Faxen vanaf een Windows 10-computer

Inhoudsopgave:

Faxen vanaf een Windows 10-computer
Faxen vanaf een Windows 10-computer
Anonim

Wat u moet weten

  • Windows 10 bevat een ingebouwde faxfunctie genaamd Windows Faxen en scannen. Je hebt een telefoonlijn en een faxmodem nodig.
  • Zodra u de software hebt ingesteld, klikt u op Nieuwe fax, geeft u de ontvanger- en faxinformatie op en klikt u vervolgens op Verzenden.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een fax verzendt vanaf een Windows 10-computer met Windows Faxen en scannen en gratis online faxservices.

Een fax verzenden met Windows Faxen en scannen

Faxen lijkt een archaïsche manier van communiceren, maar veel bedrijven gebruiken faxapparaten nog steeds als primair communicatiemiddel, wat betekent dat u af en toe een fax moet verzenden. Gelukkig heeft Windows 10 een ingebouwde faxfunctie genaamd Windows Faxen en scannen.

Om de fax- en scanfunctie van Windows 10 te gebruiken, moet uw computer via een faxmodem zijn aangesloten op een telefoonlijn. Een VoIP-lijn (Voice over Internet Protocol), zoals Skype of Google Voice, werkt niet. Het moet een fysieke telefoonlijn zijn.

Windows Faxen en Scannen instellen

Voordat u kunt beginnen met faxen, moet u een telefoonlijn op uw computer aansluiten via een faxmodem en vervolgens de fax- en scansoftware activeren. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

  1. Om Windows Faxen en scannen te openen, typt u "Faxen en scannen" in de zoekbalk van Windows 10 en selecteert u de Windows Faxen en scannen app in de zoekresultaten.

  2. De eerste keer dat u Windows Faxen en scannen opent, moet u een faxmodem instellen. Hiervoor moet een telefoonlijn op uw computer zijn aangesloten. Nadat u de faxmodem hebt aangesloten, klikt u op Extra in de Windows Fax- en scantoepassing.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Extra menu Faxaccounts.

    Image
    Image
  4. Klik in het dialoogvenster Faxaccounts op Toevoegen.

    Image
    Image
  5. Vervolgens, in het Fax Setup dialoogvenster, klikt u op Verbinding maken met een faxmodem.

    Wanneer u uw faxmodem voor het eerst aansluit op uw Windows 10-computer, moeten alle juiste stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Als ze niet automatisch zijn geïnstalleerd, volgt u de instructies die bij uw faxmodem zijn geleverd om deze correct te installeren.

    Image
    Image
  6. Selecteer uw faxmodem om het installatieproces te computeren. Kies desgevraagd tussen Automatisch en Handmatig beantwoorden van de telefoonlijn wanneer er oproepen binnenkomen.

    Als u Automatisch kiest, zal uw fax-app automatisch de oproep beantwoorden en de inkomende fax ontvangen wanneer er binnenkomende oproepen zijn. Als u Handmatig kiest, moet u Nu een fax ontvangen kiezen in de Windows Fax- en scan-app elke keer dat u wilt accepteren en inkomende fax.

    Om automatisch faxen te ontvangen, moet uw computer ingeschakeld blijven en moet u de Windows Fax en Scan-app altijd op de achtergrond geopend houden.

Faxen verzenden en ontvangen met Windows Faxen en scannen

Nadat u uw computer hebt ingesteld om faxen te verzenden en ontvangen via Windows Faxen en scannen, kunt u de software eenvoudig in gebruik nemen.

  1. Open Windows Faxen en scannen en klik op Nieuwe fax.

    Image
    Image
  2. Typ in het venster Nieuwe fax het nummer waarnaar u de fax wilt verzenden in de regel Naar. U kunt ook op To klikken om uw adresboek te openen en daar een ontvanger te selecteren.

    Als u een voorblad aan uw fax wilt toevoegen, bevindt de optie zich direct boven de regel To in het faxformulier.

    Image
    Image
  3. Voer vervolgens een Onderwerp in voor uw fax.

    Image
    Image
  4. Voer de informatie in die u wilt faxen in de hoofdtekst van het faxformulier. U kunt de opmaakwerkbalk bovenaan het documentgebied gebruiken om tekst op te maken, hyperlinks toe te voegen of afbeeldingen in uw faxdocument in te voegen.

    Image
    Image
  5. U kunt ook gescande documenten invoegen of documenten bijvoegen met behulp van de werkbalk bovenaan het faxformulier.

    Image
    Image
  6. Als u klaar bent, klikt u op Verzenden om uw fax te verzenden.

    Image
    Image

Hoe faxen via internet te verzenden

Als je geen faxmodem hebt en er geen op je computer wilt aansluiten, kun je ook een gratis online faxservice gebruiken om faxen te verzenden. Deze services werken over het algemeen als volgt:

  1. Maak een account aan bij een gratis faxservice en meld u vervolgens aan bij het account.
  2. Geef informatie over de afzender, de ontvanger en de informatie die u wilt faxen met behulp van het online formulier. Bij sommige services kunt u een bestand uploaden om te faxen, dus u hoeft alleen het voorblad en de informatie over de afzender/ontvanger in te vullen.
  3. Zodra uw fax gereed is, klikt u op de knop Verzenden. De meeste services geven een bevestiging dat uw fax is verzonden. Sommigen zullen een bevestiging geven wanneer het wordt afgeleverd. Voor sommige services kunnen echter abonnementskosten in rekening worden gebracht voor de leveringsbevestiging.

Aanbevolen: