Een achtergrond vervagen in Photoshop

Inhoudsopgave:

Een achtergrond vervagen in Photoshop
Een achtergrond vervagen in Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de achtergrond en selecteer vervolgens Filter > Blur > Gaussiaans vervagen >OK.
  • De toverstaf is de snelste en gemakkelijkste manier om een achtergrond te selecteren.
  • U kunt de gereedschappen Gaussiaans, Beweging, Lens of Radiaal vervagen gebruiken om het gewenste effect te bereiken.

Dit artikel behandelt vier manieren om een vervagingseffect te bereiken en legt uit hoe je de achtergrond selecteert zodat je kunt beginnen.

De methoden die in dit artikel worden gebruikt, zijn van toepassing op Adobe Photoshop 2020. Deze instructies werken ook met oudere versies, hoewel de exacte stappen enigszins kunnen verschillen.

Bottom Line

Voordat u de achtergrond vervaagt, moet u deze selecteren. Er zijn een paar manieren om dit te doen.

Gebruik de toverstaf

De toverstaf is de vierde van boven in het menu Extra. Het gereedschap Toverstaf geeft u de snelste en gemakkelijkste manier om de achtergrond te selecteren. Deze methode werkt het beste op een foto met een heldere achtergrond die contrasteert met de voorgrond.

Image
Image

Selecteer de Toverstaf en klik op de achtergrond. Houd Shift ingedrukt om extra elementen te selecteren. Als de tool niet veel van de achtergrond selecteert, verhoog dan de Tolerantie bovenaan het scherm.

Image
Image

Als u het menu Extra niet ziet, selecteert u Window > Tools in de bovenste menubalk.

Gebruik de lasso

Als de achtergrond te ingewikkeld is voor de toverstaf, probeer dan de Lasso-tool, die je meer controle geeft.

Met de standaardlasso kunt u uw selectie vrij tekenen. Met de veelhoekige lasso teken je in rechte lijnen. De magnetische lasso probeert zich aan de randen of randen van objecten in de afbeelding te houden.

Klik of tik en houd het gereedschap Lasso vast (derde van boven in het menu Extra) om een van de drie Lasso-gereedschappen te kiezen.

Image
Image

Zorg ervoor dat je volledig tekent wat je maar wilt selecteren. U kunt de selectie vroegtijdig sluiten door op Ctrl (op Windows) of Command (op een Mac) te drukken en vervolgens ergens op de afbeelding te klikken of tikken.

Gebruik snelmasker

Het gebruik van Quick Mask is een meer praktische methode om de achtergrond te selecteren.

  1. Selecteer het Snelmasker gereedschap. Het is het tweede hulpmiddel vanaf de onderkant van de Tools-balk en ziet eruit als een EU-vlag in grijstinten.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Brush gereedschap uit het Extra menu, en gebruik dan zorgvuldige penseelstreken om over het onderwerp te schilderen. Het wordt rood. Gebruik het Size menu bovenaan het scherm om de penseelgrootte indien nodig te vergroten of te verkleinen.

    Als je geen rode strepen ziet wanneer je schildert, druk je op X op het toetsenbord om er zeker van te zijn dat je met zwart schildert. Als u een fout maakt, drukt u nogmaals op X om over te schakelen naar wit en schildert u opnieuw over het gebied om de selectie ongedaan te maken.

    Image
    Image
  3. Als u klaar bent, selecteert u opnieuw het Snelmasker pictogram om uw selectie te zien.

    Als u de voorgrond selecteert in plaats van de achtergrond, drukt u op Command+ Shift+ I(of Ctrl+ Shift+ I op Windows) om de selectie om te keren.

    Image
    Image

Welke methode je ook gebruikt, klik of tik nergens in het hoofdvenster nadat je de achtergrond hebt geselecteerd. Dit kan uw selectie ongeldig maken. Als u dat doet, drukt u op Command+ Z (of Ctrl+ Zin Windows) om uw actie ongedaan te maken, of druk op Command +Alt +Z (of Ctrl +Alt +Z op Windows) om verschillende stappen ongedaan te maken.

Bottom Line

Nu je de achtergrond hebt geselecteerd, kun je kiezen uit verschillende vervagingsopties om verschillende effecten te bereiken.

Gaussiaans vervagen

Gaussiaans vervagen is de meest eenvoudige en meest effectieve vervagingstool. Het voegt alle pixels samen en overlapt ze om een algemeen vervagingseffect te creëren.

  1. Select Filter > Blur > Gaussiaans vervagen.

    Image
    Image
  2. Gebruik de schuifregelaar om te bepalen hoe wazig je de achtergrond wilt hebben.

    Gebruik het voorbeeldvenster om een deel van de afbeelding te bekijken, of selecteer Preview om de hele afbeelding te zien.

    Image
    Image
  3. Als u tevreden bent met het resultaat, selecteert u OK.

    Image
    Image
  4. Photoshop past het vervagingseffect alleen toe op het geselecteerde gebied. Druk op Command+ D (of Ctrl+ D op Windows) om de selectie ongedaan te maken en het eindresultaat te zien.

    Image
    Image

Bewegingsonscherpte

Dit effect geeft de indruk van beweging, alsof de achtergrond met hoge snelheid beweegt of de fotograaf er snel voorbij beweegt.

  1. Select Filter > Blur > Motion Blur.

    Image
    Image
  2. Gebruik de Distance modifier om de sterkte van het vervagingseffect te wijzigen.

    Image
    Image
  3. Wijzig indien gewenst de hoek van de beweging door een getal in het bijbehorende vak in te voeren, of klik en sleep het kleine dradenkruis.

    Het is gemakkelijker om te zien hoe de hoek het uiteindelijke effect beïnvloedt als je het aanpast nadat je de afstand hebt ingesteld.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om de wijzigingen te accepteren.

    Image
    Image
  5. Photoshop past het vervagingseffect alleen toe op het geselecteerde gebied. Druk op Command+ D (of Ctrl+ D in Windows) om de selectie ongedaan te maken en het eindresultaat te zien.

    Image
    Image

Lensvervaging

Voor een subtielere vervaging die lijkt op een kleine scherptediepte in fotografie, gebruikt u Lensvervaging. Het heeft verschillende opties om mee te spelen, waaronder:

  • Radius: beïnvloedt de sterkte van de vervaging.
  • Shape en Blade Curvature: Past de virtuele lens aan die de onscherpte vormt.
  • Specular highlights: Verhoogt de helderheid van sommige delen van het beeld om een langere belichting na te bootsen dan toen het beeld in eerste instantie werd gemaakt.

Speel wat met de instellingen totdat je het gewenste effect hebt gevonden en selecteer vervolgens OK.

Image
Image

Radial Blur

Voor een unieke look, breng een Radial Blur aan. Het ziet er niet natuurlijk uit, maar het zorgt ervoor dat het onderwerp op de voorgrond lijkt alsof het door een soort portaal naar voren is gekomen.

Radial Blur bevat geen voorbeeld, dus het kan zijn dat je verschillende opties moet proberen totdat je het gewenste effect krijgt.

Aanbevolen: