Halide's All-iPhones Macro-modus is een groot probleem voor toegankelijkheid

Inhoudsopgave:

Halide's All-iPhones Macro-modus is een groot probleem voor toegankelijkheid
Halide's All-iPhones Macro-modus is een groot probleem voor toegankelijkheid
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Halide 2.5 voegt een software-macromodus toe aan elke recente iPhone.
  • De camera van de iPhone 13 Pro kan scherpstellen tot minder dan een inch, wat een grote zegen is voor de toegankelijkheid.
  • De iPhone heeft een ingebouwde vergrootglas-app.

Image
Image

De camera van de iPhone 13 Pro heeft een macromodus, wat betekent dat je kunt scherpstellen op onderwerpen op minder dan 2,5 cm van de lens. Dat is handig voor trick-foto's, maar het is nog netter om mensen te helpen lezen. Was het maar niet exclusief voor de iPhone 13 Pro.

Halide is waarschijnlijk de beste iPhone-camera-app die niet in de iPhone is ingebouwd. En elk jaar wanneer Apple nieuwe camerafuncties aankondigt, bouwen de ontwikkelaars van Halide ondersteuning in en brengen ze vaak vergelijkbare functies naar oudere modellen. Dit jaar voegt de app een macromodus toe aan alle iPhones met een Neural Engine. Dat wil zeggen, elke iPhone vanaf 2017. Het is niet zo goed als het hebben van een speciale macrolens op een camera, maar het is best goed. En voor het lezen van kleine tekst is het net zo effectief.

"Deze mogelijkheid om een macro- of groothoekbeeld van interessante objecten te maken, heeft me geholpen om meerdere soorten insecten te identificeren die ik eerst niet kon zien", vertelde Katherine Brown van ouderschapsappbedrijf Spyic aan Lifewire via e-mail.

"Het was ook handig voor het vinden van munten die begraven liggen in mijn tuin. De macro-cameramodus van Halide werkt geweldig in combinatie met VoiceOver, en ik vond het handig bij het identificeren van planten in de tuin en kleine details in tekeningen."

Macro

Eerst een korte close-up van macrofotografie. Er zijn twee manieren om je kader te vullen met een klein voorwerp. Een daarvan is om een krachtige telelens te gebruiken om het object van veraf in wezen te vergroten. De andere is om heel dicht bij het object te komen en het frame op die manier te vullen. Het probleem met de tweede methode is dat de meeste cameralenzen niet zo dichtbij scherpstellen. Je kunt het nu met je telefoon proberen. Probeer een foto te maken die dichterbij is dan een handbreedte, en je ziet alleen maar onscherpte.

Image
Image

De iPhone 13 Pro heeft een macrolens op een van zijn camera's, waardoor hij tot twee centimeter dichtbij kan komen terwijl hij nog steeds kan scherpstellen. Dit maakt een aantal leuke gimmicky close-upfotografie van bloembladen enzovoort mogelijk, maar het heeft andere toepassingen.

Close-up en toegankelijkheid

De iPhone heeft een ingebouwd vergrootglas, ontworpen om u te helpen bij het lezen van kleine tekst of iets anders dat u niet goed kunt zien. Druk driemaal op de slaap-/waakknop van de iPhone om hem in te schakelen.

Op alle iPhones behalve de 13 Pro gebruikt deze app een digitale zoom, d.w.z. het snijdt alleen het midden van het camerabeeld bij en vergroot het. Er is meestal een goede plek waar de tekst groot genoeg is om te lezen, en daarna v alt de digitale vergroting uiteen in een wazige puinhoop, of de hoge vergrotingsfactor vergroot ook het trillen van uw hand tot het punt dat u niets kunt lezen.

Halide's macro-cameramodus werkt geweldig in combinatie met VoiceOver…

Deze functie is superhandig, of je nu een verminderd gezichtsvermogen, oude ogen of iets anders hebt. Ik gebruik het om de labels op de achterkant van stroomadapters te lezen, die zo klein zijn afgedrukt dat ik zweer dat ze door niemand anders dan een adelaar kunnen worden gelezen. En adelaars kunnen niet lezen. Dus niemand op de planeet.

Tenzij ze een vergrootglas hebben. Het andere leuke kenmerk van het vergrootglas is dat je de LED-zaklamp kunt gebruiken om de tekst te verlichten.

Halide Macro

Halide's Macro-modus werkt net als deze vergrootglas-app, alleen veel beter. Het kan niets doen aan de niet-macrolenzen op je telefoon, dus zoomt het in plaats daarvan in en gebruikt het de ongelooflijke beeldverwerkingsmogelijkheden van de iPhone om het resultaat op te schonen totdat het er niet alleen leesbaar, maar ook geweldig uitziet.

Je gebruikt het als volgt: Activeer eerst de handmatige scherpstelmodus. Tik vervolgens op de knop Macro. De camera voert een live digitale zoom uit, in wezen een live-uitsnede, en geeft een mooie schuifregelaar / wiel op het scherm om de focus aan te passen. Wanneer u vervolgens de foto maakt, neemt Halide even de tijd om het resultaat te verwerken. Het effect is verbluffend.

Dit is bedoeld voor het maken van close-upfoto's, maar het is ook een stuk beter dan het ingebouwde vergrootglas voor de duidelijkheid. Ik heb een aantal screenshots bijgevoegd, één met het vergrootglas en één met Halide. Kijk of je kunt achterhalen wat wat is.

Image
Image
iPhone 13 Pro vergrootglas (links) vs Halide camerazoom (midden en rechts).

Lifewire / Charlie Sorrel

In dit geval heb ik verder geknepen om in te zoomen op het Halide-beeld om het dichter bij de uiteindelijke grootte van het vergrootglas te brengen, omdat het vergrootglas een werkelijk indrukwekkend maximaal zoomniveau heeft (dat te wazig is om ooit gebruik), terwijl Halide maximaal 3x is. Maar zelfs hier is het verschil letterlijk duidelijk.

Zoals we zien, ligt de productfocus van Apple op de iPhone-camera's, maar het is er niet alleen om je Instagrams en selfies te verbeteren. We vroegen de helft van het Halide-ontwikkelteam of ze de app met dit doel in gedachten hadden ontworpen.

"We hebben geen onconventionele use-cases gevonden buiten foto's en heel veel kleine dingen", zegt Sebastiaan de With, mede-ontwikkelaar van Halide. Heel.

Aanbevolen: