Beeld-in-beeld gebruiken op iPad (iOS 14)

Inhoudsopgave:

Beeld-in-beeld gebruiken op iPad (iOS 14)
Beeld-in-beeld gebruiken op iPad (iOS 14)
Anonim

Wat te weten

  • Open een compatibele app, start de video en druk op de Home-knop op je iPad of op het veeggebaar.
  • De video bevindt zich nu in een zwevend venster en blijft zweven terwijl je andere apps gebruikt.
  • Verlaat PiP door op het venster te tikken en ofwel op X te tikken om het te sluiten of op het PiP-pictogram om terug te keren naar de modus Volledig scherm.

Dit artikel legt uit hoe je de beeld-in-beeld-modus gebruikt op een iPad met iPadOS 14 of hoger, maar deze instructies werken ook voor iPadOS 13.

Hoe gebruik je Picture-in-Picture op iPad

Picture-in-Picture (PiP)-modus plaatst video in een zwevend, aanpasbaar venster dat u kunt gebruiken terwijl u andere apps multitaskt. Helaas is er geen hoofdlijst van alle compatibele apps, die in de loop van de tijd zal blijven groeien.

FaceTime en de meest voorkomende stream-videostreaming-apps ondersteunen de PiP-modus, inclusief Netflix, Hulu en Amazon Prime. De meest opvallende uitzondering is YouTube.

Als je beeld-in-beeld in YouTube wilt gebruiken, wat het Doorgaan met kijken noemt, moet je een premium abonnement op de dienst hebben.

Om PiP op een iPad te gebruiken, opent u een compatibele app en zodra de video wordt afgespeeld, drukt u op de Home-knop. Als uw iPad niet is uitgerust met een Home-knop, gebruikt u de veegbeweging (omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm) om naar uw startscherm te gaan.

Als de app PiP ondersteunt, staat de video nu in een zwevend venster op het startscherm. Het blijft zweven als je andere apps start, zodat je een app kunt gebruiken terwijl je een video bekijkt of een FaceTime-gesprek voert.

Image
Image

PiP FaceTime en videoweergave aanpassen

Zodra je video (of FaceTime-gesprek) zich in een zwevend beeld-in-beeld-venster bevindt, heb je verschillende opties om het aan te passen:

  • Sleep de video over het scherm. Het kan overal worden geplaatst, dus voel je vrij om het te verplaatsen, zodat het niet in de weg staat van wat je nog meer op het scherm moet zien.
  • Formaat van de video wijzigen. Je kunt twee vingers gebruiken om de video samen te knijpen of uit te rekken, hoewel er een limiet is aan hoe groot (en klein) de video kan worden weergegeven.
  • Verberg het tijdelijk volledig. Sleep de video helemaal naar de linker- of rechterkant van het scherm en hij zal met de zijkant worden gedockt en er blijft alleen een kleine pijl achter. Om het terug te halen, tik je op de pijl en de video verschijnt weer in beeld.
Image
Image

Hoe PiP op iPad te sluiten

Er zijn twee manieren om een PiP te sluiten zodra deze op het startscherm of bovenop een andere app wordt uitgevoerd:

  • Keer terug naar de originele video-app. Als je de bedieningselementen van de video niet kunt zien, tik je op de PiP zodat de overlay verschijnt. Tik op het pictogram rechtsboven in het PiP-venster. Dit heeft de vorm van een paar rechthoeken en herstelt de video naar het eigen scherm van de app.
  • Sluit de video. Tik indien nodig op de PiP zodat de overlay verschijnt. Tik op X linksboven in het PiP-venster. Dit is een standaard sluitpictogram en de video-app wordt beëindigd.
Image
Image

Welke iPads ondersteunen Picture-in-Picture?

Picture-in-Picture vereist iPadOS 13 en werkt op elke iPad Pro, alle iPads van de 5e generatie en later, de iPad Air 2 en later, en de iPad mini 4 en later.

Aanbevolen: