Hoe coaching-apps je spel kunnen verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe coaching-apps je spel kunnen verbeteren
Hoe coaching-apps je spel kunnen verbeteren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een breed scala aan nieuwe persoonlijke coaching-apps kan je sportvaardigheden verbeteren en blessures voorkomen.
  • Nieuwe apps, zoals Uplift, stellen coaches en atleten in staat om live verbinding te maken en te communiceren via slimme apparaten zoals telefoons en tablets.
  • Witness, een app voor sportcoaching, verbindt gebruikers met trainers op basis van persoonlijke fitnessdoelen en -niveaus, voorkeurslocatie en budget.
Image
Image

Sportcoaching-apps kunnen je vaardigheden in alles, van golf tot tennis, een boost geven met gepersonaliseerde training, zeggen experts.

Een nieuwe app genaamd Uplift stelt coaches en atleten in staat om live te communiceren. De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gebruik te maken van kinematica en biomechanische gegevens om de prestaties te verbeteren. Het is een van een groeiend aantal apps dat software gebruikt die is ontwikkeld voor professionele atleten om weekendstrijders te helpen.

"Amateur-fitnessenthousiastelingen hebben deskundige coaching nodig om blessures te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze op de goede weg zijn om hun gekozen doelen te bereiken", zei ultramarathonloper Joel Runyon, maker van de Movewell-app, die zich richt op mobiliteitstraining, in een e-mail interview.

"Iemand kan elke training 100% geven, zijn dieet onder controle krijgen en in een slechtere positie terechtkomen dan hij begon."

Laat je coachen of word gekwetst

Coaching is essentieel omdat het lichaam zich aanpast aan inspanning; het forceren van de verkeerde of onevenwichtige aanpassingen kan leiden tot middelmatige resultaten of zelfs letsel, zei Runyon. "Deskundige coaching kan een uitgebalanceerd oefenprogramma bieden dat het risico op blessures vermindert, ondersteund door kennis van wat nodig is om specifieke doelen te bereiken", vervolgde hij.

De Uplift-software probeert het te laten lijken alsof je persoonlijk wordt gecoacht. Tot nu toe vertrouwden de meeste atleten op videoconferentie-apps zoals Zoom voor live coaching op afstand, zei Sukemasa Kabayama, CEO van Uplift, in een e-mailinterview.

"We draaien het script om zodat de coach of trainer, of je nu in een privé 1:1-trainingssessie of een kleine groepsles zit, het grootste deel van de tijd gefocust is op de live beweging van de atleet, wat zich verta alt naar echt atletische prestatieverbeteringen, "voegde hij eraan toe.

Image
Image

"Uplift maakt bidirectionele, re altime communicatie mogelijk en een niveau van interactie tussen atleet-coach/trainer die zo dicht mogelijk bij de persoonlijke situatie ligt."

Uplift gebruikt kunstmatige intelligentie om coaches en trainers te laten visualiseren hoe je beweegt, zei Kabayama. Het stuurt ook tools aan die elementen van sportspecifieke bewegingen kunnen benadrukken, zoals armhoeken, lichaamshouding en algemene oriëntatie.

Uplift Capture, de bedrijfsoplossing van het bedrijf, wordt gebruikt door professionele sportteams en atleten. Het is beschikbaar op het web en via de app (op Apple iOS voor coaches en Apple en Android voor atleten).

Uplift beschikt over functies zoals Spotlight (die live kan "inzoomen" op één atleet tijdens een groepssessie); Live hartslag volgen; Live + slimme annotaties (voor telestrator-achtige mogelijkheden op het scherm); Live-herhaling; en live video delen.

Veel manieren om gecoacht te worden, per app

Andere sport-apps bieden ook live training van coaches. Zo is er Witness, een app voor sportcoaching die gebruikers in contact brengt met trainers op basis van persoonlijke fitnessdoelen en -niveaus, voorkeurslocatie en budget.

"Met live feedback van een trainer houdt onze app mensen gedisciplineerd in hun trainingen", zei Eran Cinamon, de mede-oprichter en CEO van Witness, in een e-mailinterview. "Persistent trainers zijn een 'getuige van fitness' en helpen mensen hun fitnessdoelen te bereiken."

Apps zoals Witness stellen mensen in staat om een sportschoolachtige ervaring te hebben waar en wanneer ze dat willen, zei Cinamon.

"De meeste sportschoolleden zijn niet ervaren of geïnformeerd genoeg om veilige en effectieve trainingsprogramma's voor zichzelf te garanderen", voegde Cinamon eraan toe. "Meer mensen investeren in thuisgymnastiek en persoonlijke trainingsapparatuur, waardoor het gemakkelijker wordt om met trainers buiten de sportschool om te gaan."

We draaien het script om zodat de coach of trainer… het grootste deel van de tijd gefocust is op de live beweging van de atleet, wat zich verta alt in echte atletische prestatieverbeteringen, Zelfs amateurs kunnen profiteren van persoonlijke aandacht via apps, zei golfcoach Jake Johnson in een e-mailinterview.

"De meeste mensen die een nieuwe sport beginnen, willen betere spelers worden, ook al hebben ze geen ambities om een professionele atleet te worden," zei Johnson.

"Hoewel constante oefening en training van fundamenteel belang zijn voor je vooruitgang, kan het vinden van een coach in de buurt of misschien conflicten in de planning van invloed zijn op persoonlijke training. Een app voor sportcoaching kan de oplossing zijn om hun vaardigheden te verbeteren."

Johnson raadt de app Skillest aan waarmee je in contact kunt komen met een coach voor golfers die op zoek zijn naar wat extra hulp.

"Je uploadt beelden van je golfswings en een coach zal reageren met een videoles en feedback over hoe je je spel kunt verbeteren", voegde hij eraan toe. "De app biedt online lessen, live videosessies en je kunt op elk moment communiceren met de door jou gekozen coach."

Aanbevolen: