Een nieuwe gebruikersaccount maken in Windows 7

Inhoudsopgave:

Een nieuwe gebruikersaccount maken in Windows 7
Een nieuwe gebruikersaccount maken in Windows 7
Anonim

Wat te weten

  • Open Start Menu > Configuratiescherm > Gebruikersaccounts en Family Safety. Selecteer Toevoegen of gebruikersaccounts verwijderen.
  • Kies vervolgens Maak een nieuw account > voer de naam in > selecteer Standard of Administrative accounttype > Doorgaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een standaard- of beheerdersgebruiker toevoegt in Windows 7. Als u van plan bent uw Windows 7-computer te delen met een ander gezinslid, kan het verstandig zijn om voor elke persoon een apart standaardgebruikersaccount aan te maken om ervoor te zorgen dat de integriteit van uw Windows 7-computer.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Maak een nieuwe gebruikersaccount in Windows 7

Gebruik het Configuratiescherm om gebruikersaccounts toe te voegen en te wijzigen.

  1. Open het Startmenu.
  2. Kies Configuratiescherm uit de lijst.

    Image
    Image
  3. Wanneer het Configuratiescherm wordt geopend, selecteert u Gebruikersaccounts en Family Safety.

    Image
    Image

    U kunt ook toegang krijgen tot gebruikersaccounts door Gebruikersaccounts in te voeren in het zoekvak van het menu Start en Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen in het menu te selecteren. Hiermee gaat u rechtstreeks naar het item in het Configuratiescherm.

  4. Selecteer Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen onder Gebruikersaccounts.

    Image
    Image

    Gebruikersaccounts en Family Safety is het item in het Configuratiescherm waarmee u ook ouderlijk toezicht, Windows CardSpace en Credential Manager kunt instellen in Windows 7.

  5. Om een nieuw account aan te maken, kies Maak een nieuw account.

    Image
    Image
  6. Voer de naam in die u aan het account wilt toewijzen in het daarvoor bestemde veld en selecteer het accounttype dat u voor het account wilt gebruiken. Druk op Doorgaan om door te gaan.

    Image
    Image

    Onthoud dat deze naam dezelfde is die zal verschijnen op het Welkomstscherm en op het Startmenu.

  7. Je kunt van een benoemde gebruiker geen gastaccount maken. Er is slechts één gastaccount per computer en deze is al ingericht.

    Image
    Image

    Als je klaar bent, verschijnt het account in de accountlijst in het Configuratiescherm.

Bottom Line

Een gebruikersaccount is een verzameling informatie die Windows vertelt welke bestanden en mappen u kunt openen, welke wijzigingen u op de computer kunt aanbrengen en uw persoonlijke voorkeuren, zoals uw bureaubladachtergrond of schermbeveiliging. Met gebruikersaccounts kunt u een computer delen met meerdere mensen terwijl u over uw eigen bestanden en instellingen beschikt. Elke persoon heeft toegang tot een afzonderlijk gebruikersaccount met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Windows 7-accounttypen

Windows 7 heeft verschillende niveaus van machtigingen en accounttypen die deze machtigingen bepalen, maar voor de eenvoud gaan we de drie belangrijkste accounttypen bespreken die zichtbaar zijn voor de meeste Windows-gebruikers die gebruiken Accounts beheren om gebruikersaccounts te beheren in Windows 7.

  • Standaardgebruiker: Gebruikers met een standaardaccount kunnen de meeste software gebruiken en systeeminstellingen wijzigen die geen invloed hebben op andere gebruikers of de beveiliging van de computer.
  • Beheerder: Beheerders hebben volledige toegang tot de computer en kunnen alle gewenste wijzigingen aanbrengen. Op basis van meldingsinstellingen kunnen beheerders worden gevraagd om hun wachtwoord of bevestiging op te geven voordat ze wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op andere gebruikers.
  • Gastaccounts: Gastaccounts zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die tijdelijk een computer nodig hebben.

Het beheerdersaccount moet worden gereserveerd voor gebruikers die ervaring hebben met Windows en die gemachtigd zijn om instellingen op systeemniveau te wijzigen.

In de meeste gevallen is het eerste gebruikersaccount in Windows 7 het beheerdersaccount. Dit account heeft de toestemming om alles in Windows 7. te wijzigen

Aanbevolen: