enveloppen kunnen worden ingesteld om aflever- en retouradressen op te nemen. Als u niet tevreden bent met de standaardinstellingen voor de envelop, past u deze aan met een ander lettertype en een andere afstand tussen de tekst en de buitenrand van de envelop. U kunt ook wijzigen hoe de envelop in de printer wordt ingevoerd.

Een envelop maken en afdrukken met de tool Word-enveloppen en -etiketten:

  1. Ga naar de Mailings tab.
  2. In de Create groep, selecteer Envelopes.

    Image
    Image
  3. Ga in het Envelopes and Labels dialoogvenster naar het tabblad Envelopes en voer een Leveringsadres in en een Retouradres.

    Als de ontvanger in uw Outlook-adresboek staat, selecteert u de Adresboek vervolgkeuzepijl en kiest u een contactpersoon.

    Image
    Image
  4. Als u het uiterlijk van de envelop wilt wijzigen, selecteert u Options om het dialoogvenster Envelopopties te openen.

    Image
    Image
  5. Als u het formaat van de envelop wilt wijzigen, gaat u naar het tabblad Envelopopties, selecteert u de vervolgkeuzepijl Envelopformaat en kies een aangepast formaat.

    Image
    Image
  6. Als u een ander lettertype wilt gebruiken voor het afleveradres of het retouradres, selecteert u Font om het dialoogvenster Envelopadres te openen. Kies een lettertype en selecteer OK.

    Image
    Image
  7. Als u wilt wijzigen hoe de envelop wordt afgedrukt, gaat u naar het tabblad Afdrukopties. Kies vervolgens een andere richting, richting en invoerbron voor uw specifieke printer.

    De printer moet vooraf worden geselecteerd; u kunt geen printer uit de lijst selecteren.

    Image
    Image
  8. Selecteer OK nadat u alle aanpassingen aan de envelop hebt gemaakt.
  9. Plaats lege enveloppen in de printer. Om erachter te komen op welke manier u de envelop moet plaatsen, gaat u naar het Envelopes and Labels dialoogvenster, selecteert u het tabblad Envelopes en kijkt u naar deFeed sectie, die zich rechtsonder in het venster bevindt. De invoer laat zien hoe de envelop moet worden geladen.

    Image
    Image
  10. In het Envelopes and Labels dialoogvenster, selecteer Print.

    Als u elektronische postsoftware gebruikt, voegt Word de postzegel voor u toe aan de envelop.

Een envelop aan een document toevoegen

Als u liever wijzigingen aanbrengt en de envelop aanpast in een Word-document, selecteert u Toevoegen aan document om de envelop in te voegen als een nieuwe pagina (pagina nul) in het actieve document. Pas vervolgens de envelop aan zoals u wilt.

Image
Image

Enveloppen moeten voldoen aan de specificaties van de Domestic Mail Manual en de International Mail Manual, de postvoorschriften van de United States Postal Service. Enveloppen moeten vrij zijn van rommel en overbodige tekst en afbeeldingen, en machine- en mensleesbaar zijn.

Aanbevolen: