Masthead zoals gebruikt in nieuwsbrieven, kranten en tijdschriften

Inhoudsopgave:

Masthead zoals gebruikt in nieuwsbrieven, kranten en tijdschriften
Masthead zoals gebruikt in nieuwsbrieven, kranten en tijdschriften
Anonim

In een tijdschrift of een krant zie je misschien de masttop (ook wel een naambordje genoemd) op de omslag of voorpagina, maar in een nieuwsbrief kan het aan de binnenkant zijn, vaak met iets andere elementen.

  1. Masthead 1: een gedeelte van een nieuwsbrief, meestal te vinden op de tweede pagina (maar kan op elke pagina staan) met de naam van de uitgever, contactgegevens, abonnement tarieven en andere relevante gegevens.
  2. Masthead 2: Een alternatieve naam voor het naamplaatje van een tijdschrift of krant.

Hoewel masthead en naambord door elkaar kunnen worden gebruikt in de krantenbranche, zijn het twee afzonderlijke elementen voor uitgevers van nieuwsbrieven. Ken uw branche om te weten welke term u moet gebruiken. Aan de andere kant, als je weet wat ze allemaal bevatten en waar het is geplaatst, maakt het niet uit hoe andere mensen het noemen, zolang je maar weet of je de mooie titel op de voorkant van een publicatie of de identificatie van de publicatie maakt paneel op een andere pagina.

Onderdelen van een masthead

Image
Image

Beschouw de masttop als een staand element in je publicatie. Met uitzondering van wijzigingen in de namen van medewerkers aan elk nummer en het datum- en volumenummer, blijft de meeste informatie van nummer tot nummer hetzelfde. Plaats de masthead waar u maar wilt in uw publicatie, maar deze staat meestal op de tweede of laatste pagina van een nieuwsbrief of ergens in de eerste paar pagina's van een tijdschrift. Wees consistent in plaatsing. Omdat het geen artikel is, is een kleiner lettertype gebruikelijk. De masttop kan worden ingelijst of in een getinte doos worden geplaatst. De masttop kan enkele of (zelden) al deze elementen bevatten:

  • De publicatie logo of misschien een kleinere versie van het naamplaatje van de nieuwsbrief.
  • Naam van de uitgever, redacteuren, bijdragers, ontwerpers en ander personeel dat verantwoordelijk is voor het maken van de nieuwsbrief. Sommige mastheads presenteren deze in enig detail, vooral kunst- en vaak special interest-publicaties; andere publicaties, meestal met een grote staf, kunnen beknopt zijn, waardoor de informatie soms alleen wordt beperkt tot uitgever en redacteur.
  • Adres, telefoonnummer en andere contactgegevens voor de publicatie.
  • Datum en volumenummer (kan ook worden gevonden als onderdeel van het naamplaatje).
  • Abonnementsinformatie, indien van toepassing, of andere details over hoe u exemplaren van de nieuwsbrief kunt verkrijgen of hoe u van de mailinglijst kunt komen.
  • Advertentietarieven (als advertenties worden geaccepteerd) of contactgegevens van de advertentieafdeling.
  • Informatie over het indienen van materiaal voor de nieuwsbrief (als bijdragen van buitenaf worden geaccepteerd).
  • Colofon-achtige details zoals de lettertypen en software die in de publicatie worden gebruikt.
  • Copyright en juridische kennisgevingen zoals vereist door uw lokale overheid of rechtsgebied (zoals postvoorschriften voor sommige soorten publicaties).

Als de nieuwsbriefredacteur één persoon is en de publicatie geen adverteerders, bijdragers of betaalde abonnementen zoekt (zoals promotionele of marketingnieuwsbrieven voor een klein bedrijf), kunt u de masthead helemaal overslaan. Er is sowieso niets mis met het hebben van een masthead, maar voor informele publicaties zoals blogs kan het een beetje ouderwets overkomen, tenzij de inhoud informeel en kort wordt gepresenteerd.

Aanbevolen: