Hoe achtergrondcontroles online daten veiliger kunnen maken

Inhoudsopgave:

Hoe achtergrondcontroles online daten veiliger kunnen maken
Hoe achtergrondcontroles online daten veiliger kunnen maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Tinder voegt een functie voor achtergrondcontrole toe aan gebruikers die mogelijke datums willen bekijken.
  • De achtergrondcontroles zullen informatie opleveren zoals een geschiedenis van geweld of misbruik en straatverboden.
  • Experts zeggen dat de online datingwereld vol gevaren is, en denk eraan om aan je veiligheid te denken in plaats van liefde te vinden.
Image
Image

Tinder stelt je binnenkort in staat een achtergrondcontrole uit te voeren op een mogelijke datum in de hoop het online datingspel veiliger te maken voor alle betrokkenen.

Door antecedentenonderzoek toe te voegen, kunnen gebruikers zien of de mensen in wie ze geïnteresseerd zijn een alarmerend strafblad hebben. Nu online daten voor steeds meer mensen de norm wordt, vooral tijdens een pandemie, zeggen experts dat antecedentenonderzoek een noodzakelijke aanvulling is op de datingwereld.

"Ik vind het briljant dat Tinder deze functie toevoegt", vertelde Susan Winter, een in New York City gevestigde relatie-expert en liefdescoach, aan Lifewire via de telefoon.

We weten niet wie er achter dat profiel zit: we weten niet of ze single zijn, of ze een stalker zijn, of ze schadelijk zijn… we weten niet eens of ze een relatie willen.”

De gevaren van online daten

Tinder werkt samen met het non-profit online platform voor achtergrondcontrole, Garbo, om de gebruikers de mogelijkheid van achtergrondcontroles te bieden. Gebruikers kunnen betalen om een antecedentenonderzoek te krijgen, met details zoals arrestatiegegevens of geschiedenissen van gewelddadige handelingen, door het telefoonnummer en de volledige naam van hun date in te voeren.

Garbo's website zegt dat het "openbare registers en rapporten van geweld of misbruik verzamelt, inclusief arrestaties, veroordelingen, straatverboden, intimidatie en andere gewelddadige misdaden", allemaal dingen die je over iemand moet weten voordat je hem persoonlijk ontmoet.

Veel mensen controleren hun dates al door diep in hun sociale-mediaprofielen te duiken en hun internetvoetafdruk te doorzoeken. Maar aangezien sociale media je alleen laten zien wat mensen willen dat je over hen ziet, zei Winter dat de nieuwe functie van Tinder de sociale-mediamethode zal overtreffen.

Als het vooruitzicht op liefde in het verschiet ligt, zullen mensen dingen doen die ze normaal niet zouden doen.

"[Tinder] probeert echt geweld en onnodige risico's uit te bannen", zei ze. "[Achtergrondcontroles] zijn de echte diepe duik hier."

Relatiecoaches zoals Amie Leadingham zeiden dat zij en haar klanten al jaren handmatige antecedentenonderzoeken doen naar datingvooruitzichten.

"[Achtergrondcontroles] gaan over het krijgen van de informatie voor je op tafel, zodat je je eigen weloverwogen beslissing kunt nemen of je met ze wilt daten of niet," zei ze.

Hoewel online daten een reeks gevaren met zich meebrengt, meldt ongeveer 19% van de vrouwen tussen 18-34 jaar dat iemand op een datingsite heeft gedreigd hen fysiek pijn te doen, volgens een onderzoek van Pew Research uit 2020. Uit het onderzoek bleek ook dat 35% van alle online datinggebruikers zegt dat iemand hen een seksueel expliciet bericht of afbeelding heeft gestuurd waar ze niet om hebben gevraagd.

Winter zei dat online datingrisico's ook oplichters met zich meebrengen - ofwel mensen die zeggen dat ze iemand zijn die ze niet zijn, ofwel iemand bedriegen om hen geld te geven. Volgens de Federal Trade Commission bereikten de gerapporteerde verliezen in verband met romantiekzwendel vorig jaar een record van $ 304 miljoen.

"Wat er gebeurt met al mijn klanten bij online daten, is dat ze tegen een muur aanlopen waar ze zo overstuur en teleurgesteld zijn over de fraude, leugens en onnauwkeurigheid," zei ze.

Veilig daten

Tinder's achtergrondcontroles zullen online daters ongetwijfeld een veiligere manier bieden om hun dates vooraf te controleren, maar experts zeggen dat er nog steeds dingen zijn die je kunt doen om op veilig te spelen wanneer je iemand ontmoet met wie je alleen online hebt gesproken.

Image
Image

Voordat de datum zelfs maar begint, zei Leadingham dat je je onderzoek moest doen door de foto's van je date omgekeerd te doorzoeken (om er zeker van te zijn dat het ze echt zijn), en een apart e-mailaccount en Google-spraaknummer in te stellen, zodat mensen dat niet kunnen gebruik uw persoonlijke gegevens om uw adres te vinden. Voor de datum zelf zeggen experts om deze openbaar te houden en eerder op de dag te houden.

"Geen drankjes 's avonds laat en niet naar iemands huis gaan totdat ze alle tests hebben doorstaan, " zei Winter.

Winter voegde eraan toe dat als iemand volhardt om alleen af te spreken voor alcoholische dranken of alleen 's nachts, dat een rode vlag is.

Leadingham zei ook rekening te houden met veiligheid in verband met de pandemie, evenals met de gezondheidsgrenzen die mensen nu hebben.

"Met de pandemie gaat het er nu meer om hoe je je gezondheid waardeert", zei ze. "Je wilt iemand vinden die dezelfde veiligheidsstandpunten en waarden heeft als jij."

Over het algemeen zei Winter dat mensen in de datingwereld veel meer aan veiligheid moeten denken, omdat, in de zoektocht naar liefde, die prioriteit vaak opzij wordt geschoven.

"Als het vooruitzicht van liefde in het verschiet ligt, zullen mensen dingen doen die ze normaal niet zouden doen," zei ze.

Aanbevolen: