Een nieuwe map maken in Windows

Inhoudsopgave:

Een nieuwe map maken in Windows
Een nieuwe map maken in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad of in Verkenner en selecteer Nieuw > Nieuwe map om een nieuwe, naamloze map te maken.
  • De menu's van Windows 10 Bestandsverkenner gebruiken: Home > Nieuw; in Windows 11 File Explorer-menu's: New > Folder.
  • Het toetsenbord gebruiken: Ga naar waar u de map wilt maken en typ: CTRL+Shift+N.

Dit artikel legt uit hoe u een nieuwe map maakt in Windows 10 en Windows 11.

Hoe maak ik een nieuwe map in Windows 11?

Het adopteren van de nieuwste versie van Windows betekent niet dat je een hele reeks nieuwe sneltoetsen en methoden moet leren. U kunt gerust zijn, wetende dat veel van de functionaliteit van Windows 11 vergelijkbaar genoeg is met Windows 10. Een gebied dat niet te ver afwijkt van het pad dat eerdere iteraties hebben gemaakt, is het maken van een nieuwe map.

Hier volgen twee verschillende methoden voor het maken van een nieuwe map in Windows 11.

Een nieuwe map maken in de Windows 11 bestandsverkenner

Als je liever Verkenner gebruikt om nieuwe mappen te maken in Windows 10, zul je blij zijn te horen dat je nog steeds dezelfde methode kunt gebruiken in Windows 11.

  1. Open Verkenner door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en Verkenner te selecteren, Windows+E ingedrukt te houden of ernaar te zoeken in het Start menu.
  2. Kies in de File Explorer een locatie voor de nieuwe map, zoals Desktop of een andere bestandsmap op uw harde schijf. Klik vervolgens op de knop Nieuw in het lintmenu linksboven en selecteer Folder.

    Image
    Image

Een nieuwe map maken in Windows 11 met behulp van het rechtsklikmenu

Naast het gebruik van het lintmenu om nieuwe mappen te maken, kunnen Windows 11-gebruikers bijna overal waar hun muisaanwijzer wijst een nieuwe map maken. U kunt snel een nieuwe map maken dankzij de zeer gecontextualiseerde en diepgaande opties die u kunt vinden wanneer u met de rechtermuisknop klikt.

  1. Beslis waar en ga waar je een nieuwe map wilt maken. Als het op het bureaublad staat, verplaats dan uw muiscursor naar een lege plek op het bureaublad.
  2. Klik daar met de rechtermuisknop om een contextmenu te openen en plaats de muisaanwijzer op de Nieuw optie.
  3. Beweeg met uw cursor over de Nieuw optie, beweeg over de Folder optie en klik met de linkermuisknop Folder. Er wordt een nieuwe map gemaakt.

    Image
    Image

Hoe maak ik een nieuwe map in Windows 10?

Als je het vorige gedeelte hebt gelezen, heb je geluk, want de nieuwste versie heeft in wezen de methoden voor het maken van mappen overgenomen van eerdere versies van Windows.

Een nieuwe map maken in de Windows 10 bestandsverkenner

Op het eerste gezicht zijn er een paar verschillen tussen de bestandsverkenners in Windows 10 en Windows 11. Hoewel het lintmenu van laatstgenoemde wat flitsender is, werken beide versies hetzelfde. Als gevolg hiervan zullen deze stappen griezelig op elkaar lijken.

  1. Open Verkenner door ernaar te zoeken in de taakbalk of door op Windows+E te drukken. Navigeer naar de map die u gaat gebruiken om uw nieuwe map te huisvesten.
  2. Klik op de gewenste locatie op de Home menu-optie bovenaan het venster. Er verschijnt een nieuwe werkbalk met een grote Nieuwe map knop. Klik op Nieuwe map om een nieuwe map te maken.

    Image
    Image
  3. U kunt ook op het mappictogram bovenaan het venster klikken om een nieuwe map te maken.

    Image
    Image

Een nieuwe map maken in Windows 10 met behulp van het rechtsklikmenu

De overeenkomsten tussen Windows 10 en Windows 11 blijven bestaan, omdat je ook een rechtsklikmenu kunt gebruiken om een nieuwe map te maken waar je maar wilt.

  1. Zoek een geschikte locatie voor uw nieuwe map, zowel in de bestandsverkenner als op uw bureaublad.
  2. Zodra die locatie is geselecteerd, gebruikt u de rechtsklikfunctie van uw muis om een contextueel menu te openen. Selecteer vervolgens de Nieuw optie, gevolgd door de Folder optie. Er wordt een nieuwe map gemaakt op zijn locatie.

    Image
    Image
  3. U kunt dezelfde methode gebruiken bij het maken van een nieuwe map op uw bureaublad.

    Image
    Image

De sneltoets en andere methoden

Je kunt je toetsenbord ook gebruiken om een nieuwe map te maken in Windows 10 en Windows 11. Of je nu op je bureaublad bent of in de Verkenner, je hoeft alleen maar opte drukken om een nieuwe map te maken CTRL+Shift+N Deze snelkoppeling maakt onmiddellijk een nieuwe map aan die u vervolgens kunt hernoemen en gebruiken zoals u wilt.

Als u een bestand opslaat, kunt u bovendien een map maken door met de rechtermuisknop in de prompt te klikken en een nieuwe map te selecteren. Andere methoden kunnen afhankelijk zijn van het programma dat u op dat moment gebruikt, dus houd deze in de gaten.

FAQ

    Hoe maak ik een map op een iPhone?

    Als je een map op je iPhone wilt maken, tik je op een app en houd je deze vast totdat deze begint te trillen. Plaats de app bovenop een andere app om een nieuwe map te maken. Om de map die je hebt gemaakt een andere naam te geven, houd je deze ingedrukt of tik je op het naamveld om het label te bewerken.

    Hoe maak ik een nieuwe map in Gmail?

    Gmail gebruikt labels in plaats van een mappensysteem. Als je een nieuw label in Gmail wilt maken, selecteer je Instellingen > Bekijk alle instellingen > Labels > Create new labell > wijs de nieuwe labelnaam > toe en klik op Create U kunt ook een nieuw label maken vanuit een e-mail; selecteer bovenaan het bericht Labels > Nieuw maken

    Hoe maak ik een nieuwe map op een Mac?

    Om een nieuwe map op het bureaublad van uw Mac te maken, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u Nieuwe map U kunt ook de Finder openen app en ga naar het gebied waar u een nieuwe map wilt. Selecteer vervolgens File > New Folder > voer een naam in > druk op Enter Of gebruik deShift+Command+N sneltoets.

    Hoe maak ik een map in Outlook?

    Om een nieuwe map in Outlook aan te maken, klik met de rechtermuisknop Inbox > selecteer Nieuwe map > typ de naam voor de map > Enter Om nieuwe mappen te maken op Outlook.com, kies Nieuwe map onderaan het linkerpaneel > wijs een naam toe > druk op Voer in

Aanbevolen: