Maak een macro voor tekstopmaak

Inhoudsopgave:

Maak een macro voor tekstopmaak
Maak een macro voor tekstopmaak
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de tekst die u wilt opmaken en schakel on de Macro Recorder in (voer Macro in de zoekbalk in > Record Macro).
  • Pas vervolgens de gewenste opmaak toe op uw tekst > draai off de Macro Recorder.
  • Om de macro te gebruiken, selecteert u de tekst waarop u de opmaakmacro wilt toepassen en selecteert u vervolgens het gereedschap Macro in het MS-lint > Run de macro.

Dit artikel legt uit hoe u een macro in Microsoft Word kunt maken en uitvoeren om tekst op een zeer specifieke, vaak complexe manier op te maken.

Wat is een macro?

Een macro is een snelkoppeling voor het uitvoeren van meer dan één taak. Als u op Ctrl+ E drukt of de knop Tekst centreren selecteert op het lint in Microsoft Word, wordt uw tekst automatisch gecentreerd. Hoewel deze oplossing met één klik misschien geen macro lijkt, is het dat wel.

Een macro past uw aangepaste opmaak toe op elke geselecteerde tekst met een klik op een knop in plaats van dat u het lettertype, de tekstgrootte, de positionering of de spatiëring handmatig moet wijzigen.

Image
Image
Westend61

Maak de opmaakmacro

Hoewel het maken van een macro misschien een ingewikkelde taak lijkt, is het eigenlijk vrij eenvoudig. Volg deze vier stappen.

  1. Selecteer een tekstgedeelte voor opmaak.
  2. Zet on de macrorecorder aan.

    Typ macro in het zoekvak bovenaan Word om het snel te vinden.

  3. Pas de gewenste opmaak toe op uw tekst.
  4. Zet uit de macrorecorder.

De macro gebruiken

Als u de macro in de toekomst wilt gebruiken, selecteert u gewoon de tekst waarop u de opmaak wilt toepassen met uw macro. Selecteer het gereedschap Macro op het lint en selecteer vervolgens uw tekstopmaakmacro. Tekst die wordt ingevoerd nadat u de macro hebt uitgevoerd, behoudt de opmaak van de rest van het document.

Aanbevolen: