Een aangepaste achtergrond toevoegen aan Microsoft Teams

Inhoudsopgave:

Een aangepaste achtergrond toevoegen aan Microsoft Teams
Een aangepaste achtergrond toevoegen aan Microsoft Teams
Anonim

Als je deelneemt aan Microsoft Teams-vergaderingen en videogesprekken, wil je je concentreren op de vergadering en je geen zorgen maken dat je collega's zien hoe rommelig je kantoor of huis is. Gelukkig biedt Microsoft Teams een functie waarmee je je achtergrond kunt vervagen en, nog beter, aangepaste achtergrondeffecten kunt gebruiken om een beetje plezier toe te voegen aan je Teams-videoconferentie.

Wat u nodig hebt om Microsoft Teams-achtergrondeffecten te gebruiken

Het is niet voor iedereen beschikbaar om aangepaste achtergronden te gebruiken in Microsoft Teams. Omdat Teams meestal wordt beheerd door IT-afdelingen van het bedrijf, kan niet iedereen die Teams gebruikt Achtergrondeffecten gebruiken.

In wezen, hoewel Microsoft Teams de functie in het algemeen ondersteunt, moet deze binnen uw bedrijf worden uitgerold en beschikbaar worden gesteld zodat u ervan kunt profiteren. In sommige gevallen moet u Teams mogelijk bijwerken om de functie te laten verschijnen. In andere gevallen verschijnt de functie mogelijk een dag nadat uw IT-afdeling deze heeft vrijgegeven.

Als je Microsoft Teams gebruikt en de functie voor aangepaste achtergronden niet ziet tijdens videogesprekken, neem dan contact op met de IT-afdeling van je bedrijf om te zien of de functie beschikbaar is of wanneer deze eraan komt.

Hoe te controleren of u aangepaste achtergronden kunt gebruiken in Microsoft Teams

Wilt u controleren of achtergrondeffecten voor u beschikbaar zijn? Klik tijdens een videogesprek op het drie stip-pictogram in de werkbalk onder aan het scherm. Als je het Achtergrondeffecten tonen menu-item hebt, is de functie voor jou beschikbaar.

Zelfs als je geen achtergrondeffecten in Teams hebt, zou je je achtergrond nog steeds moeten kunnen vervagen. Dat is niet erg creatief, maar het is in ieder geval effectief. Klik gewoon op het pictogram three dot en selecteer vervolgens Blur Video Background.

Een aangepaste achtergrond toevoegen aan Microsoft Teams

Klaar om een aangepaste achtergrond te gebruiken tijdens uw Microsoft Teams-vergaderingen? Volg gewoon deze stappen:

  1. Neem deel aan de vergadering zoals je normaal zou doen en klik op het camera pictogram in de onderste werkbalk om je webcam aan te zetten.
  2. Klik op het drie horizontale stippen pictogram in de onderste werkbalk.

    Image
    Image
  3. Klik in het pop-upmenu op Achtergrondeffecten weergeven.
  4. Een paneel met de opties voor Achtergrondeffecten verschijnt aan de rechterkant van het scherm. Blader door deze achtergronden om degene te vinden die je wilt gebruiken.

    Image
    Image

    De eerste optie is geen achtergrond en de tweede is een basisvervaging van de achtergrond.

  5. Klik op de aangepaste achtergrond die u wilt gebruiken. Als u wilt zien hoe u eruitziet tegen die achtergrond zonder deze daadwerkelijk aan uw collega's te laten zien, klikt u op Preview.

    Image
    Image

    Als je aangepaste achtergronden uitprobeert, is je video uitgeschakeld.

  6. Het voorbeeld verschijnt onderaan het scherm. Als de manier waarop het eruit ziet je niet bev alt, kies dan een ander achtergrondeffect. Als u de achtergrond wilt gebruiken waarvan u een voorbeeld bekijkt, klikt u op Toepassen en schakelt u video in.

    Image
    Image
  7. Nu, elke keer dat je tijdens dit gesprek op de schermen van je collega's verschijnt, heb je de achtergrond die je kiest achter je.

    Image
    Image

Je moet je achtergrond op elke videoconferentie afzonderlijk instellen. Je kunt geen standaardachtergrond instellen die automatisch wordt ingeschakeld voor elk gesprek.

Kan ik mijn eigen achtergrond toevoegen aan Microsoft Teams?

Dus, hoewel Microsoft Teams standaard wordt geleverd met een paar dozijn achtergrondopties, wil je misschien je eigen, volledig aangepaste achtergronden toevoegen.

Helaas is dat op het moment van schrijven niet mogelijk.

Teams heeft momenteel geen functie waarmee je je eigen achtergrondafbeeldingen kunt toevoegen. Je zou moeten aannemen dat de functie binnenkort wordt toegevoegd, aangezien andere tools voor videoconferenties zoals Zoom al door gebruikers toegevoegde achtergronden ondersteunen.

We moeten wachten tot Microsoft de functie toevoegt en tot de IT-afdelingen van het bedrijf het ondersteunen.

Potentiële manieren om uw eigen Microsoft Teams-achtergrond toe te voegen

Sommige gebruikers zeggen dat je nu je eigen achtergronden kunt toevoegen. Controleer op uw harde schijf voor het volgende mappad:

  • Windows: Gebruikers > [gebruikersnaam] > AppData > Microsoft > Teams > Achtergronden > Uploads
  • Mac: Gebruikers > [gebruikersnaam] > Bibliotheek > Toepassing > Ondersteuning > Microsoft > Teams > Achtergronden > Uploads

Als je die map kunt openen, kun je daar je eigen afbeeldingen plaatsen en ze vervolgens selecteren volgens de bovenstaande stappen. Je hebt bepaalde toegangsrechten op je computer nodig om bij deze map te komen, maar niet iedereen heeft die.

Aanbevolen: