Hoe hashtag-pagina's YouTube kunnen verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe hashtag-pagina's YouTube kunnen verbeteren
Hoe hashtag-pagina's YouTube kunnen verbeteren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • YouTube's nieuwe hashtag-functie stelt kijkers in staat om naar inhoud te zoeken met behulp van exacte trefwoorden.
  • Het hashtag-systeem heeft nog wat ruimte om te groeien en te verbeteren.
  • Dit nieuwe systeem kan nichekanalen helpen een nieuw publiek van kijkers te vinden.
Image
Image

Hashtags domineren al jaren de wereld van sociale media, en YouTube komt eindelijk in actie met nieuwe bestemmingspagina's die eindelijk het tagging-systeem begrijpen.

YouTube's beslissing om de manier waarop de website zijn hashtag-zoekwoorden gebruikt te veranderen, werd onlangs aangekondigd in een communitypost. In plaats van aanbevelingen te doen voor video's met de gezochte hashtag naast andere relevante inhoud, tonen hashtag-bestemmingspagina's nu alleen de video's die gebruik maken van die specifieke tag.

"Onder het oude systeem voegde je gewoon trefwoorden toe, maar ze waren geen garantie dat je video zou worden gevonden, tenzij je opzettelijk een trefwoord verkeerd had gespeld en iemand met dezelfde spelfout naar je onderwerp had laten zoeken", YouTuber John Bennardo, directeur van The Two Dollar Bill Documentary, vertelde ons in een e-mailinterview. "De [nieuwe] hashtag-functie richt zich op de exacte categorie en geeft je meer kans om gezien te worden dan alles wat je met zoekwoorden had kunnen doen."

Je publiek vinden

Volgens YouTube wordt elke minuut meer dan 500 uur aan inhoud geüpload. Als je slechts een van de miljoenen makers van inhoud bent die proberen je weg te vinden op de site voor het delen van video's, dan kan het moeilijk zijn om je publiek te vinden, vooral voor kanalen zoals Bennardo's die in een veel kleinere niche vallen.

Image
Image

Vanwege de enorme hoeveelheid inhoud die wordt geüpload, is het uiterst belangrijk voor makers om een manier te hebben om jezelf te onderscheiden, of op zijn minst je kansen te vergroten om eruit te worden gehaald.

Hoewel hashtags al een tijdje een functie zijn, gaven ze makers nooit een echte kans om zichzelf naar buiten te brengen - iets waarvan velen hopen dat dit zal veranderen met deze meest recente update.

"De mijne is een nichekanaal, dus iedereen die naar video's van ongeveer $ 2 zoekt, zal ze waarschijnlijk toch vinden", zei Bennardo in onze e-mail. "Waar ik denk dat de hashtags me kunnen helpen, is in een aantal aanvullende categorieën waarin ik nu kan verschijnen na een meer specifieke zoekopdracht."

Hij vervolgde: "Ik kan woorden als geld, valuta en collectible hashtags gebruiken, om er maar een paar te noemen, en veronderstellen dat mijn video's vaker zullen verschijnen. Dat zou op zijn beurt kunnen leiden tot meer weergaven en meer abonnees."

Hoewel sommigen enthousiast zijn over de veranderingen, is de nieuwe functie niet zo eenvoudig als je video taggen en vergeten. YouTube heeft nog steeds een rangschikkingsalgoritme dat als eerste laat zien wat het als de "beste" inhoud onder die tag beschouwt.

De [nieuwe] hashtag-functie zal inzoomen op de exacte categorie en je meer kans geven om gezien te worden dan alles wat je met trefwoorden had kunnen doen.

Het goede nieuws is dat dit het filteren van irrelevante inhoud veel gemakkelijker maakt, omdat de bestemmingspagina's video's vereisen die de exacte tag bevatten waarnaar wordt gezocht.

Helaas lijkt het erop dat de bestemmingspagina's al een aantal problemen hebben ondervonden, omdat ze bij het zoeken meestal Indiase inhoud tonen. Dit is hoogstwaarschijnlijk een soort bug die in de nabije toekomst zal worden opgelost.

Machineleren

Zoals veel van de kernervaring van YouTube, spelen de algoritmen ook een belangrijke rol bij het bepalen wie bovenaan de bestemmingspagina's komt. Dat betekent niet dat makers niets kunnen doen om hun kansen om gezien te worden te vergroten. Sommige YouTube-videomakers zijn zelfs al naar Twitter gegaan om hun succes in het nieuwe systeem te delen.

"Even kijken hoe mijn Hashtags het doen… en ik sta bovenaan voor FacebookAdvice op YouTube", twitterde @BecsBate, een manager op het gebied van sociale media. Ze vervolgde: "Welke hashtags gebruik je? Begrijp je hoe ze werken?"

Hoewel YouTube op bots kan vertrouwen om veel van de inhoud op de site te beheren, kunnen makers leren hoe ze hashtags effectief kunnen gebruiken. Voor YouTubers zoals Bennardo betekent dit het vinden van zoekwoorden die voorheen niet relevant zouden zijn en er het beste van te maken.

"Ik heb een aantal video's gemaakt die zich uitstrekken over andere categorieën", zei Bennardo. "Eén die in me opkomt, is een video waarin ik op eBay $ 2 rekeningen zocht. Met de hashtag-functie kan ik een dergelijke video nu taggen met eBay en in meer zoekopdrachten verschijnen voor wat over het algemeen niet-gerelateerde inhoud zou zijn."

Er zitten nog wat knikken in het systeem, maar als ze worden gladgestreken en makers leren hoe ze het in hun voordeel kunnen gebruiken, kan de nieuwe hashtag-functie op YouTube helpen de bekendheid te vergroten en het aantal abonnees te verhogen.

Aanbevolen: